A rettegett narancsbőr (és 5 működő tipp ellene)

2020-11-20 18:40
A rettegett narancsbőr (és 5 működő tipp ellene)

Sokan gondolják azt, hogy a rettegett narancsbőr korunk „szépségproblémája” de ez nem igaz. Cellulit már a hatvanas évek szépségideáljain is volt, csak akkor nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget. Mára a nők 93-94%-ának van narancsbőre független a testalkatától és az életkorától. De mit lehet tenni a narancsbőr ellen? Mondunk 5 (valóban működő) tippet!

Cellulit, nem cellulitisz

Fontos leszögezni, hogy bár az internet tele van olyan narancsbőr elleni tippekkel, trükkökkel, amik állítólag segíthetnek neked abban, hogy eltüntesd, óvatosnak kell lenned. Nemrég rákerestünk a cellulitra az interneten és sok olyan cikket találtunk ahol a cellulit-ot és a cellulitiszt összekeverik.

A cellulit a narancsbőr. A cellulitisz pedig egy bakteriális fertőzés és nem ugyanaz, mint a cellulit. Ha ezt a kettő dolgot keveri valamilyen cikk, onnan menekülj, mert nem szakértő írta.

Szakszavak nélkül: így alakul ki a narancsbőr

Biztosan több olyan cikket olvastál már, amiben – szakszavakkal - leírják hogyan alakul ki a narancsbőr. Most megírjuk mi, egyszerűen.

A narancsbőr a bőr alatt lerakódott zsír. Ez a zsír gátolja a vérellátást, és az oxigénellátást, kicsi gödröket hoz létre: ezek a pici gödröcskék a narancsbőr. A narancsbőr nem válogat. Neki teljesen mindegy, hogy plus size vagy, vagy vékony, 18 vagy 45 éves. Legtöbbször örökölted, és majdnem biztos, hogy van, vagy lesz neked.

De hogyan lehet eltüntetni? Íme pár (általános tipp)

Miért van narancsbőröd?

Megszámlálhatatlanul sok oka lehet a narancsbőrnek. Lehet, hogy örökölted, de lehet egy adottság. Lehet a nem megfelelő táplálkozástól, vagy azért, mert méreganyagokkal terheled a szervezeted. És akár olyan végtelenül egyszerű dolgokról is, mint a kevés folyadék vagy a stressz. Oké, de mit tudsz ellene tenni?

Narancsbőrős fenék, láb

4+1 tipp a narancsbőr ellen.

Összegyűjtöttünk 5 hatékony tippet a narancsbőr ellen. Ha betartod akkor majdnem biztos, hogy csökkenteni tudod majd a narancsbőrt.

1: Mozogj.

Szomorú hír, de a narancsbőr zsír. A zsírt pedig úgy tudod csökkenteni (vagy teljesen eltüntetni) ha mozogsz. Értjük, hogy a női lapok mindenféle vudu varázslatot is bevetnének ellene (vagy épp azt szajkózzák fogadd el magad úgy) de a legegyszerűbben mozgással, sporttal tudsz harcolni ellene.

2: Változtass az étkezéseden

Az a fontos, hogy sok rostban gazdag gyümölcsöt és ételt egyél. Egyszerű, de nehéz. A feladat mondjuk az, hogy a reggeli fehér kenyér, plusz párizsi és sajt helyett ki kell találnod egy olyan vacsorát amelyik rostokkal van tele.

3: Iktass be szaunanapot

A szauna + rengeteg folyadék + váltott vizes zuhany + hideg víz négyes csodákra képes, hiszen felfrissíti a vérkeringésedet, és sokkal feszesebbé válik a bőröd ettől.

4: Próbáld ki a feszesítő ételeket

Mert vannak ilyenek. A banán, a csirke, a brokkoli, a pulyka. És még sok sok olyan étel van amelyik „feszesít” ami ebben az esetben azt jelenti, hogy segít abban, hogy megszabadulj a narancsbőről mert méregtelenít.

És van egy extra tippünk is. Ha mindent megtettél, de maradt még egy kevés narancsbőr, akkor kattints mutatjuk a narancsbőr elleni megoldásunkat!

2020-11-20 18:40