Így teremts biztonságos otthont a babád számára

2021-01-19 17:33
Így teremts biztonságos otthont a babád számára
Egy újszülött érkezése mindig komoly felfordulást vonz magával. Ki kell találni, hol legyenek a baba holmik, szét kell osztani a pici ellátása körüli szerepeket és biztonságossá kell tenni a lakóteret. Mindez nem kis fejtörést követel meg tőled, mint leendő szülőtől.

Ha a káosz közepette szükséged lenne egy kis segítségre, tekintsd át a következő listát, amelyen a legfontosabb, beszerzésre javasolt biztonsági eszközök szerepelnek.

Az ajtórács szerepe a kisgyermekes családok életében

Az ajtórácsa különösen veszélyes területeket (lépcsők, erkélyek, bejáratai ajtók, kandallók) zárja el a gyermeked elől. Többféle változata létezik, vannak a felnőttek számára könnyen nyitható és fixen telepített típusok is. Az utóbbiakat csak a nagyon ritkán használt helyszínekre érdemes elhelyezned. Az anyaguk szintén eltérő lehet, a legnépszerűbbek a fából vagy fémből készült, tartósabb ajtórácsok.

A webáruházunk kínálatában szereplő termék minden ajtónyílásba jól illeszkedik, ezáltal egyszerűen használható. A biztonságról a négy pontos rögzítés és az erős fém szerkezet gondoskodik. Egyik legnagyobb előnye, hogy mindkét oldalon nyitható, és ennek irányáról (jobb/bal kézre essen) is te magad dönthetsz.

A telepítése körülbelül öt percet vesz igénybe, a szükséges eszközöket a csomagban szállítjuk neked. Mivel a termék jelzi a nem megfelelő szerelést, egészen biztos, hogy a munka során nem véthetsz hibákat. Az ajtórács súlya 9 kilogramm, a pontos részleteket itt találod.

Bababiztonság

Mire használható a konnektorvédő?

Az áramütés az egyik leggyakoribb baleseti veszélyforrás a kisgyermekek számára. A tapasztalatokkal még nem rendelkező apróságok pillanatokon belül nagyon kockázatos helyzeteket teremthetnek maguk körül.

Az áramütés ellen különböző módszerek és eszközök bevetésével védekezhetsz. A lámpába mindig tegyél körtét és a sérült kábeleket haladéktalanul cseréld ki! A legjobb azonban, ha az elektromos vezetékek eleve olyan helyre kerülnek, ahol a pici nem tud hozzájuk férkőzni. Végül, de nem utolsó sorban a padló közelében lévő konnektorokat biztosítsd konnektorvédőkkel!

A konnektorvédők olyan eszközök, amelyeket kizárólag a felnőttek tudnak kivenni a dugaljból. Ehhez vagy egy speciális kulcsra, vagy az elektronikus berendezések dugvillájára van szükség. A webáruházunkban mindkét típus képviselői megtalálhatók. A termékek az alábbi linkeken keresztül érhetők el:


Egyéb biztonsági termékek a babád védelmében

A járni tanuló totyogók, de még a figyelmetlen nagyobb gyerekek is könnyen szerezhetnek sérülést az otthonaikban. A bútorok élei és sarkai különösen veszélyes zónáknak tekinthetők. Ha szeretnéd elkerülni a komolyabb baleseteket, használj puha anyagból készült sarokvédőket! Ezeket a termékeket néhány mozdulattal a megadott helyre ragaszthatod anélkül, hogy kárt okoznál a bútorban. Az eltávolításuk hasonlóképpen kíméletes, tehát az alattuk levő felület nem fog karcolódni. 

Egy másik, szintén kiemelt biztonsági eszköz a becsapódás gátló, ami segít megakadályozni, hogy a gyermeked odacsukja a kezét az ajtó használata közben. Az általunk kínált termék felszerelése nem igényel ragasztást és akár ablaknál is használhatod.


2021-01-19 17:33