Falba süllyesztett tévék

2014-04-08 10:50
Falba süllyesztett tévék

A televízió nemcsak egy konzollal a falra rögzítve, illetve a fal előtt, egy szekrényen, polcon vagy állványon helyezkedhet el, hanem a falba süllyesztve is. Ez a megoldás kis lakásokba ideális, hiszen nem vesz el helyet a térből. Modern, letisztult, egységes hatást kelt, illetve izgalmas látványt is nyújt a falba süllyesztett tévé, hiszen akár egy festménnyel, fotóval vagy tükörrel is összetéveszthetjük. A tévé a felületre rögzítésének és falba süllyesztésének is vannak előnyei. Előbbi azonban egyelőre még népszerűbb; a lapostévé-tulajdonosok mintegy 60 százaléka ezt választja, ugyanis ez egyszerű, és a falon sem kell semmilyen előkészítő munkálatot végrehajtani.

Süllyesztett tv fali konzolok

A süllyesztés esztétikusabb, de drágább és munkaigényesebb

Albérletbe kevésbé ajánlott, mivel esetleges költözéskor plusz munkát igényel. Előnye viszont, hogy még a felületi rögzítésnél oldalról a tévé vastagsága, illetve a konzol is látszik, süllyesztésnél a készülék esztétikusan megbújik a falban. Süllyesztéshez a fal egy részét el kell távolítani, illetve általában csak belső falaknál alkalmazható, míg a felületre való rögzítés külső falaknál is. Bár így ez a művelet plusz munkát igényel, az emberek 40 százaléka mégis ezt választja, hiszen ezzel a módszerrel a tévé olyannak tűnhet, mint egy valódi műalkotás. Illetve, biztonságosabb is, hiszen a tévét nem lehet leverni, és le sem tud esni.

A süllyesztés végleges megoldásnak ideális

Amellett, hogy több munkát igényel, a süllyesztés hátránya, hogy költségesebb, gyakran szakembert kell hívni hozzá, illetve tartós megoldás, így csak akkor alkalmazható, ha nem szeretnénk később átrendezni a lakást, hiszen így egy kevésbé esztétikus lyuk maradna a falban. Igaz, ezt átalakíthatjuk polcnak, vagy akár tehetünk bele egy valódi festményt vagy bekeretezett fotót is. De tény, hogy nem szabad elhamarkodni a döntést, ha ezt a megoldást fontolgatjuk. Ha viszont végül mellette döntünk, igazi modern arculatot adhatunk vele az otthonunknak.

 

2014-04-08 10:50