Hogyan keressük meg elveszett távirányítónkat?

2014-12-16 18:49

Hogyan keressük meg elveszett távirányítónkat?

Ahogyan számos elektronikus eszközünk, úgy a távirányítók is kezdetben sokkal nagyobb méretűek voltak. Talán néhányan emlékeznek még az ötvenes évek közepén megjelent első Zenith távirányítókra. Bár e korabeli találmány beépített joystick-szerű gombjaival viszonylag egyszerűen lehetett csatornát váltani, ám tekintélyes mérete miatt sokszor nem tudta maradéktalanul betölteni kényelmi funkcióját.

A kényelem ára

Szerencsére, az idők során a távirányítók egyre kisebbek lettek. Ma már így egy kézben is elférve tehetik komfortosabbá a televíziózás élményét. Amely miatt azonban sokkal könnyebben téveszthetjük szem elől távirányítót. Ha tehát nem figyelünk oda, hova is tettük, akkor hosszú perceket is eltölthetünk megtalálásával.

Vizsgáljuk meg a fekvőhelyünk környékét!

Mint minden apró tárgy, így a távirányító keresése is sok időbe kerülhet. Célszerű tehát módszeresen eljárnunk, amennyiben a családtagok nem tudják hol is lehet a távvezérlő.

Mivel rendszerint háztartásunk hasznos eszköze nem szokott kikerülni a helyiségből, ahol a televízió vagy éppen a DVD-lejátszó található, ezért az ágy és környéke az elveszett távirányító tipikus előfordulási helye lehet. Legtöbben szeretünk ugyanis az ágyból tévézni. A lefekvés előtti percekben azonban könnyen olyan helyre rakhatjuk a távirányítót, ahol másnap csak hosszas keresgélés árán fogjuk megtalálni. Nézzük meg tehát elsőként az ágy körüli terület, bele értve az ágyneműtartót is.

Járjunk el módszeresen!

Ha a fekvőhelyünk körül nem találtuk meg a távirányítót, akkor az adott helyiséget lentről felfelé haladva vizsgáljuk át. Számos esetben ugyanis az „elveszett” távirányító egyet fog jelenteni a „földre” esett távirányítóval. Jó szolgálatot tesz, ha nem túl sűrűn bútorozott a helyiség, hiszen ekkor könnyedén szemügyre vehetjük a terepet. Nézzük meg először a sarkokban, majd keressük a polcokon is. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy – megegyezés híján – egyik rokonunk éppen a könyvespolcon talált megfelelő helyet a távirányítónak.

Előbb gondolkozzunk, utána cselekedjünk!

Ha semmiképpen sem találnánk meg az elveszett eszközt, akkor kis időre hagyjunk fel a távirányító keresésével. A tapasztalatok szerint ugyanis amennyiben teljesen más tevékenységet folytatunk, akkor legtöbbször be szokott „ugrani” hova is tehettük lakásunk kicsi, de hasznos eszközét! Reméljük, ezeket a tanácsokat megfogadva a jövőben mindenki kevesebb időt fog eltölteni a távirányító keresésével!

Minden jog fenntartva, Online Shopping City Kft.

2014-12-16 18:49