Így válaszd ki a tévé tartó konzolt

2021-01-17 13:41
Így válaszd ki a tévé tartó konzolt

Húsz évvel ezelőtt ez a cikk arról szólt volna, hogy az egyre hatalmasabb és nehezebb síkképcsöves tévédet hogyan és milyen bútorra tedd, azt hogyan rögzítsd azért, hogy elkerüld a baleseteket. Ma már azért írtuk, hogy rávegyünk arra, hogy a könnyű és egyre nagyobb lapostévédet ne a bútorra tedd, hanem a fara szereld fel egy tévétartó konzol segítségével. De miért oda, és hogyan válaszd ki a tévétartó konzolt? Elmondjuk.

Tünde

Tünde – akinek az emlékét már csak néhány fekete-fehér fotó őrzi – a szüleink első tévéje volt. Tünde nem volt szép (sőt, csúnya narancssárga volt) és nagy sem - a képátlója 40 centi lehetett – de a 4-6 csatornája éppen elég volt az akkor fogható pár magyar és néhány csehszlovák adáshoz, ezért Tünde népszerű volt. Ezért a legtöbb Tünde kiemelt helyet kapott: leginkább a panel szekrénysor tetején lakott a sörösdobozok között. Amikor bekapcsolták Tündét – és megfelelő irányba állították az antennáját – néha egészen élvezhető képet adott. Aztán Tündét felváltotta a Color star, a Videoton, majd a külföldi tévék, akik lassan leköltöztek először a szekrény közepére, ma pedig már a falra rakjuk őket, egy fali konzollal.

De miért tennél egy tévét a falra, és hogyan tudod a fali konzolt kiválasztani?

Így válaszd ki a tévétartó konzolt

Van néhány dolog amire oda kell figyelned a tévétartó konzolod kiválasztásakor, hiszen ez a pár ezer forintos szerkezet fogja – akár évekig – tartani a tévédet a falon. Összegyűjtöttünk minden hasznos infót amire figyelj a kiválasztásakor.

1: Elég az alap, vagy kell az extra?

A legegyszerűbb tévétartó falikonzolokat 4 ponton kell felrögzítened a falba: egy sínből plusz a rájuk akasztható állványokból állnak. Vannak olyan tévétartó konzolok amelyek lehetőséget adnak neked arra, hogy a tévét (persze bizonyos határok között) forgasd, és döntsd: ha ez fontos lehet számodra (márpedig az) akkor ne az „alap” variációt vedd meg, figyelj oda, hogy forgatható/dönthető is legyen.

2: A méret a lényeg

Ez az a szituáció amikor a méret igenis számít. A megfelelő konzol kiválasztásánál ügyelned kell arra, hogy mekkora méretű a tévé amit felrakhatsz rá. Ezeket a fontos paramétereket megtalálod a leírásában (és gyakran már a konzol nevében is). Mi mindent megteszünk azért, hogy segítsük a döntésedet, nálunk tudsz arra szűrni mekkora a tévéd, és az alapján ajánlunk neked állványt.

3: A súly

A lapostévék nem nehezek, mindössze néhány kilósak, de a konzolnak erősnek kell lennie, hiszen évekig fogja tartani. Ezért mindig nézd meg, hogy hány kiló a tévéd, és olyan konzolt válassz amelyik elbírja. Sőt, inkább tervezd felül: inkább bírjon többet a konzolod, mint ahány kiló a tévéd. Nálunk minden állvány mellett megtalálod azt, hány kilós tévét bír el, sőt úgy is rákereshetsz, hogy melyik állvány bírja el a tévédet.

4: Mennyire tart el a faltól

Bár rendkívül jól néz ki a tévé, ha szinte a falsíkkal egyvonalban van, de ez nem jó. ha nincs mögötte hely, ha nem tartja el a konzol a tévét a faltól akkor lehetetlen lesz kihúzni, vagy bedugni mögé valamit. Erre azért érdemes odafigyelni, mert legtöbbször a tévé mögé fogod elrejteni a zsinórokat, ott fogod elvezetni az áramot, ott lesz az elosztó, ide dugod majd be a tévét, a set top box-ot a lámpádat, mindent. Ezért (is) kell hely.

Ha ezt a néhány pontot figyelembe veszed a tévétartó konzolod kiválasztásakor, akkor nem tudsz hibázni. De van itt még valami: amikor felfúrod a faladra a konzolt, használj vízmértéket, számolj ki mindent, legyen minden egyenes és párhuzamos azért, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Kattints, rengeteg tévé fali konzolunk van

2021-01-17 13:41