A fejlesztő babahinta

2020-10-29 12:52
A fejlesztő babahinta
A hinta már több ezer éve szórakoztatja a gyermekeket és az örök ifjú felnőtteket. Szélesebb körben azonban csak a 19. században, az első köztéri játszóterek átadásával vált ismertté. Ezeken a tereken a mászókák mellett azóta is a hinta az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban felállított játékszer.

Ma már tudjuk, hogy a hinta a kellemes kikapcsolódáson túl hatékony fejlesztő eszközként is funkcionál. Hozzájárul például a fizikai erőnlét növeléséhez és a kognitív készségek fokozásához. Blog bejegyzésünkben röviden ismertetjük a hintázás pozitív hatásait és tippeket adunk a babahinta kiválasztásához.

Miért vegyünk babahintát?

A hintázást már akár újszülött kortól el lehet kezdeni, hiszen a lágy és ütemes mozgatás nyugtatja a babákat és segít nekik a félelmek leküzdésében. Ez a fajta terápiás jelleg a későbbiekben is megmarad, gondoljunk csak arra, magunk is milyen szívesen ejtőzünk egyet a hintaágyon.

Emellett, a ma kapható babahinták fejlesztik az egyensúlyérzéket és az izomzatot, illetve nagy szerepet játszanak a pontosabb térérzékelés kialakításában. A kutatások szerint pedig az olyan gyerekek, akik sokat hintáznak, kreatívabbak a kortársaiknál.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a fejlesztő hatás ellenére sem minden gyerek szeret a hintában lenni. Ha úgy látjuk, hogy a babánk nyöszörög vagy egyéb módon igyekszik kifejezni a nem tetszését, ne erőltessük ezt a mozgásformát.

Babahinta

Milyen babahintát válasszunk?

A nagyon pici babáknak választhatunk bölcső formájú, felfüggeszthető lengőhintát vagy állványra szerelt babafoteleket is. Az előbbi nagy előnye, hogy az anyaméhben megtapasztal érzéseket próbálja a kicsikben felidézni, ezzel is nyugtatva a nyűgős babákat. A hátránya, hogy viszonylag korán kinövi a gyerek, és a kényelmetlen hintában már nem fog kellemesen pihenni.

Ezzel szemben, a babafotel hinták újszülött kortól egészen 9-12 hónapos korig használhatók és a felállításuk sem igényel különösebb erőfeszítéseket. Nem kell szerelni, fúrni és faragni, a babát pár percen belül már be is tehetjük a hintába. Ebből adódóan ezek a termékek bárhol felállíthatók, jó időben a fedett teraszra is kivihetők.

A vásárlásnál lényeges szempont a kényelem, így lehetőség szerint olyan hintát válasszunk, amelyik puha fekvőfelülettel rendelkezik. A legtöbb hinta lágy zenével segíti a baba pihenését, a tartozékként kapott játékok pedig a szórakoztatásért felelnek. A biztonságról a jól zárható csatos övek gondoskodnak, amiket a gyermek növekedésével együtt állíthatunk.

A webáruházunkban kapható babahinták minden elvárásnak megfelelnek. Többféle hintázási sebességükkel ringatják a pici gyerekeket, de a pihenéshez a csendes mód is hozzájárul. A számtalan választható dallam hangerősségét szülőként bármikor le- vagy felvehetjük. Az időzítővel a hintázás időtartalmat tudjuk megadni, általában 8, 15 vagy 30 perces menetidővel számolva.

A huzat minden esetben könnyen tisztítható, az eltávolítható betét akár mosógépben is mosható. Ráadásként a speciális súlyfelismerő automatikusan a gyermek érzékelt súlyának megfelelő sebességet ad meg alapbeállításként.




2020-10-29 12:52