Itt az Auchan saját márkás okostévéje

2014-11-01 10:12

Megérkezett a diszkontáron kínált csúcstechnológia az Auchan saját márkás ultra-HD okostévéje személyében. A full-HD-nál négyszer nagyobb felbontást kínáló ultra-HD-s tévé tökéletes részletességű képet ad. Aki még lenyűgözőbb filmélményre vágyik, ám ezt eddig anyagi okok miatt nem engedhette meg magának, az áruházlánc jóvoltából most beruházhat egy ilyen készülékre.

                        

Szupervékony kivitel

A Qilive HD 4K készülék 49 colos, azaz 124 centiméteres képátlója ellenére nem nehéz, így egyszerűen a kívánt helyre tehető, lábai felcsavarozása után. A szupervékony kivitelű okostévé matt felületű, műanyag házat kapott, amelynek hátlapján egy VGA-, egyik oldalán pedig három HDMI-csatlakozó található. Az ultra-HD-s videojel továbbítására csak az egyik alkalmas; a többi a full-HD-vel kompatibilis. A 250 ezer forintért – hazánkban legolcsóbban – kapható ultra-HD-s tévé LCD-képernyője mögött LED-es háttérfény kapott helyet. A Qilive okostévén a Facebook, a YouTube, a Twitter és a Deezer alkalmazása is elérhető.

 

Tűéles kép és betűk

A Windows 8.1 operációs rendszerben a betűk tűélesek, így az internetezés is sokkal nagyobb élményt nyújt. A menüket és a gombokat azonban érdemes 200 százalékosra állítani a Vezérlőpultban, hogy jól láthatóak legyenek. A tévé hatalmas képernyőjén két full-HD-s film és több oldalnyi weblaptartalom is elfér egyszerre, bár kérdés, hogy ki akarná így használni. A Qilive HD 4K hiányossága azonban, hogy nincsenek rajta széles körben elterjedt és használt csatlakozók. Illetve többek közt a Netflixen óriásfelbontásban elérhető sorozatokat sem lehet rajta nézni, ugyanis azokat csak a jóval drágább készülékeken, külön applikáció használatával tekinthetjük meg.

2014-11-01 10:12