Egyre népszerűbb a HbbTV

2014-08-01 22:28

A HbbTV technológia már több mint 200 ezer magyar háztartásban tette okosabbá a televíziózást, ahol a felhasználók könnyű kezelhetősége miatt kedvelik a műsorok mellé nyújtott kiegészítő információkat. A hibridtelevízió-szolgáltatást igénybe vevők száma folyamatosan nő, és a piacon elérhető lapostévék egyharmada már képes ezen szolgáltatás fogadására.

A HbbTV kezdetei és elterjedése Magyarországon

A HbbTV szolgáltatás gyökerei és fejlődése a magyar piacon

2013 októberében vette kezdetét az ingyenes HbbTV-s tesztsugárzás az Antenna Hungária digitális földfelszíni hálózatán, a MinDig TV Plusz szolgáltatás keretében. Egy rövid animációs film segítségével a nézők könnyebben megismerkedhettek a szolgáltatás használatával és előnyeivel, miközben egy speciálisan fejlesztett alkalmazáson keresztül az eGroup ICT Software Informatikai Zrt. elemezte a felhasználói visszajelzéseket.

A HbbTV technológia működése és előnyei

Hogyan működik az HbbTV? – A hibrid szélessávú műsorszórás alapjai

A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband) egy innovatív szabvány, amely a digitális földfelszíni hálózaton keresztül nyújt interaktív szolgáltatásokat. Ezáltal a felhasználók nem csak a hagyományos tévé- és rádióműsorokat élvezhetik, hanem különböző internetes multimédiás tartalmakhoz és interaktív szolgáltatásokhoz is hozzáférhetnek egyetlen gombnyomással. A HbbTV használatának előfeltétele egy megfelelő DVB-T tunerrel rendelkező okostelevízió, amely az antennához csatlakoztatva és az internetre kapcsolva teszi elérhetővé a kiegészítő tartalmakat.

Az HbbTV jövője Magyarországon – További növekedés várható

Ahogy a digitális technológia egyre inkább átszövi mindennapjainkat, úgy nő az igény a hibrid televíziózás iránt is. Az HbbTV-képes készülékek számának és a szolgáltatást igénybe vevők körének bővülése várható a következő években, így a magyar háztartások egyre több interaktív és személyre szabott televíziózási élményben részesülhetnek.

2014-08-01 22:28