Tv asztalok

2014-04-20 15:18

Nem csak a régi típusú, „dobozos” televíziók, hanem még a napjainkban kapható, lapos televíziók elhelyezése is sokszor komoly kihívást jelentenek a tulajdonosaiknak. Ma már nem csak az a fontos, hogy mi minden található egy lakásban, hanem az is, hogy mennyire ízléses a berendezés, hiszen a lakásunk tulajdonképpen személyiségünk tükre, nagyon sokat elárul arról, hogy milyenek vagyunk. Ha a lakás rendetlen, szedett-vedett bútorokból áll, és meglehetősen kusza összképet mutat, hasonló kép jelenhet meg rólunk is másokban, éppen ezért érdemes odafigyelni arra, hogy környezetünk igényes legyen, aminek része az is, hogy igyekszünk szépen berendezni a lakásunkat. Ehhez ma már nem feltétlenül van szükség arra, hogy sok pénz álljon a rendelkezésünkre, mivel napjainkban könnyen hozzájuthatunk nagyon szép és igényes kinézetű bútorokhoz jó áron.

Az, hogy a tévénket hol és hogyan helyezzük el, alapvetően befolyásolja az adott helyiség összképét, éppen ezért érdemes kellő figyelmet fordítani rá. Akármilyen tévével rendelkezünk is, legpraktikusabban úgy tudjuk elhelyezni, ha kimondottan erre a célra kifejlesztett állványt használunk hozzá. Ennek fő oka, hogy ezek az állványok úgy lettek kitalálva, hogy a tévén kívül még más, hozzá tartozó tárgyakat is rá tudjunk tenni, például a videót vagy a DVD-lejátszót. A tv-állványokból sokfélét lehet manapság kapni, így mindenki megtalálhatja azt, ami a leginkább illik a lakása összképébe, emellett pedig nem is feltétlenül kerül sokba. Hogy milyen tévéállványt válasszunk, azt sok minden befolyásolhatja, leginkább azt kell figyelembe venni, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre az adott helyiségben, hogy az új bútor passzol-e a meglévőkhöz, illetve, hogy mennyi tárolófelületre van szükségünk.

Azok számára, akik egy kisebb helyiségben szeretnék elhelyezni a tévét, ennél fogva nem áll rendelkezésükre nagy hely, jó megoldást jelenthetnek a tv-asztalok. Ezek nem nagyobbak, mint egy dohányzóasztal, ugyanakkor arra tökéletesen alkalmasak, hogy a tévét biztonságosan rájuk tegyük. Némelyik tv-asztal több tárolóegységgel, például fiókokkal és polcokkal is rendelkezik, így a tévéhez tartozó egyéb tárgyakat is el tudjuk helyezni rajta, tehát kis méretük ellenére ezek a bútorok igen praktikusak lehetnek. Ha nem szeretnénk a tv-állványunkat egyúttal könyvszekrénynek is használni, tökéletesen elegendő lehet egy kis helyen is elférő tv-asztal, amire a kényelmes televíziózáshoz feltétlenül szükséges tárgyakat rá tudjuk tenni.

A tv-asztalok abban az esetben is jól jöhetnek, ha új fajta, lapos tévével rendelkezünk, melyet egy konzol segítségével föl tudunk szerelni a falra. Ezzel a módszerrel a tévét képként tudjuk a falon rögzíteni, tehát nem kell semmiféle állvány, amire ráhelyezzük, ugyanakkor a hozzá tartozó eszközök tárolásához, a DVD-lejátszóhoz és például a távirányítókhoz, külső hangfalakhoz mégiscsak jól jöhet egy állvány. Mivel ilyen esetben tényleg nincs szükség nagy tárolófelületre, a tv-asztalok tökéletes megoldást jelenthetnek, és egyszerűen betolhatók a falra rögzített tévé alá.

2014-04-20 15:18