Porzsákok

Megjelenítés:


Oldalak:

1
 
2
 
Következő »

Porzsákok

Porzsákok

A porzsák a porszívó kellékek egyik fontos eszköze. Sokan talán nem is gondolnak bele, mennyi választási lehetőség van e téren. Többféle márka és típus elérhető a piacon, ahogyan webáruházunkban is. Mit érdemes tudni róluk és hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket? Nézzük a legfontosabb információkat. 

Mire jó a porzsák?

A porzsák alapvetően a por és a különböző szennyeződések elraktározását végzi a porszívózás ideje és az ürítés előtt. Nem mindegy azonban, milyen anyagot használunk. Rövid- és hosszú távra egyaránt találhatunk ilyen kelléket. Általánosságban elmondható, hogy két azonos méretű porszívó esetén minél nagyobb az egyik porzsák, annál jobb.

Porzsák

A porzsák fontossága porszívó vásárlása során

Nem épp a legkellemesebb kérdések egyike, de a porszívó vásárlása során figyelembe kell vennünk a porzsák típusát is. A porszívó ugyanis akkor hatékony tisztításhoz, ha a por és a különböző allergének sem kerülnek be a szobába. Ezt a feladatot pedig a porzsák végzi el, amelynek helyes kiválasztásával és használatával elérhetjük a tökéletes tisztaságot.

Porzsákos vagy tartályos porszívó? Melyiket válasszuk?

A piacon többféle porszívó is megtalálható. Választhatunk a vízszűrős és porzsák nélküli típusok között egyaránt. Ezek használatával azonban nem biztos, hogy teljes mértékben ki tudjuk szűrni a baktériumokat és különböző szennyeződéseket. A porzsákos porszívó viszont elzár szinte minden port és allergént a takarítás során. 

Porzsák típusai

Hagyományos formában régóta népszerű megoldásnak számít a papír használata, de léteznek mára egyéb megoldások is. A modern porzsákok esetén elterjedt a mikroszálas (szintetikus) alapanyag felhasználása, de időnként a textilzsákok alkalmazása is jó alternatívát kínál. Összességében a következő szempontok mentén tehetünk különbséget közöttük:

  • Papír porzsák: népszerű és elterjedt, mert egyszerűen cserélhető.
  • Mikroszálas (szintetikus) porzsák: napjaink egyik legkorszerűbb megoldása, már ami a porzsákokat illeti. A mikroszálas anyag miatt hatékonyan szűri a port és még a porszívó teljesítményét is javíthatja.
  • Textilzsák: hosszú, tartós használatra tervezték, e szempontból pedig igazán hatékony. Egyszerű és gazdaságos megoldás.

Milyen porzsákot használjunk?

Joggal merül fel a kérdés, hogy milyen fajta porzsákot használjunk. A legtöbb esetben ugyanis csak egyszerű kellékként gondolunk rá, ami a porszívóhoz szükséges. Webáruházunk porzsák keresőjével azonban könnyen megtalálható, melyik típushoz és márkához milyen porzsákot érdemes vásárolni. Az S-Bag kompatibilis porzsákok is jó megoldást jelentenek, hiszen ezzel a szabvánnyal a legtöbb típusú porszívóhoz találunk megfelelő terméket. 

Porzsák használata

A porzsák tisztítása

Fektessünk hangsúlyt a porzsák tisztítására, a szűrők cseréjére is. Ha nem karbantartjuk megfelelően a porszívót, az könnyen a készülék meghibásodásához vezethet. Fontos ezért, hogy a porzsákra is figyeljünk. Papír esetén cseréljünk, textilnél egyszerűen üríthetjük a szemét tartalmát, míg a mikroszálas porzsák szintén eldobható. A szűrőt időnként poroljuk ki, legalább évente pedig érdemes cserélni is. 

Porszívó kellékek: porzsákok kedvező áron

A porzsák típusát a porszívó kiválasztás során is érdemes figyelembe venni - vagy fordítva. A lényeg, hogy legyen nagy a kapacitása és minél kevesebbet kelljen cserélni. Az újfajta porzsákok szűrői által a por nem jut vissza a levegőbe, ezért annak belégzése miatt sem kell aggódni. Eldobható és üríthető fajtát egyaránt használhatunk, illetve a mosható, textilből készült termékek környezetvédelmi szempontból sem utolsók. Webáruházunkban gyári és utángyártott, papír- és mikroszálas porzsákok egyaránt elérhetőek. A termékekről leírást, képeket és részletes ismertetőt találhatsz.