Hogyan működik a robotseprű?

2019-11-05 16:03
Hogyan működik a robotseprű?

Pár éven még a sci-fik elérhetetlen kiegészítője volt a robotseprű, ma pedig már bárkinek elérhető otthonról, akár pár kattintással is megrendelhető a HDplanet webshopjából. Az ára olcsóbb, mint egy középkategóriás porszívó, így igazán minden okot megad arra, hogy a technológiáért a rajongók kipróbálják. Ismerd meg te is, hogyan működik a robotseprű, majd próbáld ki te is a saját otthonodban!

A robotseprű kábel nélkül végzi a dolgát

robotseprű kábel nélkül, távirányítóval csupán a beépített akkumulátora segítségével végzi a dolgát. Csak tedd le a padlóra, s válaszd ki, hogy hány percig működjön. Megnyomhatod a 10 perces, a 20 perces vagy a lemerüléséig történő üzemmód gombját, és máris indul a dolgára. Egy feltöltéssel akár 90 percig is kihúzza, ennyi idő alatt bőven feltakaríthat mindenhol.

A számos érzékelő is kiválóan működik, így a helységben lévő tárgyakat észlelve könnyen irányt változtathat ez a robot. A mélységérzékelője pedig a lépcsőket találja meg, hogy ne zuhanjon le egy ilyen helyhez érve sem. Ez a segítő nagyszerű, ha csempén, parkettán vagy rövid szálú szőnyegen használnád. A 290 milliméteres tisztítási szélessége pedig hatékony munkavégzést tesz lehetővé számára.

A 0,3 literes porgyűjtője miatt sokáig nem kell kiürítened, és a porzsákmentes kivitel miatt a porzsákok beszerzése miatt sem kell aggódnod. Csak tedd le a padlóra, és máris elkezdi az apró szöszök, por és más anyagok felszedését. Az oldalsó keféje a gép hasa alá söpri a szennyeződéseket, a főkeféje pedig elölről hátrafelé továbbítja a felszívandó elemeket.

Mikor nem használható a robotseprű

Seprű

A robotseprű esetében is van néhány olyan terület, ahol nem használható. A legfontosabb, hogy vizes felületekre nem alkalmas, így a fürdőszobában csak akkor tudja összeszedni a port, ha éppen nem áll benne a víz. A magasabb szálú szőnyegek is kihívást jelenthetnek neki, mivel ezekben elakadhat, ezért az ilyen helységeknél inkább használj hagyományos porszívót.

Kültéri használatra sem ajánlja a gyártó, vagy csak olyan helyen, ahol nem éri nedvesség, például egy zárt teraszon. Itt segíthet feltakarítani neked a koszt, és közben nincs kitéve a természet hatásainak. A legfontosabb azonban, hogy tartsd be a használati útmutatót, és amit az a dokumentum tilt, azt ne végeztesd el a robotseprű segítségével. Ezeken kívül a legtöbb dologgal készségesen elbánik majd az új segítséged, amelyre 1 év jótállás is vonatkozik.

Ha téged is zavarnak az apróbb szöszök és a nehezen összeszedhető porcicák, akkor a robotporszívó a hasznos segítőd lehet. Próbáld ki, bízd rá a szobát, majd a munka végeztével tedd rá a töltőre, hogy másnap is folytathassa a feladatát. Az ismerőseid pedig a következő látogatásuknál garantáltan rácsodálkoznak az új seprűdre, mely magától megy, dolgozik és irányt vált, ha akadályba ütközik. Közben te elmondhatod nekik, hogyan működik ez a 21. századi találmány, hátha ők is be akarnak szerezni maguknak egy ilyen hasznos eszközt.



2019-11-05 16:03