Okostévé Direct LED háttérvilágítással a Viziótól

2014-08-19 9:12

Megjelent a Vizio újdonsága, a LED-es háttérvilágítással ellátott, 70 colos M702I–B3 okostévé. Az amerikai székhelyű cég az év elején már beharangozta az M-sorozat legújabb tagját. A Vizio „specialitása” az elérhető árú szórakoztatóelektronikai termékek, elsősorban tévék: a legújabb modellért 1899 dollárt (446 ezer forintot) kérnek, ami kevesebb, mint amennyibe egy hasonló méretű és tudású tévé kerülni szokott.

                        

A tévé erős napfényben is szép képet ad

Az LCD-tévé 3D-s tartalmakat nem, de Full HD-set megjelenít. A képfrissítési rátája 240 hertz, a legnagyobb dinamikus kontrasztarány 20 000 000:1, a betekintési szög mindkét irányban 176 fok, a tévé digitális tunereket, médialejátszót, illetve két 10 wattos hangsugárzót, a kijelző pedig Direct LED háttérvilágítást kapott. A televíziót okostévérendszerrel is ellátták, így a filmnézésen kívül böngészésre és internetes alkalmazások futtatására is alkalmas. A letisztult vonalvezetésű tévé erős napfényben is szép képet ad. Az elegáns kivitelezés jóvoltából a berendezés jóval drágább kategóriájúnak tűnik a valódi áránál. A készülékhez mellékelt távirányító alapjáraton távvezérlőként, megfordítva pedig QWERTY billentyűzetként funkcionál.

 

A LED-es háttérvilágítású tévék jobb képet adnak

Az első LED-es háttérvilágítású tévék 2008-ban jelentek meg. Helytelenül hívják őket egyszerűen LED-tévéknek, hiszen nem maguk a pixelek állnak LED-ekből; a készülékek továbbra is a hagyományos folyadékkristályos technológiára épülnek. Ezek egyik altípusa a Full LED háttérvilágítású televízió, melynek esetében a fénykibocsátó diódák mátrixszerűen helyezkednek el a képernyő mögött, így a fényerő egyenletesebben oszlik el, és a készülék a local dimming használatára is alkalmas, így jobb képminőséget ad; azonban ezek a tévék többet fogyasztanak, és vastagabbak is, mint hagyományos LED-es háttérvilágítású társaik.

A LED televízió készülékekhez gyártott fali konzolok itt tekinthetők meg.
2014-08-19 9:12