Laptop töltő kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú laptophoz keres töltőt!

Gyártó:
Típus:

Toshiba Laptop töltők

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 

Toshiba

Toshiba laptop töltők

A Toshiba, avagy Toshiba Corporation egy japán multinacionális vállalat-konglomerátum.

A vállalat fő tevékenysége az infrastruktúra, fogyasztói termékek, elektronikus eszközök és részegységek, így fogyasztói elektronikai termékek, televíziók, laptopok gyártása. 2009-ben a Toshiba volt a világ ötödik legnagyobb személyi számítógép szállítója.

A Toshiba egyik decens laptop márka, amely amellett, hogy a fogyasztói elektronika széles választékát kínálja, laptopokat is gyárt jó pár éve már. Sima, dobozszerű dizájn jellemzi, amit némely fogyasztó kritizálni is szokott, nem túl stílusosként aposztrofálva. A Portege, Satellite és Qosmio szériák tanúsága szerint megbízható készülékeket gyárt. Egyre erősebbek ultrabook kategóriában is, ez akkor vonzó, ha a laza hordozhatóság is fontos szempont. A Toshiba Dynabook KIRA azonban nemcsak pillekönnyűségével, de brutálisan kitartó akkumulátor-idejével is hódíthat.

A Toshiba akkumulátorok élettartama kiváló, viszont időnként tölteni kell őket.

Egy laptop, notebook esetében a készenléti, illetve aktív használhatósági idő meghatározó, sőt, ennek a tulajdonságnak a hiányában alapvető értelme is elveszik a készüléknek, és ha nem tudjuk tölteni vagy áram alatt tartani laptopunkat, természetesen használhatatlanná válik. Általában az olyan elsőre jelentéktelen alkotóeleme, alkatrésze a notebooknak, mint a laptop töltő, nem tűnik fontosnak, egészen addig, míg meg nem hibásodik.

A laptop töltők választásakor javasolt minden esetben a gyártó által meghatározott teljesítményű adaptert választani. Ha nagyobb teljesítményű adaptert használunk, mint amit a gyártó előírt, az nem okozhat problémát, az alaplapon lévő intelligens vezérlőknek köszönhetően a gép annyi áramot vesz fel, amennyire pontosan szükség van. Kisebb teljesítményű töltővel  ajánlott használni laptopunkat, ugyanis ha a laptop több áramot próbál felvenni, mint amennyit a töltő le tud adni,  ez rosszabb esetben sajnos a készülék meghibásodásához  is vezethet.

A laptop töltők, mint számos egyéb laptop alkatrész, minden gyártónál és azon a belül modellek közt is különbözőek. A főbb jellemzői egy laptop töltőnek a kimenő feszültség (output), ezt a Volt (V) és az Amper (A) mértékegységek határozzák meg, illetve e kettő szorzata a leadott teljesítménye, melyet wattban (W) mérünk. A csatlakozás módját illetően is vannak eltérések, lehet ránézésre hasonló, de nem azonos átmérőjű, vagy akár USB csatlakozó szerű.  Ezek az adatok és jellemzők a legtöbb esetben eltérőek és semmiképpen nem szabad alkalmazni nem kompatibilis, eltérő laptophoz való töltőt, azaz AC adaptert! 

A leggyakoribb laptop töltők a 65 és 90 wattosak (65W és 90W). A 65 wattosak általában 19 voltosak (19 V) és 3,42 amperesek (3,42 A) vagy 19,5 voltosak (19,5 V)  és 3,34 amperesek (3,34 A). A 90 wattosak általában 19 voltosak (19 V) és 4,74 amperesek (4,74 A) vagy 19,5 voltosak (19,5 V)  és 4,62 amperesek (4,62 A). Napjainkban a legújabb laptopokat 45 wattos (45 W) töltővel hozzák forgalomba, mivel folyamatosan csökken a laptopok teljesítmény igénye és ezáltal energiatakarékosabbak is. A 45 wattos ultrabook vagy laptop töltők általában 19 voltosak (19 V) és 2,37 amperesek (2,37 A) vagy 19,5 voltosak (19,5 V)  és 2,31 amperesek (2,31 A).

Azt, hogy milyen töltőre van pontosan szükség, többféle módon is kideríthető. A töltő teljesítménye és a laptop gyártója alapján. A teljesítménye minden esetben fel van tüntetve a töltőn és a laptop alján található matrica valamelyikén. Az adott teljesítmény minden esetben a feszültség, vagyis volt (V) és áramerősség, vagyis amper (A) formában van feltüntetve. pl.: 19 V 3,42 A. Ha laptop gyártója a Toshiba, akkor egy Toshiba laptop töltőre van szükség.

Válogasson a termékeink között, s a keresőnk segítségével találja meg az Ön számára megfelelő Toshiba laptop töltőt. Ha a gépe paramétereivel nincs tisztában, akkor ajánljuk, hogy inkább kérje a munkatársaink segítségét, mert ők biztosan a hordozható számítógéphez való töltőt választják majd ki.

Ajánlataink között eredeti és utángyártott Toshiba laptop töltőket is talál, pénztárcája igényeinek megfelelően.