Konzol kereső felfüggesztési méretek és súly alapján

Kérjük, adja meg készülékének felfüggesztési méreteit és a készülék súlyát!


Kattintson a képre egy kis segítségért!
Szélesség: mm
   Magasság: mm
Súly: kg

TV fali konzolok

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 
2
 
Következő »

TV fali konzol

TV fali konzol: a kényelmes és biztonságos televíziózás alapja

A megfelelő tv fali konzol kiválasztása meghatározza a televíziózás élményét. Találhatunk egyszerűbb és összetettebb szerkezeteket is. A minőség, az összeszerelhetőség, a stabilitás és az ár-érték arány egyaránt meghatározó szempont lehet a vásárlás során. Webáruházunkban dönthető-, fix- és karos fali konzolok szintén elérhetőek. Nézzük, mit érdemes tudni az egyes típusokról. 


TV fali konzol: a legfontosabb tudnivalók

Az ember talán bele sem gondol, mennyi kérdés adódhat a TV fali konzolokkal kapcsolatban. Az irodáktól kezdve a tanulószobákig a konyhába is elhelyezhetőek a készülékek. A dönthető és fix karos fali konzolok szintén megannyi lehetőséget rejtenek magukban. Egy kis lakásban, egy szűkebb irodahelyiségben, egy kisebb dolgozósarokban, a gyerekszobában vagy akár egy étteremben pedig nem olyan egyszerű a tévé, monitor és kivetítők tárolása.

A TV fali konzol és állvány segítségével a szűkös és nehezen hozzáférhető helyekre is felhelyezhető a készülék. A nagy tévék és monitorok sok helyet foglalnak el a lakásban, a jobb helyzetkihasználás érdekében pedig mindenképpen ajánlott falra illeszthető képernyőben gondolkodni. A távolságot pedig mi magunk választjuk ki, így biztosan elérhető a legkényelmesebb megoldás.  

TV fali konzol

A TV fali konzol előnyei és jellemzői: mikor és milyen esetekben szükséges?

Több olyan előnye is van a TV fali konzolnak, amelyeket miatt megéri beruházni rá. Idetartozik például az egészséges testtartás. Amennyiben ideális szögben helyezzük el a monitort és kényelmesen nézzük a készüléket, komoly problémáktól óvhatjuk meg magunkat. Napjainkban már léteznek igazán vékony televíziók, amelyek hatékony rögzítéséhez érdemes TV fali konzolt választani. 

Manapság szerencsére a modern televíziók testre vannak szabva, vagyis könnyedén illeszkednek a különböző fali állványokhoz és konzolokhoz. Régen ez nem feltétlenül volt így. Sőt, a mai TV-k esetében már sokszor esztétikusabb és jobb megoldást jelent, ha a falra szereljük őket. A felszerelés menete egyszerű, legfeljebb némi fúrást és csavarozást igényel. 

Nem utolsósorban a házimunkák során is élvezhetjük a TV fali konzol előnyeit. Gondoljunk csak bele, takarítás, mosogatás vagy porszívózás közben is könnyen nézhetjük vagy hallgathatjuk a készüléket. Egyeseknek talán így jobban is múlik az idő. Az idősebb rokonok és családtagok számára szintén nagy segítséget jelenthez, hiszen szinte bárhova felszerelhetjük és a távirányítóval a monitor kezelése is egyszerű. 

Bizonyos esetekben indokolt, ha az állvány mozgatható, ilyen lehet például az otthoni használat. Máskor viszont jól jön, ha ún. Elérhetetlen magasságban van a képernyő. Például egy rendelőben vagy vendéglátóhelyen. A lényeg, hogy minden eshetőségre találni megoldást. TV- és monitor fali konzol ugyanis manapság számtalan különböző változatban, stílusban, formában, méretben és kivitelben, dönthető, forgatható vagy akár dönthető-forgatható tv fali konzolként is elérhető így szinte szinte bárhová lehet tenni a tv-t a konzol segítségével. Használjuk ki a lehetőséget!

TV fali konzol fajták és típusok

A fali konzolok között széles választékot kínálunk, hogy szinte minden igénynek megfeleljünk. Kisebb és nagyobb televíziókhoz, különböző típusokat árulunk. Ezek a következők:

 • Dönthető és karos fali konzolok: ahogyan a neve is sugallja, ez a fajta fali konzol dönthető, forgatható és különböző módokon is felszerelhetők segítségével a televízió.
 • Fix fali konzolok: könnyen, gyorsan és biztonságosan felszerelhetőek vele a tévék a falra. A csomagolás tartalmazza a szükséges csavarokat és tipliket egyaránt. A leemelés elleni biztosíték pedig a balesetek megelőzésének céljából is jó szolgálatot nyújt.
TV állvány

Kiválasztási szempontok: mire figyeljünk?

