Így használd az elektromos fogkefét

2021-07-06 18:33
Így használd az elektromos fogkefét
Kétségtelen, hogy – egy átlagos fogkeféhez képest – rengeteg előnye van egy elektromos fogkefének hiszen például kényelmesebb, gyorsabb és ha megfelelően használod akkor hatékonyabb is. Csakhogy majdnem biztos, hogy ha van elektromos fogkeféd, azt nem használod jól. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, hogy mire figyelj oda.

A piros fogszínezék

Direkt nem néztünk utána mi is volt pontosan neve, de régen volt egy piros kis tabletta. Ez a tabletta maga volt a rémálom, mert hiába sikáltad és mostad a fogad rendszeresen, minden ilyen piros tablettás ellenőrzés a teljes kudarc volt: szét kellett rágni és kíméletlenül megmutatta a fogaidon a lepedéket és azokat a helyeket, ahol nem megfelelően tisztítottad. És akármit tettél azokkal a vacak fogkefékkel valahol mindig színes maradt. Ma már nem csak szuper fogkefék, hanem a tökéletes tisztaság érzését nyújtó elektromos fogkefék közül is választhatsz. De hogyan kell az elektromos fogkefét kiválasztani és használni? Máris elmondjuk.

Így válaszd ki az elektromos fogkefét

Nehezebb, mint gondolnád, mert bár az internet telis tele van olyan cikkekkel, ahol útmutatót adnak számodra ahhoz, hogyan válaszd ki az elektromos fogkefét, az igazság az, hogy a legtöbb ilyen cikk szponzorált: azaz valamelyik elektromos fogkefe gyártó cég írta. Ezt nem.

Éppen ezért végtelenül leegyszerűsítjük: az a jó elektromos fogkefe számodra az amelyiknek a feje elég nagy, megvannak azok a funkciók amire vágysz emellett minden fogadat eléred és meg tudod vele tisztítani. Jó ha vannak segítő funkciói: például rezeg ha végeztél.

Oké, kész, kiválasztottad van egy szuper fogkeféd. De hogyan használod helyesen?

Elektromos fogkefe kiválasztása

Így használd az elektromos fogkefét

A technikai részekre nem térünk ki részletesen, hiszen biztosan tudod, hogy napi kétszer minimum kell fogat mosnod, és minden más olyan alapszabállyal is tisztában vagy ami az alapvető szájhigiéniához tartozik. Ezért ebben a cikkben kifejezeten arról írunk, hogyan használd az elektromos fogkefédet.

Mindig használd az időzítőt. Merthogy a legtöbb elektromos fogkefében van egy időzítő. Érdemes erre az időzítőre rábíznod magad még akkor is, ha szerinted már hamarabb teljesen tisztára mostad a fogaidat. Nem véletlen, hogy annyi időre van állítva, ne hagyd abba a fogmosást azelőtt, mielőtt lejárna az időzítő.

Néha cserélj fejet, mert éppúgy elhasználódik mintha hagyományos fogkefét használnál. Az elektromos fogkefék feje kisebb, ezért nem lesz olyan látványos a „tönkrementel” mint egy régi típusú fogkefénél, ahol a sörték össze vissza állnak majd. De 3-4 havonta (maximum) érdemes cserélni.

Nem kell neked segíteni neki: azaz az elektromos fogkefére bízhatod a fogmosást. Nem kell neked is rányomnod a fogadra, vagy húzogatnod rajta (mint a nem elektromost) elég, ha csak gyengéden 45 fokban hozzárakod a fogadhoz, és lassan mindenhol végig húzod, akár többször is. Ne nyomd rá a fogadra, ne moss vele úgy fogat, mint a régivel.

Elektromos fogkefe használata

Vigyázz a megszokásokkal is: szinte biztos, hogy így előfordul majd, hogy túl hamar kapcsolod be, vagy kikapcsolás nélkül veszed ki a szádból a fogkefét és az egész fürdőszobát beszórod fogkrémmel. Tudjuk, hogy ez a pont viccesnek hangzik, de mindenki jár így. Ha szerencsés vagy akkor a tükör lesz fogkefés, ha nem akkor a fal.

Erre készülj fel: Az elektromos fogkefével történő fogmosás gyors és egyszerű módja annak, hogy fogaid és ínyed tisztán és egészségesen tartsd. Arra viszont fel kell készülnöd, hogy lehet, hogy az elektromos fogkefe fejei, a kiegészítők némileg drágábbak, mint a hagyományos fogkefék, viszont kevesebb vízzel mosol fogat, és tisztábbak lesznek a fogaid.



2021-07-06 18:33