Alkalmazások távirányító helyett a hotelekben

2014-09-26 19:02

Egyre többen használnak különböző alkalmazásokat fizikai eszközök, például távirányító, stopperóra vagy épp zseblámpa helyett. A modern technika vívmányaihoz nemcsak otthon vagy a munkahelyen, hanem utazás, üdülés közben is ragaszkodunk – a hoteleknek pedig lépést kell tartaniuk ezzel, ha magukhoz szeretnék csábítani a vendégeiket; ha tetszik, ha nem. Így nem csoda, hogy egyre több szállodában váltják fel a hagyományos megoldásokat korszerű eszközök és technológiák.

                       

Vendégkönyv helyett táblagép

A szobakulcs szerepét átveszi az okostelefon, a vendégkönyvét a tablet, a távirányítóét pedig a különböző applikációk. A HRS szállásfoglalási oldal felméréséből kiderült, hogy a vendégek sokkal szívesebben vennék igénybe a szállásokat, ha modern technológia köszöntené őket a szobákban. A német vendégek 27 százaléka díjazná, ha egyetlen eszköz vagy alkalmazás használatával működtethetné a tévét, a klímát és a világítást, mintha mindent külön-külön kellene kapcsolgatnia. 44 százalék mondta, hogy szeretne tabletet, 23 százalék pedig laptopot a szobájába alapfelszereltségképp.

 

„Okosszállodák” a világban

Egyes hotelekben a táblagép már valóban alap: az osztrák stegersbachbeli Falkensteiner Balance Resort elnevezésű szállodában minden szobában helyet kapott egy Samsung tablet, amelyet térítésmentesen használhatnak a vendégek. A hagyományos funkciók – internetezés stb. – mellett a táblagép segítségével asztalt foglalhatnak a hotel éttermében, hívhatják a szobaszervizt, visszajelzést adhatnak a szolgáltatásokról, időpontot foglalhatnak a wellnessrészlegbe, vagy épp autót bérelhetnek. Sok más hotel is halad a korral: a müncheni négycsillagos Novotel München Messében virtuális portás üdvözli a vendégeket; a New York-i Yotelben egy robot cipeli a csomagokat; a londoni Eccleston Square-ben a vendégek kapnak egy iPadet, amellyel szinte bármit irányíthatnak a szobában, a tajvani W Taipeiben pedig egyes lakosztályokban projektor és médialejátszó kapott helyet.

2014-09-26 19:02