Amennyiben lapostévével rendelkezünk és szeretnénk a maximális élményt elérni, célszerű tudatosan kiválasztani, milyen fali konzolt veszünk hozzá. Legyen minél egyszerűbb vagy szeretnénk hozzá 1-2 extrát is? Milyen pluszt adhat egy komplex szerkezetet? Az egyszerű fali konzolok olcsóbbak, felhelyezése kevésbé időigényes és bonyolult. Ennek ellenére nézzünk utána, hogy a tévé és az állvány mérete passzol-e egymáshoz. Az összetettebb típusok előnye, hogy dönthetőek és forgathatóak. 

A kiválasztás során tehát a következő szempontokról érdemes megbizonyosodni:

 • Mennyit szánunk rá és milyen fajtát szeretnénk?
 • A tévé mérete, a rögzítési pontok távolságának lemérése (vagy a használati útmutatóból kikeresve), hogy valóban kényelmesen felhelyezhető-e az adott fali konzolra.
 • Dönthető-, fix- vagy karos tv fali konzolt szeretnénk.

Műszaki szempontok és a fali konzol felszerelése

Fontos, hogy figyeljünk a különböző műszaki adatokra és információkra. A felszerelés alapesetben azonban nem egy bonyolult dolog. Ennek lépései lényegében a következők:

 • A sín rögzítése a csavarok segítségével
 • A tartó megfelelő helyre való rögzítése

A kiválasztás során figyeljünk a furattávolságokra és a készülék súlyára. Az ajánlott képernyőméret általában a konzol leírásában megtalálható. Célszerű ezt a vásárlás előtt ellenőrizni. A furattávolság nagysága elsősorban a televízió képernyőjétől függ. A megfelelő stabilitás eléréséhez pedig ne lépjük át az előírt kapacitás szintjét. Vegyünk inkább nagyobb teherbírású konzolt, hogy biztosan megtartsa a készüléket, mintsem a véletlenre bízzuk. Az egyik legfontosabb szabály tehát, hogy a TV súlya tehát ne legyen nagyobb, mint a tartó terhelhetősége. 

Teherbírás, képernyőméret és a VESA szabvány

Az adatok között megtalálható a teherbírás mértéke, a képernyő mérete és a VESA számok egyaránt. A VESA szabványok a felforgató csavarok közötti távolságot adják meg, amelyek alapján megállapítható, hogy az adott készülékre melyik tartó szerelhető fel. Ez a szabvány függ a mérettől, a típustól és a gyártási évtől egyaránt. Általánosságban kijelenthető, hogy minél nagyobb a televízió, annál magasabb a VESA szabvány értéke is. A TV fali konzolhoz megtalálható a kompatibilis tartomány értéke. 

A VESA szabványok a következőképp alakulnak:

 • 75x75 mm
 • 100x100 mm
 • 200x100 mm
 • 200x200 mm
 • 400x400 mm
 • 600x400 mm
TV fali konzol felszerelése

A kiválasztás során szintén fontos szempont a biztonság. Gyermek vagy gyermekek esetén különösen érdemes odafigyelni erre a pontra. Amennyiben a TV fali konzol magasan található, a gyermek nem fogja tudni magára borítani sem. Az eszközök korlátozásával pedig azt is elérhetjük, hogy ne nézzenek nem kívánt videókat. A biztonsági kérdés pedig releváns lehet háziállat esetén is, akik szintén jó eséllyel dönthetik le vagy billenthetik fel a képernyőket.

TV elhelyezkedése

Milyen típusú TV fali konzolokat és állványokat lehet vásárolni a webáruházban?

Amennyiben tehát TV fali konzolt keres, nézzen körül ajánlataink között és válassza ki a leginkább ideális terméktípust. Az ideális nézési szög kialakítása meghatározza a végső felhasználói élményt. A fali konzolokról részletes leírás és képek elérhetőek, kérdés esetén pedig az ügyfélszolgálat áll rendelkezésre. 

Széles kínálatunkban megannyi TV állvány és konzol szerepel. Garantálva ezzel, hogy szinte mindenki megtalálhatja az igényeinek, lehetőségének, a rendelkezésére álló terének megfelelő TV állványt vagy konzolt. A fali tv tartó akár a mennyezetre is felhelyezhető vagy a tv állvány állítható a sarokba is. Ehhez természetesen már a mi kreativitásunkra, elképzeléseinkre is szükség lesz. Mivel a választék nagyon széles, így a készülékek kedvező áron is beszerezhetőek.

TV fali konzolok, monitor állványok és mikrohullámú tartók

A választékot tehát érdemes alaposan körbejárni. Olyan lehetőségekre is bukkanhatunk, amelyekre nem is gondolnánk. Szinte minden körülményhez találhatunk megfelelő opciót. A következő fali konzolok és lehetőségek közül egyaránt lehet választani:

 • DVD tartó konzol
 • TV állvány és konzol
 • TV fali konzol
 • TV mennyezeti konzol
 • Monitor állvány
 • TV állvány
 • Projektor tartó konzolok
 • Mikrohullámú tartó

Amennyiben távirányítóra is szüksége van, nézzen körül további kínálatunkban is!