Az epilátor előnyei

2021-03-05 12:51
Az epilátor előnyei
Az epilátorral nagyobb bajban vagyunk, mint a tyúkkal és a tojással. Szinte lehetetlen eldönteni, hogy a nyolcvanas évek közepétől azért kezdtük el az - intim területeinket is - szőrteleníteni mert a borotva mellett megjelentek az epilátorok és így könnyebbé vált, vagy azért jelentek meg az epilátorok, mert elkezdtünk szőrteleníteni és kellett egy kímélőbb megoldás. Eldönthetetlen. Ettől még mindent megírunk ebben a cikkben az epilátorról.

Újra divat lesz a szőr?

Kétségtelenül fura a viszonyunk a szőrhöz, mert bár - élettanilag és evolúció technikailag – semmi szükségünk sincsen rá, mégis a nyolcvanas évek közepéig, a kilencvenes évek elejéig nem tartottuk fontosnak, hogy eltávolítsuk a lábunkról, a hónaljunkról, vagy az intim területeinkről. Aztán szép fokozatosan megszabadultunk először a kikandikáló, göndörödő szőrszálaktól, majd „fazonra” vágtuk ott lent, mígnem eljutottunk a teljes szőrtelenítéséig.

Ez a trend tartott egészen mostanáig hiszen (talán a női egyenjogúság, vagy valamilyen eddig ismeretlen ok miatt) a fiatal lányok egy kis része kiáll a természetesség mellett, és ha kell TikTok videókon mutatja a hónaljszőrét, és a lábán meghagyott szőrt (értelemszerűen az intim tájakat nem).

Mi pontosan az epilátor, és miért jó?

Az epilátor segít elérni azt, hogy sima és selymes legyen a bőröd úgy, hogy a szőrszálakat a szőr gyökerével együtt távolítja el. Fontos tudnod, hogy maga a szőrszál nem él, így nem okozol azzal gondot, ha a szőrszálat eltávolítod.

Epilátor készülék

Az epilátor és az epilálás előnyei

Az epilátor egyik legnagyobb előnye az összes többi szőrtelenítő megoldással szemben, hogy szinte extrém hosszan tartó simaságot és szőrmentességet ad számodra hiszen „tövestül” távolítod el a szőrt. Az is előny, hogy a míg borotválás közben a kisebb szőrszálak „megúszhatják” a beavatkozást azzal, hogy a bőrödhöz simulnak, az epilálás gyengéden eltávolítja ezeket a szőrszálakat is.

Kétségtelen, hogy a legelső epilálás kicsit kellemetlen lehet, a következő, és az azt követőek azonban már nem azok: kényelmesek, gyorsak és semmilyen fájdalmat nem okozhatnak.

Az epilálás további előnye az, hogy a növekvő szőr kevésbé látványos: mivel a szőrszálakat a gyökérnél eltávolítják, a visszanövő szőrszálak lágyabbak, keskenyebbek lesznek, mint a borotvával eltávolítottak, ezért puhábbnak és finomabbnak érezzük majd őket.

És persze az egyik legfontosabb az epilátor ára. Amíg nálunk a HDplanet már alig 3500 forinttól találsz olyan, tökéletes epilátort, melyeket évekig használhatsz, addig akár eldobható, akár többször használható borotvát vásárolsz, biztos, hogy drágább lesz vele a szőrtelenítés.

Tégy meg mindent a sima bőrért, kattints, és nézz szét a szépségápolási termékeink között!



2021-03-05 12:51