Itt a Philips első androidos okostévéje

2014-09-28 19:03

Megjelent a Philips első Android operációs rendszerrel rendelkező okostévéje, a 48PFS8109/12. A készülék megjelenése elegáns, letisztult; a ház hátulja fehér, a készüléket pedig egy szálmart króm csík keretezi. A letisztult stílust fokozandó a burkolaton nem kapott helyet egyetlen kezelőszerv sem. A Philips tévék különlegességének számító Ambilight Prism diódák az új generáció modelljei esetében még lenyűgözőbb hatást keltenek: a képpel harmonizáló fénynyalábok most már nemcsak oldalra, hanem alulra és felülre is kinyúlnak, így a néző még inkább úgy érezheti, hogy valóban a cselekmény részese. Ha a tévét lámpákkal és egy Ambilight Hue vezérlőegységgel egészítjük ki, a hatást még tovább fokozhatjuk: a LED-es fények így a szoba bármelyik sarkában villódzhatnak.

                                                       

A kép és a hangzás figyelemre méltó

A vezérlőegység egyszerűen, mindössze néhány gombnyomással beállítható. A Micro Dimming Pro háttérvilágítással rendelkező televízió remek kép- és jó hangminőséget nyújt. A kép dinamikusabbá tételéről a zónás kontrasztvezérlés gondoskodik. A készülékben többféle képjavító eljárás is helyet kapott, mint a Perfect Natural Motion vagy a Perfect Pixel HD, így a gyors és az úsztatásos jelenetek is kiválóan érvényesülnek. A tévébe épített 30 wattos Ambi wOOx 2.1-es hangrendszer jóvoltából a hangzás minősége sem sokkal marad el a képétől. A készülék mindezek mellett energiatakarékos, így a villanyszámlát sem növeli meg jelentősen.

 

A televízió tartozéka egy kétoldalas távirányító is

A tévéhez egy kétoldalas távirányító is jár, amelyet hagyományos módon is használhatunk, de speciális funkciók szintén helyet kaptak rajta. A Voice Command gomb segítségével például hangvezérléssel működtethetjük a televíziót, a középen található nyomó- és érintőgomb pedig az egeret helyettesíti. A távvezérlő hátoldalán található az alfabetikus billentyűzet, de a képernyő virtuális klaviatúráját is használhatjuk, ha az kényelmesebb. A tévé egyes funkcióit kézmozdulatokkal is aktiválhatjuk.

2014-09-28 19:03