Külső merevlemez okostévékhez az ADATA-tól

2014-12-08 9:01

Az ADATA új külső merevlemeze az asztali PC-k és laptopok mellett okostévékhez is használható. A Choice HC500 alumínium háza igényes kialakítású: a homokszórt felületű ház arany vagy titán színű, kiterjedése pedig 115 x 77,6 x 15,5 milliméter. A ház belsejében egy 2,5 hüvelykes formátumú mobil merevlemez található, amely USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik a rendszerhez. A HDD 500GB, 1 TB vagy 2 TB, modelltől függően. A mobil merevlemez nagy adatátviteli sebességet nyújt. A merevlemez meghibásodását egy szenzor jelzi: a villogó piros LED a funkció működését mutatja, a folyamatosan világító LED pedig a HDD valamilyen hibájára utal.

                                            

A merevlemezen tárolt fájljainkat távolról is elérhetjük

A kütyü mellé a felhasználó kap ajándékba egy szoftvercsomagot is, amellyel folyamatosan elmentheti legfontosabb fájljait. A program asztali számítógépekkel, laptopokkal és más mobil eszközökkel, Windows és egyéb operációs rendszerekkel is kompatibilis: az NTI Backup Now EZ szoftvert windowsos, az NTI MiST Personal Cloudot pedig ezen kívül Mac OS X-es, androidos és iOS-os eszközeinkkel is használhatjuk. A szoftverrel nemcsak az adatmentésről gondoskodhatunk, hogy ne vesszen el semmilyen fontos fájl; hanem a merevlemezen tárolt fájljainkat távolról is elérhetjük, így nem jelent problémát, ha például az irodában eszmélünk rá, hogy valami az otthoni gépen maradt.

 

Két alkalmazás is jár a merevlemezhez

A merevlemez megvásárlásával egy évre ingyen megkapjuk a NTI MiST Personal Cloud szolgáltatást; ezután már csak fizetősen vehetjük igénybe. Az eszközt okostévénkkel összekötve médiatartalmakat rögzíthetünk és játszhatunk le. Két alkalmazás is jár a merevlemezekhez: az OStoGO, melynek jóvoltából egy hordozható OS-telepítőt vihetünk magunkkal USB-s eszközünkön; illetve a HDDtoGO, melynek segítségével dokumentumaink lehetnek mindig nálunk, legyünk bárhol. Az ADATA Choice HC500-hoz 3 év garancia jár; az árát illetően még nincs információ.

2014-12-08 9:01