A Google Nexus Player kiütheti az okostévéket a nyeregből

2014-10-25 22:27

A Google a Nexus Q, illetve a Chromecast után egy újabb megoldással jelentkezett az okostelevíziók helyettesítésére. A Nexus Player, a mindössze 99 dollárért (24 ezer forintért) kapható sokoldalú készülék egy set-top box, melynek segítségével anélkül jeleníthetünk meg számos tartalmat az okostévén, hogy külön fizetnénk ezekért a funkciókért. Az eszköz 1GB RAM-mal, 8GB belső tárhellyel és egy 1.8 GHz-es Intel Atom processzorral és egy Imagination PowerVR Series 6 egységgel működik.

                      

Hanggal aktiválható távirányító is jár a set-top boxhoz

A wifivel is rendelkező Google Nexus Player HDMI kábellel csatlakozik az okostelevíziókhoz. A távirányítókat Bluetooth-kapcsolaton keresztül párosító eszköz segítségével többek közt 1080p-s videókat streamelhetünk. A sima felületű, modern és áramvonalas kialakítású konzol remekül illeszkedik a meglévő házimozirendszerekhez. A Nexus Playerhez egy elegáns, hanggal aktiválható távirányító is jár, melynek köszönhetően élvezetesebbek a játékok, és melynek jóvoltából egyszerűbben megkereshetjük a kedvenc műsorainkat. A set-top boxhoz tartozó, külön árusítandó játékkonzol gondoskodik róla, hogy kedvenc androidos játékaink még nagyobb élményt nyújtsanak.

 

Több idő jut a filmnézésre

Az eszköz jóvoltából több időt tölthetünk mozizással, és kevesebbet keresgéléssel: a képernyőn automatikusan különböző műsorajánlatok jelennek meg, így a felhasználó könnyen eldöntheti, mit szeretne nézni aznap este. Az androidos vagy iOS-os mobil készülékünkön, illetve maces vagy windowsos gépünkön található kedvenc alkalmazásainkat a tévén is használhatjuk. Mivel az androidos készülékeken található tartalmak szinkronizálhatók egymással, elkezdhetünk egy filmet a tévében, a végét pedig megnézhetjük a táblagépen az ágyban. Ráadásul nem kell hosszan böngésznünk a filmek között, hogy megtaláljuk, amit keresünk; elég megnyomni a mikrofon gombot, és bemondani a címét. A Google Nexus Player október 17-étől előrendelhető, és várhatóan november 3-ától kapják kézhez az érdeklődők.

2014-10-25 22:27