Így válaszd ki a sport babakocsit

2020-10-17 11:21
Így válaszd ki a sport babakocsit
Az újszülött babakocsi után sorrendben a sport babakocsi következik. A sport babakocsit a babád féléves korától használhat nagyjából 3-4 éves koráig. A jó hír, hogy ez a babakocsi már olcsóbb mint az újszülött, a rossz, hogy nem sokkal egyszerűbb kiválasztani. De hogyan válaszd ki? Milyen szempontok alapján tudod eldönteni, hogy melyik lesz a legjobb a babádnak? Olvasd el a cikket, segítünk.

A sport babakocsi: mikor vedd meg?

A bevezetőben azt írtuk, hogy a sport babakocsit a babád körülbelül féléves korától fogja használni, ezt azonban árnyalnunk szükséges. Inkább azt mondjuk, hogy amikor a babád féléves lesz, akkor kell komolyabban elgondolkodnod azon, mikor veszel sport babakocsit neki.

A sport babakocsi onnantól ajánlott amikor a babád már stabilan ül, mászik. Esetleg jár. Ne pánikolj (fogsz) ez minden babánál máskor jön el: van baba akinek 6-7 hónapos korára ez már stabilan megy, és lesz aki 10-12 hónapos korára jut el ide. Szóval, ahogy a baba felül, mászik, kell neki egy sport babakocsi. De milyen, és hogyan válaszd ki? Elmondjuk.

Sport babakocsi

A sport babakocsi: a kettő fajta

A sport babakocsiban az a jó, hogy – bár sok mindenre érdemes figyelned – sokkal könnyebb kiválasztani, mint az újszülött babakocsit. A legfontosabb döntésed az lesz, hogyan csukd össze.

Ha lapra csukható sport babakocsit választasz az szélesebbre, de rövidebbre csukódik, ha esernyőre csukhatót, akkor az sokkal keskenyebb lesz, de hosszabbra csukódik. Azt tudnod kell, hogy mind a kettő fajta csukási móddal be fog férni a babakocsid az autóba, ez tényleg csak kényelem, döntés kérdése. És arra is készülj fel, hogy rengeteget fogsz bénázni, és az is csak marketing, hogy ezt egy kézzel csinálod majd.

Miért sport babakocsi, és hogy válaszd ki

A sport babakocsik támlája már nem dönthető vízszintesig, csak 135 -145 fokig, mert a sport babakocsiban a gyereked (akit mi már nem is hívunk babának) ül. Ezért, ha sikerült eldöntened azt, hogyan csukódjon a babakocsid, akkor leginkább a kényelmet és a könnyű használhatóságot kell figyelembe venned mert ez a legfontosabb.

Egy felmérés szerint egy gyerek az élete során legalább 2 sport babakocsit fog elhasználni (eggyel ti sem tudjátok majd végig csinálni a következő 2-3 évet) és egy egy ilyen babakocsiba minimum több száz kilométert vagy több ezret is belesétálsz.

Ezért strapabírónak, kényelmesnek kell lennie elősorban, a szépség, és a megjelenés az nem ennyire fontos.

Szempontok a sport babakocsi kiválasztásához

Úgy tekints a sport babakocsira, mint egy autóra. Fontos, hogy a leendő sport babakocsit könnyen irányíthasd, hogy a lehető legegyszerűbben tudd szállítani (fontos, hogy hány kiló). Szempont a strapabíróság mert át fogsz vele menni hegyen-völgyön. Azt is vedd figyelembe hol laktok: ha körülötted minden út aszfalt, és egyenes akkor minden babakocsi megfelelő, ha göröngyös földes úton is használod majd, vagy füvön, dombokon akkor fontosak a kerekek és a stabilitás. (A rosszabb terepre jól jön a bolygósítható kerék, ami azt jelenti, hogy a kerék nem csak pörög, hanem minden irányban forog, ami sokkal könnyebb manőverezhetőséget tesz lehetővé mint a fix)

Fontos, hogy a babakocsinak milyen biztonsági öve van, mert mi még soha nem hallottunk olyan gyerekről, aki 2-3 évig egyszer sem akart volna kiesni, kimászni belőle. A legjobbat válaszd, a baba biztonsága múlik rajta.

A kényelem is döntő szempont mert - ahogy írtuk – egy tól-ig határban dönthető a háttámlája, és azt neked kell eldöntened, hogy a 135 vagy a 145 fok a jobb a gyereknek? (Mi azt javasoljuk olyat válassz, amit minél jobban lehessen dönteni mert ha elalszik séta közben akkor az a kényelmesebb: és el fog aludni). Az extrákat is kell figyelni: lábzsák (hogy ne fázzon a lába) a bevásárlókosár (amibe elfér minden, amire szüksége lehet) döntő szempont.

Ha sikerül összeírni mindent, akkor jelentősen leszűkítheted, azoknak a babakocsiknak a számát amelyik szóba jöhet (olyan 20-30 féle marad) és most jött el a pillanat, hogy a még versenyben levő babakocsik között melyik a legszebb, a legdizájnosabb, melyik illik hozzád, az egyéniségedhez.



2020-10-17 11:21