Porzsák kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú porszívóhoz keres porzsákot!

Gyártó:
Típus:
star star star star star 3.7 (10)
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 2 890 Ft
3 990 Ft
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 1 990 Ft
2 990 Ft
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 1 990 Ft
1 810 Ft
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 1 990 Ft
1 160 Ft
star star star star star 5 (2)
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 1 990 Ft
1 810 Ft
Nem rendelhető
star star star star star 3.66 (3)
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 1 990 Ft
2 990 Ft
Nem rendelhető
star star star star star 5 (3)
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 1 990 Ft
1 810 Ft
AKCIÓ! 1 990 Ft
1 810 Ft
Porzsák anyaga: mikroszalas
AKCIÓ! 1 990 Ft
1 810 Ft
Nem rendelhető

Solac porzsák

Solac porzsákok

A Solac márka 100 éves múltra tekint vissza. Már a kezdetektől fogva az élvonalban van, megfelelve az új piacok keresletének, és ami még fontosabb, megoldást kínál a jövő igényeinek. A kávéfőzők és vasalók mellett egyéb kis háztartási gépek, többek között porszívók is gazdagítják a Solac termékskáláját.

Tesztek igazolják, hogy a porzsákos készülékek hatékonyabban tisztítanak, mint a porzsák nélküliek. A szakemberek szerint ennek fizikai okai vannak, ugyanis a porzsák nélküli tartályos készülékeknél a levegő útja jóval kacskaringósabb, ami alacsonyabb szívóhatást eredményez. Ezen próbálnak segíteni az úgynevezett ciklonos porzsák nélküli gépek, ahol a centrifugális erőt használják fel a szívóhatás növelésére. A porzsák nélküli készülékekről azt sem árt tudni, hogy a szűrőit gyakrabban kell cserélni, mint porzsákos társainál. A porzsák nélküli készülékek szűrői különösen a nagyon finom porra és a hamura érzékenyek.
A Solac SDB biztonsági rendszerrel rendelkező modelljei nem működnek addig, amíg a porzsák hiányzik, vagy nincs megfelelően rögzítve. A papír-porzsákok használata ma már általánossá kezd válni, egyes márkák kínálatában azonban alternatívaként még felfedezhető a textil porzsákos kivitel.
Az első papír porzsákot használó porszívó 1956-ban jelent meg azzal a céllal, hogy kiváltsa a nem higiénikus textil porzsákot. Az eldobható porzsák lényege, hogy amikor megtelik, a porzsákot a porral együtt helyezzük a szemétbe. Ez a megoldás nyújtja a legnagyobb komfortot a porszívó használójának, így a Solac porszívói többségében eldobható porzsákban gyűjtik a beszívott port.

A köztudatban sok helyen eldobható porzsák alatt papír porzsákot értenek, de manapság ezek már jellemzően nem papírból, hanem puha, textilhez hasonló speciális anyagból (pl. polipropilén) készülnek, melyek azon túl, hogy a portartályként funkcionálnak, a közepes és nagy mennyiségű port, szennyeződést is kiszűrik a porszívó által beszívott levegőből. Ráadásul mindezt úgy teszik, hogy – a papír vagy textil porzsákokkal ellentétben – közben nem tömítik el a porzsák pórusait. A polipropilén porzsák előnye továbbá, hogy dinamikusan illeszkedik a porszívó belsejéhez, így teljes mértékben kihasználja a rendelkezésére álló helyet; valamint a porzsák telítődésével nem csökkenti a szívóerőt, így nyugodtan meg lehet várni, amíg a porzsák megtelik és csak utána lesz szükség a cserére. Ezzel tehát a hatékonyságot nem fogjuk csökkenteni, viszont kevesebbszer lesz szükség a porzsák cseréjére.

A mikroszűrős zsák a porzsákok legújabb fejlesztése. Többrétegű, rugalmas, nem szakad ki, könnyen rögzíthető. Kiszűri az apró porrészecskéket, poratkákat, polleneket. A különleges porzsák porbefogadó képessége nagyobb a normál papír porzsákkal szemben.

A szintetikus porzsák rendelkezik a legtöbb előnnyel. Hosszabb az élettartama, mint egy papír porzsáké, mivel rugalmasabb és strapabíróbb anyagból készült, ezért nem is fog elszakadni. A porszívó szívóteljesítménye nem fog változni, amíg a szintetikus zsák meg nem telik teljesen. Létezik kifejezetten antiallergén szintetikus porzsák, azonban bármilyen szintetikus verzió képes a port magában tartani, ezért a por nem szivárog át a porszívó belsejébe, illetve nem kerül vissza a levegőbe. Emiatt a takarítás is sokkal hatékonyabb, ha szintetikus porzsákot használunk.

A szintetikus porzsákok több rétegből épülnek fel. A belső réteg funkciója, hogy a porzsákot tartóssá, strapabíróvá tegye, illetve az, hogy minél inkább csökkentse a porszivárgást. Ez a réteg felel azért is, hogy a pórusok eltömődését megakadályozza, ezzel növelve a porzsák ellenálló képességét, szűrőképességét, élettartamát is. A középső, második réteg funkciója elsősorban a szűrés, ez felel azért, hogy a porszívó a lehető legkevesebb szennyeződést engedje vissza környezetébe, illetve hogy mindig biztosítsa az elérhető legnagyobb szívóhatást. A legszilárdabb, legkevésbé rugalmas réteg a külső, amely így biztosítja az extra védelmet a belső, lágyabb és rugalmasabb rétegek számára.

A Solac szintetikus porzsák hosszú élettartamát annak köszönheti, hogy felülete nem tömődik el, ezért szívóhatása nem csökken, így nincs szükség gyakori cserére. Szintetikus anyagának köszönhetően a por nem kerül bele a porszívó belső tereibe, így az eszköz élettartama is megnövekszik. Hasonló okokból kifolyólag porallergiások számára is jó választás, mert a por nem tud kijutni a porzsákból. Környezetbarát termék.

A tökéletes  Solac porzsákot keresi porszívójához? Webáruházunkban megtalálja.

Porszívója alján találja meg a típustáblázatot melyen szerepel porszívójának márkája (MOD) és típusa (Type). E két adat alapján könnyen hozzájuthat a Solac porszívó porzsákhoz, egyszerű rendelés útján, melyet futár visz önnek házhoz.