Megújult a Samsung okostévé-távirányítója

2014-03-13 13:15
Megújult a Samsung okostévé-távirányítója

Megújult a Samsung okostévékhez kifejlesztett távirányítója. A cég az egyik elsőként fejlesztett ki különböző plusz funkciókat biztosító Smart Control távvezérlőt, amelyet 2014 elején aztán átalakított.

 

Teljesen megújult a Samsung okostelevíziókhoz kifejlesztett másodlagos távirányítója. A mozgásalapú vezérlést támogató eszköz gyártásához az LG és a Philips ötleteit is felhasználta a vállalat. A Samsung az egyik első olyan cég, amely televízióit egy másodlagos, plusz funkciókat kínáló távvezérlővel látta el, megkönnyítve ezzel a készülékek kezelését, illetve a virtuális billentyűzet használatát. A Samsung, a Philips és az LG a hagyományos távirányítók mellé vagy helyett egy másodlagos távvezérlőt is ad, melynek segítségével könnyebben elérhetjük a tévé okos funkcióit.

 Samsung smart távirányító

A gyártó visszanyúlt a korábbi kagylóformához

 

A 2014-ben átalakított távirányító különleges kialakítást kapott: a gyártó visszanyúlt a pár évvel ezelőtt már alkalmazott kagylóformához, ezzel cserélte le a távirányító korábbi alakját. A szimbólumok a régiek, a gombok elrendezése azonban a Philipsnél megszokott rendet követi. A LG-től is vettek át ötleteket: az eszköz színei például a konkurens Magic Remote-jára hasonlítanak. Az új távirányító az egér helyett is használható: a kiegészítő mozgatásával irányíthatjuk a kurzort a tévé képernyőjén. A beépített mikrofon a hangalapú vezérlést teszi könnyebbé.

 

A távirányító jelentősen megkönnyíti az okostévé vezérlését

 

A távirányító kisebb a hagyományosnál, kevesebb gomb van rajta, számok például egyáltalán nem; a Samsung ezzel a LG módszerét követte. Már az előző, 2012-es típus is jelentősen megkönnyítette a televízió vezérlését. Előzőleg ugyanis a virtuális billentyűzeten elég nehézkes volt bármilyen szöveget begépelni, és a távirányító által emulált egér sem működött tökéletesen. A beépített mikrofonnal és touchpaddel rendelkező új távvezérlő már remekül helyettesítette az egeret, és megkönnyítette a tévé smart funkcióinak elérését, azonban a dizájnja kevésbé volt tetszetős; a gyártó most ezen változtatott.