Fejlesztő játékok a babák számára

2020-12-18 13:01
Fejlesztő játékok a babák számára
Ha egy kisbaba érkezik a családba, az mindenki számára nagy boldogságot jelent. A pár hetes nyugalmi időszak után sorra érkeznek azok a rokonok, akik szeretnének megismerkedni a csöppséggel. Ilyenkor gyakran merül fel bennük a kérdés, milyen hasznos ajándékot vigyenek magukkal, ami minden szempontból megállja a helyét.

Ugyanez a szituáció a karácsony közeledtével is. Amennyiben még vadászol az ötletekre, az alábbi tippek segíthetnek neked a tökéletes meglepetés kiválasztásában.

Zenélő forgók a kiságy felé

A játékok fontos szerepet töltenek be a babák mentális és értelmi fejlődésének meglapozásában. Mivel a világ megismeréséhez az érzékszerveiket használják, a különféle zenélő és forgó játékok mind hozzájárulnak a felfedezésekhez. Ösztönzik a babát az alapszínek érzékelésére, miközben a lágy dallamok nyugtatóan hatnak. A forgó mozgástól sem kell tartani, a játékok kifejlesztése során a gyártók nagy figyelmet fordítanak a picik koncentrációs képességeire.

Később, ahogy növekszik a gyerek, az ágy fölé akasztott forgók a motorikus funkciók fejlődését is elősegítik. Amikor a baba megtanul nyúlni a tárgyak felé, már nem csak vizuálisan, de fizikailag, a tapintás útján is megtapasztalhatja a lógó játékok anyagának típusát. Emellett, a nyújtózkodás erősíti a hát, a váll és a láb izomzatát. Webáruházunk kínálatában zenélő forgók színes kínálatával várunk téged.

Játszószőnyeg

A játszószőnyeg hasonlóan működik a fejlesztés terén, mint a kiságy felé helyezett forgók. A rajta megtalálható játékok a baba érzékszerveit stimulálják. A szőnyegen történő ide-oda forgás pedig jó hatással van a picik mozgására. Az eltérő textúrával rendelkező játékok szinte észrevétlenül segítik a babát a világ megismerésében. Némely szőnyegen nem csak megfogható, de zenélő figurák is találhatók, amelyek még nagyobb szórakozást biztosítanak a kicsik számára.

A legtöbb szőnyeg könnyedén összecsukható, így praktikusan lehet tárolni. A vásárlásnál fontos, hogy csak minőségi termékeket válassz, lehetőleg olyat, amiről a figurák akár a babakocsira, vagy a hordóra is áthelyezhetők. Nézz körbe HDplanet webshopunk játszószőnyegéi között még ma!

Babajátékok

Rágóka

A rágókák kettős célt szolgálnak a babák életében. Egyrészt a forma-, és színvilágukkal fejlesztik a baba érzékelését, másrészt viszont megkönnyítik a fogzási időszakot. Amikor a babák tejfogai sorra bukkannak elő, a pici a fájdalom miatt nyűgössé és panaszossá válhat. A rágókák, különösen azok, amelyek hűthető zselével vannak bélelve, rendkívül jó fájdalomcsillapító hatással bírnak.

A használat során csupán a jó higiéniás körülmények betartására kell figyelni. Ha leesik a rágóka, minden esetben meg kell tisztítani. Webáruházunkban számtalan hasonló termék közül választhatsz.

Fürdőjáték

A fürdőjátékok még a pancsolást kevésbé kedvelő piciknek is nagy örömet szoktak okozni. A fejlesztő funkciójuk leginkább a vizes környezet és az eltérő anyagok kapcsolatának bemutatásában nyilvánul meg. Egy műanyag pohárka nedvesen csúszósabbá válik, a puha szivacs viszont nehezebbé. Emellett, a jó fürdőjátékok élvezetesebbé teszik a kádban töltött játékos időt. Egyik vizet spriccel, a másik úszik, a harmadik pedig zenél.

Tekintsd meg babajáték választékunkat, és rendelj házhoz kényelmesen!



2020-12-18 13:01