Okos távirányító billentyűzet és egér helyett

2014-10-28 10:10

Az új Trust Wireless Keyboard & Air Mouse-t a billentyűzet és az egér kiváltására fejlesztették ki. Az új kütyü célja, hogy az okostévé-tulajdonosok teljes mértékben kiaknázhassák készülékük funkcióit. A böngészés vagy az alkalmazások futtatása ugyanis korábban egér, billentyűzet vagy egyéb periféria a televízióhoz való csatlakoztatása nélkül igen körülményes és kényelmetlen volt.

                   

A távvezérlő kialakítása elegáns

Egyes tévékhez gyárilag jár egy erre a célra megfelelő távirányító, de ha mégsem kaptunk, vagy valamiért az adott eszköz nem felel meg az igényeinknek, a Trust Wireless Keyboard & Air Mouse jó választás lehet. A kütyü felhasználóbarát; az egérfunkciókat nem touchpad, hanem beépített gravitációs szenzorok segítségével látja el: az eszköz a levegőben való mozgatásával haladhatunk a kurzorral a képernyőn. Az egérgombok pedig a távirányító tetején, a kurzorgombok felett kaptak helyet. A távvezérlő kialakítása szép és elegáns, igaz, a fényes fekete felület hamar ujjlenyomatos lesz. A QWERTY billentyűzet a távirányító másik oldalán található.

 

Az eszköz kényelmesen kezelhető

Scrollozást elősegítő görgő nem kapott helyet az eszközön, illetve háttérvilágítás sincs, de kezelése így is kényelmes. A távirányító egy USB-n keresztül tölthető akkumulátorral rendelkezik, és folyamatos használattal két óráig bírja. A kütyü egy rádiós USB-s adóvevőn keresztül kommunikál a tévével, így a vevőeszközt akár a készülék mögött is elhelyezhetjük. A távvezérlő minden, az USB-porton keresztül csatlakoztatott külső vezérlőeszközök használatát támogató készülékkel kompatibilis. A Trust Wireless Keyboard & Air Mouse 31,93 fontért (12 ezer forintért) kapható.

2014-10-28 10:10