Laptop töltő kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú laptophoz keres töltőt!

Gyártó:
Típus:

HP Laptop töltők

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

HP

HP laptop töltők

Óriási választékban talál laptop töltőt a webáruházunkban. A rengeteg fajta, szín és teljesítmény közül biztosan megtalálja az önnek való laptop töltőt.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen laptop töltőt választ a régi helyett, ezért vásárlás előtt érdemes kikérnie szakembereink véleményét is, akik szívesen válaszolnak felmerülő kérdéseire és szakértelmük nagy segítséget adhat a választás során.

Ha elromlott a régi laptop töltője, és sehol sem talál a géped típusához megfelelőt, akkor nézzen szét webáruházunkban, mert itt megtalálhat mindent, amire szüksége van.

Ha HP laptop töltőt keres, a lehető legjobb helyen jár, ugyanis nagy számban találhat nálunk új és utángyártott  HP laptop töltőket, melyek minősége és teljesítménye minden esetben megegyezik a gyári töltők minőségével és teljesítményével. HP laptop töltőinket különböző méretekben kínáljuk, így a notebookoktól egészen a netbookokig mindenféle HP laptop töltőt megtalálhat nálunk. Laptop töltő vásárlásakor 4 fontos szempontot mindenképpen figyelembe kell vennie, melyek a következők:

 • Laptop töltő input
  A bemeneti feszültség ~110V – ~220V között változhat országtól függően. A legtöbb laptop töltő midként feszültségről üzemeltethető, a töltőn ezt minden esetben feltüntetik.

 • Laptop töltő output
  Ez nem más, mint a kimeneti feszültség (pl. 19V), illetve a maximális leadott áramerősség, amit a laptop a töltőtől közvetlenül kap (pl. 3.42A). Érdemes megjegyezni ,hogy míg a feszültségnek minden esetben egyeznie kell a laptop által megkövetelt feszültséggel (általában a laptop alján, kivehető akku mögötti címkén vagy a laptop leírásában megtalálható) addig az áramerősségnek minimálisan annyinak kell lennie amennyit a laptop megkövetel. Tehát, ha a laptophoz egy 19V 3.42A-s töltő kell, akkor használhatunk hozzá egy 19V 4.7A-s töltőt, de egy 24V 3.42A est nem (és 24V 4.7A-s sem lehet)! Vigyázzon, a nem megfelelő feszültségű töltő használata nem csak a töltőt ,de a laptopját is tönkreteheti ! Nem megfelelő (túl alacsony) áramerősségű (A) töltő esetén jobb esetben csak nem fog működni a laptopja, rosszabb esetben a töltő túlterhelődik és tönkreteheti a laptopját is!

 • Másik fontos szempont HP laptop töltők vásárláskor, a töltő teljesítménye. A teljesítmény a fogyasztó kivezetései között mérhető feszültség, és a rajta átfolyó áram erősségének szorzataként számolható ki. Tehát a volt és az amper szám szorzatából könnyedén kiszámítható a töltő teljesítménye:
  (Volt * Amper = Watt) Példa: 18.5V * 3.5A = 64,75 ≈ 65W

 • A laptop töltő csatlakozója
  Ez egy rendkívül fontos részlet, ha laptop töltőt szeretne vásárolni, mivel ha nem megfelelő a csatlakozó, nem tudja majd használni. S mivel általában notebook típusonként eltérő a laptop töltő csatlakozója, ha nem figyel oda, könnyedén elkövetheti azt a hibát, hogy nem megfelelő típusú laptop töltőt vesz.

HP töltők vásárláskor különösen fontos figyelembe venni a töltő csatlakozóját és teljesítményét. Az adaptereket a csatlakozó formája alapján 5 csoportra oszthatjuk: létezik kúpos, középső tüskés (center-pin), multi-pin, sárga végű (yellow) és 5.5 x 2.5 mm-es csatlakozóval szerelt HP laptop töltő is.

A csatlakozók nem csak formában, átmérőben is eltérnek egymástól.

 • Kúpos: A csatlakozó mérete 4.8 mm x 1.7 mm, a csatlakozó színe általában fekete. A legtöbb esetben Pavilion (gazdaságos, mulitmédiás laptop) sorozatú laptopokhoz kompatibilis.

 • Center-pin (középső tüskés): a csatlakozó henger alakú, a közepén egy kis tüske található. Intelligens, energia hatékony adapterek minimális áramfelvételre tervezve, a tüske segítségével kommunikáció jön létre a töltő és a laptop között. Fontos megjegyezni, hogy a center-pin töltők javítása nem kifejezetten ajánlott, a nem megfelelő javítás súlyos alaplapi hibákat okozhat.

 • Multi-pin (5-tűs): hosszúkás, ellipszis alakú csatlakozóval szerelt adapter.

 • Sárga végű (yellow): a legtöbb esetben a csatlakozó mérete 4.8 x 1.7 mm, de ezen kívül előfordulhat még: 5.5  x 1.7 mm csatlakozó véggel szerelt HP töltő is 5.5 x 2.5 mm. A csatlakozó mérete 5.5 x 2.5 mm, a csatakozó színe általában fekete. A legtöbb esetben régebbi Compaq, HP Compaq laptopokhoz kompatibilis.

Ahogyan a többi termékünkre, úgy a HP laptop töltőkre is garanciát vállalunk, így teljesen biztos lehet abban, hogy tökéletes termék kerül majd a kezei közé.

Ne feledje, a laptop töltőt, melyet megvásárol webáruházunkban, futárszolgálat viszi önnek, de választhat a PostaPonton történő átvételt is.