5 ok amiért kell neked egy aroma diffúzor, illóolajos párásító

2020-12-09 12:26
5 ok amiért kell neked egy aroma diffúzor, illóolajos párásító

Az elmúlt néhány évben szinte berobbant a köztudatban az aroma diffúzor (vannak akik illóolajos párásítóként ismerik) ami nem is csoda, hiszen számtalan előnyük van: egyszerre védik az egészségedet, és teremthetsz a segítségükkel varázslatos otthoni wellness élményt. Összegyűjtöttünk neked 5 érvet, amiért imádni fogod, és kell neked!

Így működik az aroma diffúzor (illóolajos párásító)

Az aroma diffúzor egy kompakt szerkezet, a legnagyobb is alig 15-20 centiméter magas, és varázslatos illattal kápráztat el téged: tulajdonképpen hidegpárát készít, és illatmolekulákkal szórja tele a szobát. A működési elve egyszerű. A legtöbb diffúzor alján van egy ultrahangos membrán, amelyik nagyon magas frekvencián rezeg, ha bekapcsolod. Emellett egy ventilátor is van többen. A tetején pedig hideg páraként távozik a víz és a belerakott illóolaj. Aminek egyébként szenzációs illata lesz, mert a működés közben nem keletkezik hő, és nem teszi tönkre az illatmolekulákat.

Az ilyen aroma diffúzorral tökéletes wellness élményt varázsolhatsz a szobádba. Összegyűjtöttünk 5 okot amiért érdemes beszerezned egyet.

Így válaszd ki az aroma diffúzort

Mielőtt megírjuk, hogy miért fogod imádni kettő mondattal kitérünk arra, hogyan válaszd ki a leendő aroma diffúzorodat. A legfontosabb szempont az, hogy mekkora szobában szeretnél tökéletes élményt. Minél nagyobb a szoba, annál nagyobb űrtartalmú és teljesítményű diffúzort javaslunk. Fontos a működési idő: vannak amelyek 1-5 óra alatt elhasználják a vizet mások akár 24 órán keresztül is folyamatosan tudnak működni. Lehet, hogy nem is azt kell eldöntened, hogy mennyi ideig menjen, hanem az a fontosabb, hogy hol lesz. A nappaliban például nem érdemes éjjel-nappal használni egy fürdőben 30 perc is elég. Érdemes az áramforrását is megnézni mert vannak USB-csatlakozósak, amiket USB-s eszközöhöz kell csatlakoztatni, és vannak olyanok amelyiket a hálózatba kell csatlakoztatnád.

Aroma diffúzor

5 ok amiért imádni fogod az aroma diffúzorodat

És akkor most jöjjön az 5 ok miért imádni fogod az aroma diffúzort.

1: A fantasztikus illatok miatt

Az illóolajos párásítóban illóolajokat fogsz használni, és minden illóolajnak más és más a hatása. A levendula segít elaludni az orgona a tavaszt idézi, a fahéj meleg téli illat a narancs, a bergamot pedig legtöbbünkben a „hazaértem” érzést keltik. Ha van egy aroma diffúzorod akkor soha többet nem kell különböző lakásillatokat venned. Szinte aromaterápiaként tudod használni

2: Az egészségre gyakorolt hatásaik miatt

Kiválaszthatod úgy is az illóolajat, hogy nem az illat, hanem az egészségre gyakorolt hatása a fő szempont. A teafaolaj kiválóan fertőtleníti a levegőt a baktériumoktól és a vírusoktól, a bazsalikom is antibakteriális hatású, de rengeteg olyan illóolaj van amelyiknek szuper hatása van az egészségedre.

3: Nyáron kitűnő rovarriasztó

Az illóolajok nagyszerű rovarriasztók. A citrom- vagy citronellaolajat egész nap távol tarthatja a legyeket, szúnyogokat. Ha félsz a pókoktól érdemes kipróbálnod a borsmentaolajat, hogy megszabadulj tőlük (mert a pókok utálják).

4: Mert gyönyörűek

A legtöbb aroma diffúzor egészen egyszerűen olyan szép, hogy akár egy dísztárgyad is lehetne. Van amelyik elegáns, más fahatású, van amelyik izgalmas vonalvezetésű mások letisztultak. Ráadásul nem csak illatokkal kényeztetnek, mert vannak olyan változatok is, amelyek változtatják a színüket, vagy akár több színben is pompáznak így egyszerre több érzékszervedre hathatnak.

5: Csökkentik a stresszt

Az aroma diffúzorok az illóolajok a masszázsok világából érkeztek hozzánk, évezredek óta ismerjük, és tudjuk a jótékony hatásukat, ezt pedig egy aroma diffúzor segítségével otthon is kihasználhatod!

5+1: Mert megengedheted magadnak

Egy nagyszerű teljesítményű, szép, elegáns, akár nagyobb szobában is kellemes illatot adó aroma diffúzor elérhető áron megkapható már: ez egy kitűnő ár érték arányú eszköz amit megengedhetsz magadnak.


2020-12-09 12:26