Hírek, cikkek

2014-12-31 14:45
Mi az a streaming? Az angol folyam, áradat szóval jelöljük hazánkban is azt az adattovábbítási szolgáltatást, amely lehetővé teszi videó vagy audió közvetítés valós idejű élvezetét. Ennél a technológiánál a közvetítés minősége másodlagos szerepet tölt be az azonnaliság mögött, bár tény, hogy erre is nagy hangsúly kerül azért.
2014-12-27 14:44
Az okostévék a hagyományos tévékhez képest számtalan dolgot tudnak, az igazi nagy áttörést mégis az jelentette, hogy számítógép közbeiktatása nélkül illesztették össze a nagyképernyős tévét és az internet elérést.
2014-12-25 14:43
A mozgásérzékelős televízió távirányító már nem igazán újdonság a világpiacon, a prototípust 2006-ban mutatta be a Hillcrest Labs. Természetesen ennek tökéletesítése és innovációja azonnal tovább folyt, majd 2013-ban már hang- és gesztusvezérlésű távirányítók jelentek meg a piacon, sőt megjelentek azok az okostévék is, amelyeket már távirányító kiiktatásával, pusztán a hangunkkal és kézmozgásunkkal irányíthatunk.
2014-12-23 14:43
A szórakoztató elektronikai és számítástechnikai cikkek gyártói természetes módon egyfolytában azon törik a fejüket, hogy milyen újdonságokat ajánljanak fel a vásárlóknak még, amellyel kényelmesebbé tehetik az életüket. A „kütyük”, azaz a számítógépnél kisebb és ezáltal igen mobil elektronikai készülékek piaca napjainkban expanzívan növekszik, hiszen a kicsinyítés és az érintőképernyő különféle beépítési módjait lehetővé tevő technikai újdonságok, valamint az operációs rendszerek alkalmazása óriási lehetőségeket nyitottak meg ezen a területen.
2014-12-21 14:42
Egyre több olyan háztartási cikk és elektronikai berendezés van, a legtöbb háztartásban, amelynek működtetéséhez távirányító kell. Ezek rendszerint elvesznek, lemerül az elemük, elromlanak, összeakadnak egymással, vagy fogalmunk sincs, melyik melyik készülékhez tartozik. A tévé, a hifi, az erősítő, a számítógép, a légkondi, az automata ajtó, a műholdvevő vagy set-top-box stb. mind-mind külön irányítóval működik, ki bírja ezt követni?
2014-12-19 14:41
A gesztusirányítás a televíziók távirányításának területén nem újdonság, hiszen legalább három éve találkozhatunk ilyen megoldásokkal a fogyasztói piacon. Elsőként az LG és a Samsung vezette be azt, hogy okostévéik mellé a hagyományos távirányítón kívül mozgásérzékelős távirányítót is csomagolnak, és a mai napig ők a verseny éllovasai ezen a téren.
2014-12-16 18:49
Ahogyan számos elektronikus eszközünk, úgy a távirányítók is kezdetben sokkal nagyobb méretűek voltak. Talán néhányan emlékeznek még az ötvenes évek közepén megjelent első Zenith távirányítókra. Bár e korabeli találmány beépített joystick-szerű gombjaival viszonylag egyszerűen lehetett csatornát váltani, ám tekintélyes mérete miatt sokszor nem tudta maradéktalanul betölteni kényelmi funkcióját.
2014-12-15 9:02
A Nielsen Közönségmérés 2014. október 1-jétől megkezdi az időeltolásos tévénézési adatok szolgáltatását. Az TSV adatbázis-szolgáltatás a társaság szerint fontos lépést jelent a televíziós médiapiac minden szereplője számára. Azért volt szükség erre a lépésre, mert egyre többen tekintenek meg tévéműsorokat egy későbbi időpontban: 2013 szeptemberében még 2,1 millió volt azok száma, akik a sugárzást követően, utólag néztek meg televíziós tartalmakat, egy évvel később ez a szám viszont már 3,8 millió főre ugrott.
2014-12-11 9:01
A 2014. májusi Nielsen Közönségmérés a magyar felhasználók tévénézési szokásait vizsgálta: azt kutatta, a lakosság hány százaléka néz tévét, és elsősorban milyen készüléken; illetve, hogy a mobil eszközök elterjedése hogyan módosított a tévézési szokásokon. A vizsgálat eredménye szerint a magyar háztartások 97 százalékában van tévékészülék, azaz a 4 éven felüli lakosságot tekintve mintegy 9 millióan tévéznek rendszeresen. A legelterjedtebb internetképes eszköz még ma is az asztali számítógép és a notebook; így ha épp nem a televíziót használjuk médiatartalmak fogyasztására, ezeken nézünk tévét online.
2014-12-09 18:47
Ahogyan az újesztendőbe lépünk, úgy szoktak egyre-másra napvilágot látni a következő esztendővel kapcsolatos jóslatok. Félreértés ne essék: most nem az újabb világvégét vizionáló próféciákra gondolunk, hanem arra, hogy milyen fejlesztések várhatók a távirányítók szempontjából.
Oldalak:
1
 
2
 
3
 
4
 
5