Kereső: Video távirányítók

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

Gyártó:
Típus:

Video, VCR távirányítók

Megjelenítés:

Video távirányítók

Mire kell figyelni a video távirányító megrendelésekor?

A nálunk lévő video lejátszó és felvevő berendezések még hosszú ideig megfelelően működhetnek, de a hozzájuk kapott távirányítók előbb-utóbb cserére szorulnak. Még a leggondosabb használat mellett is előfordulhat, hogy tönkre mennek, leesnek, eltörnek vagy egész egyszerűen elvesznek. Gyakori az az eset is, amikor valahonnan egy használt videot szerzünk be, melyhez már nincs meg a távirányítója. Ilyenkor is nekünk kell megoldani a beszerzését.

A video távirányító vásárlásakor azonban pár gondolatot mindenképpen szem előtt kell tartanunk, hogy a megfelelő termék érkezzen meg hozzánk a futárral.

Video távirányítók

Hogyan találjuk meg a nekünk szükséges video távirányítót?

Ha vadiúj videó távirányító szükséges, akkor a csere darabot legkönnyebben a típusszám ismeretében tudjuk beszerezni. Ez a számsor a legtöbbször rá van nyomtatva a távirányító elejére vagy hátuljára, egészen apró betűkkel. Ha még megvan a régi távirányítónk és le tudjuk róla olvasni, akkor el is kezdhetjük a megrendelés folyamatát.

Amennyiben azonban a video távirányító elveszett vagy sohasem kaptuk meg a lejátszóhoz, ki kell derítenünk a típusszámot. Ebben tud segíteni a video használati utasítása, az internet vagy egy olyan távirányító bolt ügyfélszolgálata, mint a HDplanet is. Ilyenkor fel kell keresni a megadott elérhetőségeket, és az ügyfélszolgálatosok segítenek a keresett termékkel.

A típusszám ismeretében a webshop keresője a következő lépés. A HDplanet Video távirányítók kategória oldalának tetején is található egy keresődoboz, melynek első sorában a gyártó nevét, a másodikban a típusszámot kell megadni. Ezután a Keresés gombot megnyomva megkapjuk azoknak a távirányítóknak a listáját, melyek megfelelően tudják kezelni a video berendezésünket.

Ha valamelyik távirányítóra kattintunk, akkor megnyílik a részletes adatlapja. Ezen látható a termék képe, a bővebb leírása, a garanciális és szállítási feltételek, de a kérdéseinket is feltehetjük itt. Emellett a korábbi látogatók kérdéseit és az azokra adott választ is megismerhetjük.

A video távirányítók típus szerint lehetnek gyáriak, utángyártottak vagy univerzálisak.

A gyári távirányítókat ugyanaz a gyártó készítette, mint az eredetit. Ezek jó minőségűek, és sokáig bírják. Mivel a video lejátszók már nem mai darabok, így nagyon nehéz hozzájuk eredeti, gyári távirányítót találni.

Ennek a problémának a megoldására lehetnek jók az utángyártott távirányítók. Ezek kinézetre és gombkiosztás szempontjából pontosan ugyanolyanok, mint az eredeti darabok, de mivel más cég készítette őket, ezért a márkanév logója nem lehet rajtuk. Szintén jó minőségűek, és sokáig bírják. Napjainkra azonban az utángyártott video távirányítók is egyre kisebb mennyiségben találhatók meg.

A végleges megoldást egyre inkább az univerzális video távirányítók jelentik. Ezek olyan eszközök, amelyek már kinézetre sem egyeznek meg az eredeti távirányítóval. Lehet más a színük, a méretük és a gombjaik is. Nem kell megijedni attól, hogy az ilyen termékeken egy teljesen ismeretlen gyártó logója van és nem a mi videónk gyártója, hiszen ettől függetlenül még tökéletesen együtt fognak működni a mi készülékünkkel is. Az utángyártott távirányítót elég kicsomagolni, beletenni az elemeket, majd rögtön használható, nem kell külön beprogramozni. Az elem nem része az ilyen termékeknek, ezért azt a HDplanet webshopban vagy más helyről mindenképpen be kell szerezni!

Video, VCR távirányító rendelés