Dizájnelem és praktikus is - tv állvány minden otthonba!

2021-02-02 18:52
Dizájnelem és praktikus is - tv állvány minden otthonba!

Bár fénykorát élik a tv fali konzolok-meg is néztük, érdemes-e házilag barkácsolnunk egyet-, mégis sokszor a jól bevált dolgok a legjobbak. A tv állvány sose megy ki a divatból, és a lakásunk egyik előkelő dizájneleme lehet jól elhelyezve. De fontos, hogy jól válasszunk.

Falra vagy talpra?

A tévé stílusos - és praktikus - elhelyezése minden családban gondot okoz. Fel tudom-e rakni a falra? Átfúrok-e a szomszédba, vagy bírja-e a fúró a vasbetont, lerántja-e a gyerek a tévét az asztalról? És még számtalan ehhez hasonló kérdés felmerül bennünk. A tv állvány mindig a top 3 megoldás között szerepel, bár igazság szerint vagy tv fali konzolt használunk vagy tv állványt. Ebből azért van választási lehetőségünk bőven.

Melyik illik a lakáshoz?

Számtalan lehetőségünk van, hogy a megfelelő tv állvány megtaláljon minket. Bármilyen stílusú is legyen a lakásunk, választhatunk asztali vagy gurulós változatot, de igazán stílusos lehet egy szabadon álló tv állvány is, nem is beszélve a mennyezeti megoldásról. Ami ugyan nem áll, hanem lóg, de ez csak részletkérdés...

Tv állvány fából

Biztonságos tévézés

Egy megfelelő tv állvány vagy fali konzol a legtöbb otthoni balesettől megvédheti tévénket. A falra szerelt konzol, vagy a mennyezeti tv állvány kellő biztonságot ad, hogy se a gyerek ne sérülhessen meg, se az eszközünk. Egy jól választott tv állvány nem lesz elérhető a legkisebbeknek, nem fogja magára rántani, és ha kellően gondosan rakja el a szülő a távirányítókat is, biztosan nem fog olyan műsorral találkozni, ami nem neki való.

A biztonság nem csak itt mutatkozik meg, hiszen egy modern, a tévé méretének megfelelően választott tv állvány a konyhában, igény szerint a fürdőszobában is használhatóvá teszi a készülékeinket. Gondoljon csak bele, milyen jó lenne, ha Jamie Oliverrel együtt főzhetnénk, vagy a kedvenc sorozatunkat egy kellemes fürdőzés közben nézhetnénk. Egy jó tv állvány minden hasonló igényre megfelelő segítséget nyújt. És a lehetőségek tárháza szinte korlátlan, így nem kell aggódni, ha adott helyre keresünk felszerelési lehetőséget.

De folytatjuk a sort: mit szólna, ha egy tv állvány segítségével a garázsban vagy a műhelyben szerelés közben is lenne társasága? Vagy a nyári melegben nem maradna le valami sportközvetítésről, csak azért, mert nincs kedve bemenni a lakásba? A kulcsszó itt is: tv állvány! Ha pedig idős szüleinknek, nagyszüleinknek szeretnénk örömet okozni, cseréljük le régi, képcsöves tévéjüket, és egy tv állvány vagy fali konzol segítségével az ő lakásukban is megfelelő helye lehet egy modern készüléknek.

Segítség a mindennapokban

Ezeken felül a TV állvány vagy egy fali konzol óriási segítséget jelenthet az ápolásra és folyamatos felügyeletre szoruló, legkiszolgáltatottabb, leginkább segítségre szoruló rokonaink számára is. Egy ágyhoz kötött, nehezen mozgó, betegek, vagy mozgásukban korlátozott, magatehetetlen idősek számára is lehetővé teszi a szórakozást, sokszor a tévé jelenti az egyetlen szórakozást. Vagy épp a társaságot. A tv állvány segítségével a legkisebb, legszűkebb, legnehezebben hozzáférhető helyekre is elhelyezhetjük számukra biztonságosan a tévét.

Modern TV állvány


 

Házilag is barkácsolhatunk

A tv fali konzolokkal kapcsolatban már kiveséztük, érdemes-e nekiugranunk házilag barkácsolni, vagy jobb, ha maradunk a gyári megoldás mellett. Egy tv állvány elhelyezésére számtalan megoldás létezik. A tévé asztal lehet a bútor része, vehetünk vagy csináltathatunk, vagy csinálhatunk mi magunk megfelelő tartó vagy rejtekhelyet az eszköznek. Íme két tipp: tv állvány asztalos megoldásban és tv fal házilag.

De hova is rakjuk? Íme néhány alapszabály

  • A tv mindig szemmagasságban legyen. Nem is egészséges, és kellemetlen is, ha lentre vagy felfelé kellene nézni egy egész film alatt - egy tv állvány remek megoldás!
  • Ne kerüljön a tv ablak elé, vagy nyugati fekvésű lakásnál az ablakkal szemben - mert hát a fény miatt aztán semmit nem fogunk látni. Itt jön újra elő, hogy fali konzollal vagy egy tv állvány segítségével az ilyen problémák kiküszöbölhetők.
  • Az ablak külön veszélyes, ha nyitva marad, eső, hó, szél bármi megfújhatja.
  • Legyen a közelben konnektor, és ne hosszabbítóval toldozgassuk.
  • A tévé méretéhez meg van adva, milyen távolságra helyezzük a kanapétól vagy ágytól, hogy a maximális élményt nyújtsa, lássuk és ne károsítsa a szemünket. Ezt az elhelyezésnél mindig figyelembe kell venni.

És egy jó hír a végére! Akár okostelefont is rögzíthetünk így, csak ahhoz egy másik állványra van szükségünk, azonban erre is találhatunk megoldást a HDplanet webáruház hatalmas palettájáról.



2021-02-02 18:52