Hogyan védjük meg gyermekünket az otthonunk veszélyeitől?

2020-11-17 13:40
Hogyan védjük meg gyermekünket az otthonunk veszélyeitől?

A kisgyermekeknek még minden dolog új, és nem rendelkeznek veszélyérzettel. Emiatt a legalapvető eszközök is veszélyt hordozhatnak a számukra, és szülőként a mi dolgunk, hogy megvédjük őket. Ebben a cikkben olyan ötleteket szedtünk össze, melyek segítenek megóvni a piciket.

X dolog, amire figyelni kell

Használjunk gyermek zárakat és biztonsági reteszeket a fiókoknál és kinyitható ajtóknál, hogy elrejtsük a gyerekek elől a gyógyszereket, éles tárgyakat vagy vegyszereket. Ezekre a helyekre még a gyerekbiztos zárral ellátott dolgokat is el kell tennünk, hiszen soha nincs 100%-os védelem, a kicsik pedig nagyon rafináltak. Azok a védőeszközök jók, melyeket a felnőttek ki tudnak nyitni, a picik viszont még rángatással, vagy a teljes testsúlyukkal való rádőléssel sem tudnak kioldani.

A lépcsők tetején és alján biztonsági ajtórácsot kell felszerelnünk, ezzel azt is megakadályozhatjuk, hogy a gyerekünk leguruljon a lépcsőn, és felmászni se tudjon egyedül. Óvakodni kell a noname internetes források termékeitől, mivel a régebbi modellek még nem ügyeltek annyira az előírásokra, és előfordulhat, hogy a rácsok közé szorul a kicsit feje. A HDplanet webshopjában bemutatott Lindam és Munchkin biztonsági ajtórácsok igazán jó megoldásnak számíthatnak a kicsit védelmében.

A csapokhoz ma már kaphatók forrázásgátló berendezések, ahol mi állíthatjuk be a kívánt hőfokot. Ezt csak a gyerekbiztos termosztát átállításával lehet növelni, így, ha 37 fokosra állítjuk a hőt, akkor biztosan nem tudják leforrázni magukat a csöppségek. Ez amúgy nem csak ellenük véd, hanem fürdetéskor még véletlenül sem tudunk rossz hőmérsékletű vízsugarat irányítani a kicsikre.

Biztonságos otthon gyermekeknek

Az ablakok, erkélyajtók elé biztosági rácsok vagy védők felszerelése szükséges. Különösen fontos ez akkor, ha emeleten lakunk vagy idősebb gyerek is tartózkodik a lakásban. Ők akár játékból vagy figyelmetlenségből is nyitva hagyhatják a biztonsági eszközöket. A gyermekeket védő termékeket rendszeresen ellenőriznünk kell, és figyeljünk arra is, hogy tűz vagy más probléma esetén ne jelentsenek a felnőttek számára sem elháríthatatlan akadályt.

A konnektorokba fillérekért kapható vakdugó, így csupán pár perc alatt biztonságosabbá tehetjük a lakást. Ezek az apró, műanyag kiegészítők gondoskodnak arról, hogy a kicsit ne tudjanak fémtárgyakat a konnektorba dugdosni, és ne szenvedjenek áramütést. A modernebb vakdugókat már ki sem kell szedni a használathoz, mivel egy önzáró mechanika azonnal elzárja a lyukat a dugalj kihúzása után.

A tévék szintén nagy veszélyt jelentenek a gyerekekre, mivel nagyon könnyen magukra ránthatják a készülékeket. Nem csak súlyosan megüthetik magukat, de áramütést szenvedhetnek vagy elvághatják magukat az éles részekkel.

A probléma kiválóan orvosolható a fali konzolokkal, a HDplanet webshopjában ezek a termékek külön kategóriát képviselnek. Ma már szinte minden felhasználási módra van konzol, van, amelyikkel a tévét fixen a falra lehet csavarozni, más modellekkel több irányba is dönthető a készülék, megint mások pedig karral rendelkeznek.

A baba biztonságához elengedhetetlen eszközök megtalálhatók a HDplanet kínálatában, nézz körül.


2020-11-17 13:40