Projektor tartó konzolok

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Projektor tartó konzol

Projektor tartó konzolok - otthonra és irodába is


Biztosan vannak, akik emlékeznek még a régi diavetítő gépekre, melyek oly sok háztartásban nyújtották a gyermekek esti meséjét, hiszen nem is volt annál jobb, mint egy pohár forró kakaóval végighallgatni ahogy szüleink felolvasták a képekkel illusztrált Csilicsali Csalavári Csalavér Móra Ferenc mesét.


Azóta a technológia elrohant az idő expressz vonatával, így a diavetítőket felváltották a magas minőségű projektorok, melyeket eleinte főképp az irodákban, de egyre több helyen már az otthonokban is meg lehet találni.


A projektorokat a legtöbb esetben a plafonra vagy a falra szokás felrögzíteni, ahogy a legtöbb iroda is teszi, viszont ez a lehetőség most már nemcsak az intézmények kiváltságos kiegészítője, hanem az otthonoké is, így már lehet kapni a lakosság számára is falra vagy plafonra szerelhető projektor tartó konzolokat.


Tehát többféle típus létezik már a piacon, vannak falra illeszthető, illetve plafonra rögzíthető projektor tartó konzolok is, melyek többsége dönthető és forgatható is, így könnyedén át lehet állítani a vetítés irányát. Emiatt nem szükséges leszerelni a plafonról vagy falról, ha állítani szeretnénk a vetítés dőlésszögét vagy valamilyen okból kifolyólag át kell forgatnunk egy másik irányba a szerkezetet.


A projektor tartó konzolok esetében a falra illeszthető típusokat azokra a helyekre szokás tenni, ahol igen nagy a belmagasság, a plafonra illeszthető modelleket pedig főként az alacsonyabb belmagasságú helyiségekben használják egyaránt irodákban vagy otthonokban.


A projektor tartó konzolok azért is hihetetlenül praktikusak, hiszen egyben tárolóhelyként is szolgálnak úgy, hogy nem akadunk beléjük, vagy nem verjük le őket véletlenül, hiszen kellő magasságban vannak, illetve a többségnél még az is állítható, hogy milyen távolságra legyenek a plafontól vagy a faltól.


Egy igen fontos szempontot figyelembe kell venni a projektor tartó konzol felszerelése előtt, hogy hol van az áramforrás, hiszen áram nélkül nem lehet üzembe helyezni a projektort. Így lehet, hogy a vetítési anyag készen áll, csak az áramforrás nem, ami nélkül nem lehet levezetni az előadást. Ezért fontos megnézni, hogy hogyan lehet majd a kábeleket elvezetni a falon vagy a plafonon, hogy ne okozzon fennakadást vagy kényelmetlenséget a kábelek kerülgetése.


Mivel a modern projektoroknak igen letisztult dizájnjuk van, így a projektor tartó konzolokat is stílusos kivitelben tervezik a gyártók, így remekül passzolnak az iroda vagy a lakás többi elektromos berendezésének stílusához.


A nálunk kapható legtöbb projektor tartó konzol maximális terhelhetősége 10 kg körül van, így könnyedén elbírják az amúgy néhány kilós projektorokat, így biztos és stabil tartást és egyben kényelmes tárolást is nyújtanak. S ha ez nem lenne elég, a gyártók 3 év garanciát is adnak a szerkezetek mellé, mely egyértelműen tükrözi a strapabíró szerkezetek minőségét.


Mindegy, hogy otthonába vagy irodájába keres falra vagy plafonra szerelhető projektor tartó konzolt, nálunk biztosan megtalálja a felszerelni kívánt helyiség stílusának megfelelő modellt.