Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Neckermann távirányítók

Megjelenítés:

AKCIÓ! 2 990 Ft
2 990 Ft
Grundig Grundig távirányító TP720
starstarstarstarstar4.75 (12)
Utángyártott
AKCIÓ! 2 990 Ft
2 990 Ft
Sony Sony távirányító RM-836
starstarstarstarstar4.85 (21)
Utángyártott
AKCIÓ! 2 990 Ft
2 990 Ft
Nem rendelhető
AKCIÓ! 2 990 Ft
2 990 Ft
Philips Philips távirányító RC8205
starstarstarstarstar4.84 (38)
Utángyártott
AKCIÓ! 2 990 Ft
2 990 Ft
AKCIÓ! 2 990 Ft
2 990 Ft

Oldalak:

1
 

Neckermann

Neckermann távirányító

 

A Neckermannról valószínűleg nem a távirányító vagy az elektronikai cikkek jutnak eszébe az embernek. De bizony létezik ilyen is, sőt eléggé keresett bizonyos körökben. A Neckermann távirányító kiváló ár/érték aránnyal, hosszú élettartammal, kellemes megjelenéssel és kiváló funkciókkal jellemezhető. A Neckermann termékekhez leginkább Neckermann távirányító passzol, de az univerzális darabok is kiválóak.

 

 

Mi az oka annak, ha az univerzális távirányító nem kezeli a készüléket?

 

Az Univerzális távirányítókról az a tévhit terjed, hogy bármihez jók. Nos, az, hogy univerzális, nem azt jelenti, hogy bármit képes irányítani, amihez távirányítóra van szükség. Nem létezik olyan univerzális távirányító, ami minden készülékkel boldogulna. Az univerzális távirányítók chipjeiben fix, előre bevitt adatok találhatók, így csupán ezekkel lehet variálni. Ezeket a chipeket pedig sok esetben évekkel a felhasználás előtt már legyártották, ezért a később készült eszközökhöz már nem biztos, hogy passzolni fog a távirányító. Azokat az infrafejeket, melyek már régebbi, elavult, nem gyártott eszközökhöz készültek, nem használják fel, így az univerzális távirányító értelem szerűen sem a túl régi, se a legújabb készülékeket nem képes irányítani, kivéve, ha a legújabb modellt szerezzük be, amelynek leírásában megtaláljuk azt a készüléket is,a mivel mi rendelkezünk. Sokszor előfordul az is, hogy az univerzális távirányító kezeli az adott készüléket, de a funkciók erősen hiányosak. Ilyen esetekben a legtöbb problémát az okozza, hogy a készülék behangolásához szükséges menü hiányzik, ami nélkül a készüléket nem tudjuk megfelelően beállítani, tehát nem tudjuk rendesen használni. Az univerzális távirányítók között rengeteg különböző létezik. Ezek a távirányítók általában öt-nyolc készülék kezelésére alkalmasak, melyeket a távirányító használati utasításában vagy leírásában meg is lehet találni. Ha univerzális távirányítót kívánunk vásárolni, akkor előbb nézzük meg, milyen készülékeink vannak otthon és azokhoz passzoló típust keressünk, különben hiányos lesz a végeredmény. A legjobb megoldás az, ha a készülékek saját távirányítóját is eltesszük biztos helyre, ha netán szükség lenne rá, akkor meglegyen. Az univerzális távirányító kiváló eszköz, de ha nem választunk elég körültekintően, könnyen megtörténhet, hogy csak féligmeddig vesszük hasznát.

 

Néhány szó az infravörös sugárzásról

 

A távirányítók, ahogy például a Siesta távirányító is, infravörös fénnyel kommunikálnak a hozzájuk tartozó eszközzel. No de mit is tudunk az infravörösről? Az infravörös sugárzás a Nap irányából érkezik a Földre. A tudósok méréssel azt állapították meg, hogy a Nap energiájának körülbelül a fele az infravörös tartományba esik. A Föld is kisugározza az ilyen hősugarakat, ezért az ideális eset az, mikor a beérkező és a kisugárzott energia megegyező mértékű, mert így a Föld átlaghőmérséklete változatlan marad, a klíma stabil. Az infravörös sugárzás hatalmas jelentőséggel bír tudományos szempontból is. Például a molekulák jellemző rezgési, valamint forgási spektruma az infravörös tartományba esik, amit egy direkt erre kifejlesztett színképmérő eszközzel, úgynevezett spektroszkóppal lehet vizsgálni. Az anyagok szerkezetére vonatkozó információkat így könnyedén be lehet szerezni és ez a technika egyre fejlődik. Az emberi szem nem érzékeli az infravörös tartományba eső fényt, de némely állat, mint például a kígyók hőképeket érzékelnek, így valószínűleg ők képesek látni bizonyos infravörös sugarakat. Számtalan technikai felhasználása van az infravörösnek. A távirányítók ezzel működnek, de a hadászatban is használják mondjuk pozíció-bemérésre, nyomkövetésre, de természetesen erre csak akkor van lehetőség, ha a különböző testek, helyek hőmérséklete különböző. Például egy háznak a hőtérképéből megállapítható, hogy valószínűleg mely helyiségek mely pontján tartózkodik élőlény, de ugyanígy az erdők vagy természeti helyek hőtérképéből is láthatóvá válik, hogy hol csoportosul élőlény, például, hol vertek fel tábort. Az éjszakai, a sötétben „látás” fő eszköze, hiszen a sötétben csupán a hősugarakat lehet optikailag kimutatni. Az orvostudomány szintén hőképek készítésénél használja, melyekből nagyon fontos következtetéseket tudnak levonni. Emellett a belső szövetek melegítésére is kiválóan alkalmas, de a csirkekeltetőben is infralámpákat használnak a csibék melegítésére.