Frissítette tévés applikációját a YouTube

2014-08-28 21:45

A YouTube megújította televíziós applikációját: az alkalmazás új, felhasználóbarátabb külsőt kapott, és nemsokára minden eszközön elérhetővé válik. A videómegosztó portál frissített felhasználói felülete sokkal stílusosabb, letisztultabb, és jobban hasonlít a számítógépen és okostelefonon megszokott oldalváltozatokhoz. A Google frissítésért a Material Design felelt: a régi-új alkalmazást felszerelték a jól ismert bal oldali előugró menüvel, ahol a megjelölt videókat, az előzményeket, a feltöltéseket és a feliratkozásokat találjuk. A kozmetikázott applikáció egyelőre az Xbox One-on érhető el, de a tervek szerint hamarosan több készüléken is használható lesz.

 

YouTube a tévén

A zene szerelmesei örülhettek, amikor a YouTube már nemcsak asztali gépeken és laptopokon, hanem okostelefonokon, tableteken, játékkonzolokon és okostévéken is elérhetővé vált; így már menet közben, illetve a kanapén ülve is kényelmesen nézegethették kedvenc videóikat. Főként, hogy a kisfilmek és videóklipek nagy képernyőn sokkal jobban mutatnak. A YouTube applikációja androidos és iOS-os készülékeken egyaránt használható. Az okostévén, a Google tévés készülékein és a média streamelésére alkalmas boxokon egyszerűen hozzáférhetünk a HD minőségű tartalmakhoz.

 

A tévé párosítása a mobilkészülékünkkel

Úgy is nézhetjük a tévén a YouTube-videókat, hogy párosítjuk mobil eszközünket, okostelefonunkat, táblagépünket vagy laptopunkat a készülékkel, és onnan küldjük át a filmeket. A párosítás manuálisan vagy automatikusan is történhet. Az előbbi esetben meg kell keresnünk a párosításhoz szükséges kódot a tévén, elindítani a YouTube-ot, és a Beállításoknál kiválasztani az Eszköz párosítását, majd beírni a kódot. Ezután válasszuk ki a kijelzőt, amelyen a videókat meg szeretnénk jeleníteni. Az automatikus párosításhoz wifi-kapcsolatra van szükség; ehhez mindössze a kijelzőt kell kiválasztanunk. Ha eltávolítunk egy a mobilkészülékünkkel párosított tévét a kapcsolatból, az a többi, ugyanahhoz a felhasználói fiókhoz rendelt készülékünkről is el fog tűnni.

2014-08-28 21:45