Hogyan válassz új töltőt a laptopodhoz?

2019-12-19 17:34
Hogyan válassz új töltőt a laptopodhoz?

laptop töltő fogyóeszköz, egy laptop élete során akár több is elfogyhat belőle. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan válassz magadnak új töltőt.

Keresd meg a laptopod sorozatszámát

Első lépésként meg kell keresned a laptopod sorozatszámát. Ez általában a gép hátulján található, egy apró matricára nyomtatva. Ha nem találod, akkor nyisd ki a használati útmutatót, melyben szintén szerepelnie kell. Használtan vett laptopoknál előfordulhat, hogy már nincs meg az útmutató, ilyenkor próbálj rákeresni az interneten a gép típusára, vagy nézd meg az operációs rendszerben az adatait.

Nézd meg a feszültséget

A laptop töltő a háztartási 220V-os váltóáramból készít a laptop akkumulátora által fogyasztható egyenáramot, miközben a feszültség értékét is megváltoztatja. Nézd meg, hogy hány voltos áram jön ki a töltőből, mert a túlfeszültség tönkre teheti a gépet.

Ha erről a laptopon vagy a régi töltőn nem találsz infót, ismét kutakodnod kell. Keresd a DC voltage értéket, gyakran angolul van feltüntetve. A kimeneti feszültség ismeretében már akár cseretöltőt is választhatsz, mivel ez az egyik legfontosabb információ.

Ellenőrizd a csatlakozót is

Ha a feszültség már egyezik, akkor már csak a csatlakozó típusát kell ellenőrizned. Ez a töltőkábel végén lévő dolog, amit közvetlenül a laptopba dugsz bele. Gyakori, hogy egy-egy gyártónál is más csatlakozókat használnak a különféle szériák számára. Mindig ellenőrizd le, hogy nem-e túl pici vagy nagy az adapter, különben nem tudod majd használni. Számos internetes oldal képes arra, hogy kilistázza a laptopodhoz illeszkedő csereadapterek listáját, érdemes ezeket használnod.

Ha kérdésed van, kérdezz

Laptop töltő kiválasztása

Ha nehezedre esik megtalálni a számodra ideális cseredarabot, akkor keress olyan üzletet, ahol meg tudják válaszolni a kérdéseidet. Sok helyen emailben is elérhetők, és neked elegendő csak azt elmondanod, hogy milyen típusú a laptopod, a szakemberek meg tudják mondani a pontos típust.

Az utángyártott töltők akár sokkal olcsóbbak is lehetnek a gyári termékeknél, így érdemes megfontolnod, melyik terméket választod. Tévhit, hogy az utángyártott mindig gyengébb minőségű, de ebben a kérdésben is kérdezd meg nyugodtan a webshop ügyfélszolgálatát.

Vásárolj megbízható boltból

Ha megtaláltad a tökéletesnek tűnő laptop töltőt, akkor már csak arra kell figyelned, hogy megbízható boltból vásárolj. Az ilyen webshopok nem árulnak rossz minőségű termékeket, és nem is tűnnek el garanciális probléma esetén.

Bár elsőre jó ötletnek tűnhet noname boltokból kissé olcsóbban beszerezni az új terméket, hosszútávon komoly problémákat okozhat a nem megfelelő választás. A jó hírű shopok emellett akkor is szólnak, ha esetleg egy számodra rossz megoldást választanál. Ők elsődlegesen visszatérő vásárlónak szeretnének megtartani, nem az egyszeri nagyobb bevételre hajtanak. Emiatt érdekük, hogy mindig elégedett legyél a kiválasztott póttöltővel, és legközelebb is hozzájuk fordulj.


2019-12-19 17:34