Egy jó öltet karácsonyra – Vásároljunk távirányítót nagyszüleink számára!

2014-12-06 16:33

Bizony, közel hetven év is eltelt már azóta, hogy az először nézhettünk televíziót. Sokan, főleg a fiatalabbak közül, így szinte „belenőttek” a tévé, a videó, vagy éppen a DVD-lejátszó használatába. Az idősebb generáció tagjai közül ugyanakkor vannak, akik nem tudnak mit kezdeni a technika megannyi vívmányával, amelyekkel újabban – kis túlzással – már napi rendszerességgel elárasztanak bennünket. Hisszük vagy sem, sokan például távirányító nélkül használják tévékészüléküket. Pedig számos idős ember számára az egyik legfőbb szórakozást a televízió jelenti.

Sokan ugyanakkor mégsem szerezték be a készülékükkel kompatibilis távirányítót. Például azért, mert számos lakásban olyan – akár 20-30 éves – tévék találhatók, amelyeket még távirányító nélkül gyártottak. De az is lehet, hogy bizonytalanok benne, egyáltalán hol is keressék azt az eszközt, amely egyet jelent a televíziózás kényelmével. Lepjük meg hát karácsonyra egy távirányítóval, hogy a televíziózás számukra is minőségi élményeket nyújtson!

Nézzük milyet is vegyünk. Mindenekelőtt tudjuk meg, milyen típusú nagyszüleink televíziója. Ezt a tévé hátoldalán található adatmatricáról tudunk leolvasni, de a televízióhoz tartozó kézikönyvből is informálódhatunk.

Mivel idősebb emberekről van szó, ezért a távirányító vásárlása során célszerű az egyszerűséget előnyben részesítenünk. Célszerű tehát olyan távirányítót választanunk, amelyeket nem kell előzetesen programozni, hiszen így megkönnyítjük számukra a távirányító kezelését.

Vegyük figyelembe ugyanakkor a nyomógombok méretét is. A nagy – és főleg kevesebb – nyomógombokkal rendelkező távirányítókkal, jóval egyszerűbb számukra csatornát váltani. A HDplanetnél mintegy száz féle tévéhez kaphatunk távirányítókat. Legyen szó a nyolcvanas évek „sztárjának” számító Grundig vagy egy régi Orion televízióról a HDplanet webáruházában biztosan megtalálhatjuk nagyszüleink tévéjéhez tartozó kompatibilis távkapcsolót. A távirányító használatával így csatornaváltás közben végre nem kell állandóan felállniuk a karosszékből, amelynek köszönhetően végre számukra is komfortossá tehetjük a televíziózást.

Minden jog fenntartva, Online Shopping City Kft.

2014-12-06 16:33