Hogyan működnek a fali konzolok?

2019-11-05 16:45
Hogyan működnek a fali konzolok?

A fali konzolok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen kiválóan alkalmasak a nagy képernyős tévék megtartására. Manapság pedig, amikor egyre több dolgot kell egyre kisebb helyen tárolnunk, luxusnak számít a televíziót a komód vagy a szekrény tetején tartani. De hogyan működnek a fali konzolok, és mikre kell ügyelni a használatukkor? Érdemes megvenni ezeket az eszközöket, vagy máig drága kiadásnak számítanak? Ezekre a kérdésekre adunk választ ebben a bejegyzésben.

A fali konzol mindenki számára elérhető

fali konzolok mindenki számára elérhetők, hiszen csupán pár ezer forintos kiadás jelentenek. Ezeket összevetve a tévék árával, szinte elhanyagolható tételnek számítanak. Ráadásul, a tévéasztal ár jellemzően már magasabb is lehet, mint egy jó minőségű konzolé. De megéri-e erre is költeni, miután már megvettük a nagy képernyős tévét százezer vagy annál is több forintért? Igen, és ennek két oka is van.

Minden évben szerte a világon számos baleset történik abból, hogy a gyerekek vagy háziállatok leverik a tévét. Sokan magukra is rántják, amiből nagyon komoly sérülések, vagy még rosszabb dolgok is történnek. Ráadásul a baj megtörténtéhez nem is kell kisgyerek, valószínűleg mindenki akadt már bele a tévé csücskébe, így mi is bármikor leránthatjuk ezeket. Az ilyen problémák elkerülésére a legjobb megoldás a fali konzol. Szinte pillanatok alatt felszerelhető, és többet nem lesz gond a tévé elhelyezésével.

Hogyan működnek a fali konzolok?

A fali konzolok működésüket tekintve is eltérhetnek, így érdemes mindig elgondolkozni azon, milyen célra van rájuk szükség. A fixen felszerelhető darabok gyakorlatilag annyit tudnak, hogy egyik felükkel a falra csatlakoznak, másik felükkel pedig a tévé hátuljára. Így megfelelően rögzíteni lehet velük a televíziót a szoba falára.

Tv fali konzolon

Ezeknek egy továbbfejlesztett változata, amikor a tévé már jobbra-balra dönthető is. Ilyenkor attól függően, hogy a fal mennyit enged, bizonyos szögben elfordítható a képernyő bal vagy jobb irányba. Ettől javul a betekintési szög, és oldalról is rá lehet látni a tévére. A legtöbb ilyen típusú fali konzol azt is tudja, hogy lefelé vagy felfelé megdönti a képernyőt. Felfelé mondjuk ritkán kell, de ha leülünk, akkor ideális a lenti irányba történő elmozdítás.

A harmadik típus pedig a karral rendelkező fali konzol. Ezeknél a tévét a konzolból kiemelkedő karra kell felszerelni, így a képernyő gyakorlatilag eltávolítható a faltól. Ez akkor ideális, ha a tévét mozgatni kell, akár teljesen baloldalra vagy jobboldalra fordítva a kijelzőt. Gyakori megoldás ez a munkahelyeknél vagy kulturális központoknál, ahol nem a fotelből nézve kell tévézni. Egyetlen hátránya a helyigénye, mivel számolni kell azzal, hogy a kihajtott karnak több hely kell egy szobában, mint a falra szerelt változatoknak.

A fali konzolok használatakor mindig ügyelni kell arra, hogy a használati leírásuknak megfelelő módok kerüljenek rögzítésre. Figyelni kell még azt is, hogy a tévé gyártója mit ír elő, így a televíziót sem éri sérülés. Ha mindkét útmutatót követjük, akkor viszont egy tartós és esztétikus megoldást kapunk a televízió elhelyezésére.


2019-11-05 16:45