7 tipp, hogyan keressük meg az elveszett távirányítót

2014-11-20 8:52

A távirányító a leggyakrabban elveszített tárgyak közé tartozik – a mobilunkkal, a kulcsunkkal és a szemüvegünkkel egyetemben. Ráadásul a modern háztartásokban – hacsak nem használnak univerzális távirányítót vagy egy okostelefonos alkalmazást – egyre több hasonló kütyü van, azaz egyszersmind több dolgot lehet elveszíteni. Szerencsére, ha épp nem is találjuk a távirányítót, szinte biztosak lehetünk benne, hogy senki sem lopta el, és a kutya sem ette meg – mindössze nem emlékszünk, hova tettük. Megkereséséhez érdemes követnünk az alábbi tippeket.

                                

1.      Gyakran a legegyszerűbb megoldást nem vesszük észre, és pont ott nem keresünk valamit, ahol az általában lenni szokott. Így a keresést a legvalószínűbb helyen kezdjük, majd folytassuk az egyre valószínűtlenebbekkel – ne fordítva, és ne is össze-vissza haladjunk.

 

2.      Nézzünk be a tárgyak, például az asztalra dobott újság, a dohányzóasztal vagy a kanapén heverő pulóverünk alá.

 

3.      Vegyük le a kanapé párnáit, hátha becsúszott közéjük vagy alájuk. Ha az ágyban is szoktunk tévézni, ugyanígy járjunk el az ágytakaróval és a paplannal is.

 

4.      Gondoljuk át, mit csináltunk tévézés közben. Ha a távirányítót általában a kezünkben tartjuk, lehet, hogy a konyhába is kivittük magunkkal, amikor kimentünk valami rágcsálnivalóért, de akár a kamrában, a vécében vagy a hűtőben is rátalálhatunk.

 

5.      Nézzünk be a gyerek játékoskosarába vagy szekrényébe – mint tudjuk, a csemeték néha jobban szeretnek méregdrága játékaik helyett egy darab csomagolópapírral, egy kartondobozzal vagy épp a távirányítóval játszani.

 

6.      Nézzünk körül a lakásban, nem találunk-e valami oda nem illő tárgyat – például egy doboz tejet a dohányzóasztalon vagy egy pár zoknit a médiaállványon. Szórakozottságunkban ugyanis előfordulhat, hogy a távirányítót a tej helyett a hűtőbe vagy a zokni helyett a komód fiókjába tettük.

 

7.      Végső esetben nézzük meg a szemetesben – ha két, az asztalra dobott újság közé került, lehet, hogy azt is kidobtuk velük együtt.

 

Ha végül sikerül megtalálnunk a távkapcsolót, a hasonló helyzetek elkerülése végett vásároljunk egy távirányító-tartót, és szoktassuk rá magunkat, hogy a tévét kikapcsolva mindig oda tegyük vissza.

2014-11-20 8:52