Fali konzolok rögzítése

2019-10-24 15:53
Fali konzolok rögzítése

A Tv fali konzolok kiváló szolgálatot tesznek a televíziók rögzítésekor, de érdemes néhány szabályt fejben tartani a felhelyezésük során. Így ugyanis megbízhatóan fognak tartani, ráadásul a hordozott képernyőt sem éri sérülés. Ebben a bejegyzésben ezt a témát járjuk körül, és gyakorlati tanácsokat adunk neked a megfelelő felszereléshez.

A legfontosabb: az útmutató

Azt már az elején le kell szögeznünk, hogy a fali konzolok rögzítésekor a legfontosabb a használati útmutató utasításainak követése. Ezek olyan felszerelési és biztonsági követendőket tartalmaznak, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha a fúrás során segítséged is van, és ő más tanácsokat adna, akkor is köves a gyári útmutatót, mert az a biztos! A felszerelés során rendelkezned kell a szükséges eszközökkel, melyet az útmutató bemutat. Ide tartozhatnak a különféle csavarhúzók, fogók, fúrók stb., az adott fali konzoltól függően. Itt megint nem érdemes más szerszámokat használni, mert megsértheted velük a falat, a konzolt vagy a tévét magát.

Szintén életbevágó, hogy a mellékelt alkatrészeket használd fel. Az olyan esetekben, amikor megadott csavarokat vagy más rögzítő elemeket neked kell beszerezned, akkor ügyelj arra, hogy a pontos típust vedd meg. A legjobb, ha az útmutatót elviszed a barkácsáruházba, és ott a szakemberektől a leírt tételeket kéred el.

Az sem mindegy, hogy milyen felületre rögzíted a fali konzolt, Ha téglafalra, gipszkartonra vagy gerendába fúrsz bele, mind eltérő rögzítési módokat követel. Ráadásul előfordulhat, hogy bizonyos típusú felületre nem is szerelheted fel a fali konzolt, ezeket az eseteket mind felsorolja az útmutató. Ezért is fontos, hogy betartsd az előírásait.

A tévé útmutatója is fontos

Fali konzolon egy televízió

A fali konzol használati útmutatója mellett követned kell a televíziód hasonló dokumentumát is. Ez ugyanis arról rendelkezik, hogy a falra rögzítés esetén milyen lehetőségeid vannak. Leírja, hogy mely előfúrt rögzítési pontokat lehet vagy kell használnod a munka során, pontosan hogyan kell csatlakoztatni a konzolt, és hogy milyen hosszú csavarokat használhatsz.

Ha ezeket nem tartod be, akkor előfordulhat, hogy a tévéd károsítod, vagy nem lesz megfelelő a rögzítés. A szerelés mellett további paramétereket is figyelned kell, például, hogy hagy-e elegendő helyet a képernyő mögött a szellőzéshez, nem-e fog túlmelegedni, vagy mit kell tenned, a rendszeresen leülepedő porral. Ezekről mind a televízió használati útmutatója rendelkezik, így nem hagyhatod ki az áttanulmányozását.

Amennyiben a tévédet használtan vetted, és nem kaptál használati utasítást az eladótól, akkor meg kell próbálnod beszerezned. Ma már számos weboldal van az interneten, ahonnan ezek letölthetők, akár magyar nyelven is. Alternatív megoldásként felkeresheted a gyártó weboldalát, ahol az útmutatókat a típusszám megadása után megkapod. Ha nem találnád, akkor pedig írj a tévé készítőjének email címére, ahol ők egy válaszüzenetben vagy elküldik a dokumentumot, vagy megmondják, pontosan hol találod azt az oldalukon.


2019-10-24 15:53