Rádiók

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Rádiók

RÁDIÓ

A rádió mindig is sokat jelentett az emberiség számára, hiszen tájékoztat, szórakoztat és ha szükséges, megnyugtat. Kínálatunkban a retrótól a CD lejátszós készülékeken át az internetes darabokig többféle típus is megtalálható, nézzen körül nálunk!

A rádió - akárcsak a postás - valamikor nagy becsben tartott segítség volt. A háborús időkben nem volt internet, se mobiltelefon, de még vezetékes telefon sem. Az egymástól távol tartózkodó emberek levélben kommunikáltak, híreket pedig vevőkészüléken hallgattunk. A frontra vonult férfiak a postástól várták kedvesük papírra vetett bíztató szavait, ezért a hírhozót mindenki várta és szerette. A Titanic óta a fejünkbe vésődött, hogy a morzejel életeket ment, a rádiótól pedig a békét remélte mindenki.

Jóóó reggelt Vietnám! Belegondolni is szívszorító, hogy mit jelenthetett a katonáknak akkoriban a zene. A háborúnak szerencsére vége, de a rádiózás ma is él. Az internet és a legkorszerűbb okoskütyük ellenére ma is rengetegen támaszkodunk inkább a hallottakra, mintsem a látottakra, hiszen gyakori, hogy egy műsor képanyag nélkül is információt hordoz, vagy szórakoztat. Az egész napos hajtás után a televízió harsány műsorai helyett sokszor jobban esik a sötét szobában, hangulatvilágítás mellett a hangláda halk hangja mellett pihenni, vagy akár elaludni rá. Már csak az a kérdés, milyen készülékből szól a dal, vagy a műsorvezető hangja?

Kínálatunk a CD lejátszós készülékektől az ébresztőórás és internetes rádiókig többféle típust kínál.

Társunk a magányban

Aki szeret kertészkedni, horgászni, vagy sokat vezet, jól tudja, hogy milyen a magány. Az egyedülállókról nem is beszélve. Az ember társas lény, de sajnos nem mindig adatik meg, hogy emberek között lehessünk. A különböző zenei és kívánságműsorok gyengébb napokon is felvidítják az embert, de legalábbis feledtetik a magányt néhány órácskára. Csak egy helyes kis készülékre van szükség, ami mindig velünk van.

Minek külön rádió, ha ott az okostelefon?

Az okostelefont tölteni kell. Minek meríteni a telefonunk akksiját rádióhallgatással, ha a ma is gyártott vevőkészülékek elérhető áron kaphatók? Az internetes rádiókhoz internet is kell, míg a hagyományos vevőkészülékekhez csak elektromos áram és a megfelelő frekvencia szükséges. Így a kedvenc műsorok is hallgathatók maradnak és a telefon is később merül le. Érdekesség, hogy a magyarok régen világhírűek voltak a rádió gyártásban. A régi készülékek ma is megtekinthetők úgynevezett rádiómúzeumokban.

A füleinknek kedves műsorok

A rádióadók segítségével tájékozódhatunk a világ történéseiről, zenét hallgathatunk anélkül, hogy lemezt kéne cserélnünk és előadókat sem kell keresgélni a neten. A műsorokba be lehet telefonálni, a nyereményjátékokba be lehet szállni és még sorolhatnánk. A legtöbben szeretünk egy-egy halk beszélgetésre vagy zenére ébredni, vagy elaludni. Termékeink között retro darabok mellett korszerűbb, ébresztőórás készülékeket is felsorakoztattunk, hogy biztosabb legyen az ébredés és könnyebb legyen a választás!

Mire figyeljünk vásárláskor?

Az első készülékek nem voltak hordozhatók, de manapság már szinte minden masinát kisméretűre gyártanak. Ennek ellenére webáruházunkban asztali és hordozható darabok is kaphatók. Régen fontos kérdés volt a készülék frekvencia tartománya és a rádiósávok, de ma inkább a bluetooth és az USB érdekes számunkra. A bluetooth a vezeték nélküli használatot teszi lehetővé, az USB pedig azt jelenti, hogy saját pendrive tartalmát is lejátsza a készülék.