LG tévé Swarovski-kristályokkal

2014-10-26 10:09

Azok számára, akiknek az igazi moziélmény saját otthonukban is adott, és máig az esti tévénézés a kedvenc időtöltésük, a tévé sosem lehet elég nagy vagy elég vékony – és ha ezekben jelenleg elérték a maximumot, lehet nyitni a 4K-s vagy épp az ívelt készülékek felé. Ha pedig még ez sem lenne elég, itt egy újabb extra azoknak, akik sosem sajnálnak befektetni egy újabb készülékbe: mégpedig a Swarovski-kristályokkal díszített televízió.

                                 

Csillogó kristályok és ragyogó színek

A dél-koreai LG úgy döntött, hogy együttműködik a híres osztrák kristályüveg-ékszereket gyártó céggel legújabb OLED-tévéje gyártásakor. Az cég korábban már jelentkezett egy „hagyományos” (ez esetben: kristálydíszítés nélküli) ívelt kialakítású televízióval, és már az sem kicsit terhelte meg a pénztárcákat; az újdonság beszerzéséhez viszont még ennél is mélyebbre kell majd nyúlni benne. A két cég kooperációja nyomán megszületett egyedi készülék azonban garantáltan magára vonzza bárki tekintetét, aki a tulajdonos nappalijába vagy moziszobájába téved. A kristálydíszítést az ívelt tévé lábazata kapta: a csillogó kövek és a kép ragyogó, tiszta színei egymás hatását erősítik.

 

A tévé lábazatán 460 kristály csillog

A mindössze 4 mm-s vastagságú és 16 kg-s súlyú, elegáns és egyedi készülék ívelt kialakítása már önmagában is egyedülálló mérnöki bravúr, azonban a kristályokkal díszített keret könnyen elterelheti a figyelmünket a képernyőről: a lábazaton mintegy 460 Aurora Borealis kő kapott helyet. A kristályokat természetesen kézzel rögzítették a borításra. Az LG szórakoztatóelektronikai részlegének elnöke, Hyun-hwoi Ha elmondása szerint az újdonság technológiai precizitása és a kristályok nyújtotta elegancia tökéletesen kiegészítik egymást. A limitált kiadásban piacra kerülő tévét 2014. szeptember 5–10-én mutatták be a nagyközönségnek az IFA 2014-en Berlinben, és 2014 utolsó negyedévében kezdik meg az értékesítését. Az árát még nem lehet tudni, de valószínű, hogy akit ez érdekel, nem engedheti majd meg magának.

2014-10-26 10:09