A szobatisztaságról és a minőségi bili kiválasztásáról

2021-02-03 19:21
A szobatisztaságról és a minőségi bili kiválasztásáról
Bár szülőként minden bizonnyal te is várod a pillanatot, amikor a gyermeked végre megszabadulhat a pelustól, ehhez a pici részéről nem csak testi, de szellemi érettség szükséges. Ha tehát azt látod, hogy a kisfiad vagy kislányod magától még nem igazán barátkozik a bilizés gondolatával, a külső kényszerek ellenére is legyél nagyon türelmes vele.

Mivel a ma divatos, időzített biliztetés nem egyenlő a szobatisztasággal, egyáltalán nem kell az olyan személyek nyomására hallgatnod, akik azt hangoztatják, hogy a babájuk már pár hónaposan elhagyta a pelenkát. Fontos, hogy csak és kizárólag a gyermeked igényeire figyelj.

Mikor válik éretté a gyerek a szobatisztaságra?

A gyerekek ezen a téren is rendkívüli módon különbözhetnek egymástól. Vannak picik, akik hamarabb szoknak rá a bilire, másoknak viszont több idő kell a teljes szobatisztaság eléréséhez. A folyamatnál az alábbi lépéseket figyelheted meg.

Másfél éves kora körül a gyerekek egy része már kíváncsi a vécében történő dolgokra. Ha a babád eléri a kilincset, könnyen rád nyithatja az ajtót. Két évesen megpróbálhat utánozni téged, felmászik az ülőkére és játszik a vécé papírral. Mindez azonban még nem jelenti a szobatisztaságra való érettséget. Két és fél éves korára egyre inkább gondot okoz számára a nedves pelenka zavaró hatása. Ebből tudhatod, hogy a pici lassan nyitottá válik a pelenka elhagyására és a bilizés megkezdésére.

A három éves gyerekek többsége nappalra magabiztosan szobatisztává válik, de az éjszakai bevizelések még mindig gyakran jelentkeznek. Ezek kivédésére nyugodtan adj a csöppségre pelenkát. Az éjszakai szobatisztaságot az óvodás kor végéig kell teljesítenie a gyereknek, kisebb balesetek viszont ezután is előfordulhatnak.

Milyen a tökéletes bili?

Bili

Egy jól kiválasztott bili nagyban megkönnyítheti a baba szobatisztasághoz szoktatását. Jó, ha a bilivásárlásba a gyereket is bevonod, miközben elmagyarázod neki, mire is való ez a furcsa tárgy. Amennyiben engeded, hogy az általad megfelelőnek tartott termékek közül ő válasszon, sokkal inkább magáénak fogja érezni, mint ha csak úgy elé tennéd.

Amíg nagyanyáink kénytelenek voltak beérni egy-egy vasedénnyel, a mai babák számára a legkülönfélébb mesefigurákkal és funkciókkal ellátott bilik állnak a rendelkezésre. Egyes darabok zenés dallamok kíséretében is igyekeznek felhívni a gyerekek figyelmét.

Neked azonban elsősorban arra kell ügyelned, hogy a bili tartós és megbízható legyen. Azokkal a silány gyártmányokkal, amelyek szó szerint beszakadnak a pici alatt, nem érdemes foglalkoznod. Egy bili akkor jó, ha stabilan áll a padlón, nem recseg-ropog és nem dől ide-oda. El tudod képzelni, hogy egy folyamatosan felboruló bili mennyire kellemetlen tud lenni? Ergonómiailag nézve az egyetlen elvárás, hogy a gyerkőc kényelmesen ülhessen rajta.

Ha szeretnél komfortos és minőségi bilit vásárolni a babádnak, tekintsd át webshopunk kínálatát még ma és rendelj házhoz.



2021-02-03 19:21