Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Akai távirányítók

Megjelenítés:

AKCIÓ! 3 190 Ft
3 990 Ft

Oldalak:

1
 

Akai

Akai távirányító

 

 

Akai eszközökhöz Akai távirányító a legjobb megoldás. Számos esetben lehet célszerű univerzális vagy tanítható távirányítót beszerezni, ha elveszett vagy elromlott az adott eszköz vagy esetleg egyszerre több eszköz saját távirányítója, azonban ha egy Akai televízióhoz vagy valamilyen lejátszóhoz akarunk csak megfelelő kiegészítőt, akkor az Akai távirányító lesz a jó megoldás. Az Akai egy középkategóriás márka, nagyon jó ár/ érték aránnyal rendelkezik és annak ellenére, hogy nincs állandóan reklámozva, kiemelkedő a keresettsége. Az Akai távirányító megbízható minőséget nyújt, elérhető áron. Hosszú élettartam és az eszköz típusához mérten igazán jó strapabírás jellemzi, valamint a gyártó törekedett arra, hogy a távirányítón kényelmes fogás essen, emellett pedig könnyen lehessen egy kézzel, csupán az ujjak mozgatásával használni. Ez utóbbi miatt az Akai távirányító nem túl nagy méretű, keskeny eszköz.

 

Az Akai gyártójáról néhány szóban

 

Az Akai távirányító gyártója számos elektronikai eszközt fejleszt, gyárt és értékesít már több mint hetven éve. A céget 1927-ben, Japánban alapított Saburo Akai, Akai Electric Company Ltd. néven. A vállalat a kezdetektől szórakoztatóelektronikai termékeket gyártott, a cég székhelye ma Szingapúrban található. Az Akai Electric Company jelenleg a Grande Holdings leányvállalata. A Grande Holdings egy nagyvállalat, melyhez többek között a Nakamichi és Sansui is tartozik, melyek Európában kevésbé ismertek, de keleten nagy népszerűségnek örvendenek. Érdekesség, hogy az Akai régebbi lógójában egy piros pont is látható volt. Ennek a piros pontnak az adta értelmét, hogy a márkanév, mely megegyezik az alapító nevével (Akai), azt is jelenti, hogy piros. Az Akai a régebbi időkben csúcsminőségnek számított, az 1970-es években a legjobb minőségű nyolc csatornás szalagos magnókat az Akai gyártotta. Az 1980-as években a hangsúly a videólejátszókon volt, az cég a legnagyobb energiákat ezen eszközök gyártásában fektette, melynek meg is lett az eredménye, népszerűségük töretlen maradt. Japán hifi exportjának készülékeit az Akai gyártotta egészen 1988-ig, a hifi berendezések márkaneve viszont mégsem Akai, hanem Tensai lett, a svájci viszonteladó, a Tensai International neve után. Jelenleg a cég nem mutat nagyobb fejlődést, ám termékeire még mindig a megbízhatóság és a kiváló ár/érték arány jellemző. Az Akai távirányító például azért kedvelt és keresett termék, mert rendeltetésszerű használat mellett nagyon hosszú élettartamot produkál, az elemhasználat is kedvező, sokáig működik megfelelő minőségű elemekkel. A cég számos szórakoztatóelektronikai terméket dob manapság is piacra, tabletek és okostelefonok gyártásával is igyekszik talpon maradni, valamint 2003-ban a Sony által gyártott videotechnikai termékek forgalmazásával is megpróbálkozott, ezen kívül pedig porszívók, víztisztítók, légtisztító berendezések és hűtőgépek gyártását, forgalmazását is a tevékenységi körében lehet találni. Az Akai 2013-ban kezdett el betörni a táblagépek és okostelefonok piacára, azóta ezen a téren mutat fejlődést, valamint a cég egy olyan nemzetközi hálózatot épített ki, mely biztos pontként szolgál, melyre lehet építeni. Az Akai magyarországi képviseletét az AKAT Akai-Atd Developing Kft. látja el.

 

Vigyázzunk a távirányítóra!

 

Sokak számára, vagy tulajdonképpen mindenki számára alapvetőségnek számít, hogy a különböző szórakoztatóelektronikai eszközeinkhez távirányító is tartozik, és azzal váltogatunk a különböző funkciók között, annak segítségével szabályozzuk a hangerőt, a fényerősséget és igazából az összes szabályozás a távirányítóval történik. Ahogy az lenni szokás, az alapvető dolgokra már oda sem figyelünk, megszoktuk őket és nem gondolunk, hogy különösebb odafigyeléssel kellene viseltetnünk irántuk. Na de ebből származik a legtöbbször a gond. Ha nem vigyázunk kellően a távirányítóra, akkor az tönkre megy, legyen az Panasonic vagy Akai távirányító vagy egy no name márka távirányítója, egyik sem bírja a nagy strapát. Egyrészt nem arra készült, hogy fát vágjuk vele, vagy megúsztassuk a kádban, másrészt alapvetően a szerkezete és az anyag, amiből készült, nem alkalmas arra, hogy rajta tapossunk, vagy megrágja a kutya.  A távirányító kisméretű, kényes eszköz, ezért jobb vigyázni rá, elpakolni a helyére, nem leejteni, nem elől hagyni, ha gyerek vagy háziállat van a közelben. Mit tehetünk nélküle? Hát bizony felállhatunk a fotelből, még a kedvenc film kedvenc jelenete közben is, ha épp hangosítani vagy halkítani akarunk, sőt, el sem tudunk kapcsolni megmozdulás nélkül egy másik csatornára, ha épp az aktuálisan nézett adó reklámmal szórakoztat, vagy épp unjuk a műsort. A szórakoztatóelektronikai termékeken önmagukon is megvannak az alapvető szabályozó gombok és nagyrészt minden funkció elérhető, ha az erre alkalmas gombbal belépünk a menübe, ám ehhez egyrészt fel kell állni, másrészt igencsak bonyolult dolog. A távirányító megkerülhetetlen holmi, ezért is kell odafigyelni arra, hogy ne dobáljuk szanaszét a lakásban, ne üljünk rá, ne lépjünk rá, ne tegyük rá a fotel lábát, ne csússzon be véletlenül a kandalló mellé felforrósodni és még sorolhatnánk, mennyi minden árthat neki. A távirányító könnyen pótolható, ez igaz, főleg, hogy most már a webáruházon keresztül is széles választék érhető el, de érdemes csak azért újat venni, mert az előzőre nem vigyáztunk? Az egyik leggyakoribb kérdés a televízió vagy bármely szórakoztatóelektronikai termék használata előtt, hogy hol a távirányító. Mindig eltűnik, ezért a legokosabb egy egyezményes helyet kijelölni számára a lakásban, így mindenki ott találja majd.