Új csatornákat indít az MTVA

2014-12-05 9:00

Két új tévécsatornát indít az MTV Zrt. és az MTVA. A Petőfi TV a M2-es csatornán jelentkezik este 8-tól reggelig, és a 16 és 35 év közöttieket célozza meg műsoraival; az M4 Sport pedig 16 kiemelt magyar sportágról, a kiemelkedő magyar sportsikerekről és neves sportolókról, a magyar sporttörténet legfontosabb momentumairól, az utánpótlás- eseményekről, a világ- és Európa Bajnokságokról, valamint más nemzetközi sporteseményekről, illetve az olimpiáról tudósít majd. Az MTVA célja az új csatornákkal, hogy fejlessze a tartalomszolgáltatás minőségét, és még teljesebb mértékben szolgálja ki a tévénézők igényeit.

                                     

A Petőfi TV a fiatalokhoz szól majd

A Petőfi TV főként saját gyártású tartalommal jelentkezik: koncertekről, fesztiválokról, egyéb szórakoztató programokról számol be, filmeket és ismeretterjesztő műsorokat sugároz. Az új csatorna a mai fiatalság médiafogyasztási szokásaihoz alkalmazkodva teljesen újszerű hangvételével fog kitűnni társai sorából. A tervek szerint a Petőfi TV 2015. március 15-én jelentkezik az első adással; a csatorna az alapcsomag részeként minden háztartásban nézhető lesz.

 

Az M4 Sport a magyar sporteseményekről tudósít

Az M4 Sport elindítását a magyar sport mint kulturális érték népszerűsítésének és támogatásának igénye indokolta. Az MTVA elmondása szerint az M4 Sportnak nem az a célja, hogy a jelenlegi, kereskedelmi sportcsatornák konkurenciája legyen; így nem fogja közvetíteni többek közt az olasz vagy angol futballbajnokságokat. A főként saját tartalmakat sugárzó csatorna a tervek szerint szintén jövőre kezdi meg a sugárzást. Az MTVA kijelentette, hogy a két új csatorna elindítása az állampolgárok számára nem jelent majd többletköltségeket; azt a közmédia saját költségvetésből biztosítja.

2014-12-05 9:00