Az Omega 3 hatásai (és kiderül a lazac titka)

2020-11-19 18:34
Az Omega 3 hatásai (és kiderül a lazac titka)

Szinte mindenki hallott már az Omega 3-ról, a fantasztikus hatásairól, és arról, hogy minden bizonnyal szükséges, sőt elengedhetetlen számodra. Éppen csak azt nem tudod miért, ahogy azt sem, hogy miért van majdnem minden omega 3-ról szóló cikk mellett egy lazac. Úgyhogy írtunk egy cikket, amiben minden fontos dolgot (nagyon röviden) elmondunk az omega 3-ról.

A lazacos kép titka

Biztosan észrevetted, hogy majdnem minden Omega 3-ról szóló cikkben van egy lazacos kép: mintha a lazac maga lenne az Omega 3. Azért van ez, mert– bár sok halban megtalálható, például a heringben, a szardiniában, és akár növényekben is - egyszerűen a lazacot ismered fel. Ha szójababot, vagy kelkáposztát mutogatnánk neked, akkor egyrészt összezavarodnál, másrészt nem éreznéd ennyire exkluzívnak az omega 3, mert ugye a lazac az drága, izgalmas, finom, hűha.

És a lazac tényleg drága, független attól, hogy az alaszkai medvék unalmukban eszik tonnaszámra, és valami elképesztő mennyiségű lazac van.

Szóval, ha omega 3 akkor lazacos kép. De mi az az omega 3? Elmagyarázzuk érthetően.

De mi az omega 3?

Száz cikkből 99 ilyenkor elkezdi elmondani, hogy az omega 3 egy telítetlen / esszenciális zsírsav, amelyik azért fontos mert csökkentheti a szívbetegséget, a rákot, a gyulladást, és a cukorbetegséget is kordában tartja, és bla bla bla bla. Ezek tények, de nem akarunk riogatni és reméljük, hogy egyik betegséggel sem küzdesz. Az Omega 3-ról elég annyit tudni, hogy kell a szervezetednek, és a baj az, hogy nem tudod előállítani, ezért kívülről kell bevinni.

És ilyenkor jön a lazac, mint táplálék, hiszen finomabb, mint a brokkoli, meg jobb is a PR-ja.

Ha nem alaszkai medve vagy, akkor nagy eséllyel nem tudsz minden nap lazacot enni: az a legjobb, ha az Omega 3-at valamilyen kapszula formában viszed be a szervezetedbe: mint mondjuk a D vitamint, vagy C vitamint, vagy mást.

Omega3 Lazacban

Mennyi omega 3 kell?

Nem kell sok. Maximum naponta 2000-3000 milligram elég, hacsak nem vagy élsportoló, vagy olajfúrotorony-munkás egy tengeri állomáson, mert akkor a brutális fizikai igénybevétel miatt ehetsz belőle többet is. (Fontos egyébként, hogy ne egyél ennél többet meg, mert kontraproduktív lehet, azaz árthat)

Ezt azért olvasd el mert ez fontos: erre való

De néhány mondatban, és konyhanyelven megírjuk, mert már úgyis tudod, hogy szükséged van rá: az omega 3 javíthatja a csontjaidat, az ízületeid egészséget. Segíthet megelőzni a szívbetegség, és az érrendszeri betegségek kialakulását. Ha sportolsz akkor segít a regenerálásban.

Minden kétséget kizáróan szükséged van rá.

Mi arra kérünk, hogy a saját egészséged érdekében fogyassz belőle. Ha tudod edd meg lazacban, de ha nem akkor mutatjuk a megoldást.

2020-11-19 18:34