Infrás vevőegység távirányítókhoz

2014-10-22 10:08

A Streacom infrás vevőegysége elsősorban azoknak ajánlott, akik az otthoni házimozirendszer kiépítése során szeretnének gondoskodni arról, hogy annak irányítása minél kényelmesebb lehessen. A FLIRC–SE Adaptive IR Receiver Module elnevezésű kiegészítő a hagyományos távirányítók infravörös jeleit veszi. Az USB-vel csatlakoztatható eszköz lehetőséget ad a PC-s funkciók távirányítására: a PC-t bekapcsolhatjuk közvetlenül a távirányítóról, illetve felébreszthetjük hibernált állapotából.

                                        

Az eszköz tárolja az adott távirányítóhoz kapcsolódó adatokat

A vevőegység saját memóriával rendelkezik, így akár 160 billentyűkombinációt is meg tud jegyezni. Ha párosítjuk egy adott távirányítóval, eltárolja az ahhoz kapcsolódó adatokat, így ha például újratelepítenénk a rendszert, nem kell ismét „betanítanunk” a távvezérlő sajátosságaira. A kis méretű FLIRC-SE Adaptive IR Receiver Module mindössze 22 x 48 x 13 milliméter, tömege pedig 5 gramm. Hatótávolsága 10 méter, és a 38 kHz-es tartományban üzemel. Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerrel rendelkező készülékekkel egyaránt kompatibilis. Szinte bármilyen távirányítóval vezérelhetjük a házimozirendszert, a különböző funkciókat a gombokhoz konfigurálva.

 

A vevőegységet hamarosan piacra dobják

A 2010-ben alapított Streacom számítógépes kiegészítőket gyárt. A hollandiai székhelyű és Kínában gyártató céget tapasztalt szakemberek kis csapata hozta létre azért, hogy egyedi dizájnnal rendelkező, tökéletes mérnöki precizitással megtervezett számítógépházakat és kiegészítőket alkothassanak, illetve ötvözzék az európai dizájn, az ázsiai gyártás és a nemzetközi értékesítés nyújtotta előnyöket. A prémium minőségű alumíniumból készült termékek gyártásánál a kompakt kialakítás és a magas minőség egyformán fontos szempontnak számítanak. A FLIRC–SE Adaptive IR Receiver Module vevőegységet hamarosan piacra dobják; várható áráról még nincsenek információk.

2014-10-22 10:08