Így válaszd ki az ideális babakádat, babafürdetőt!

2023-08-25 16:58
Így válaszd ki az ideális babakádat, babafürdetőt!

Amikor a várandósság idején a születendő gyermekünk kelengyéjét állítjuk össze, nem véletlen, hogy a nagyobb értékű beszerzendő tárgyak után az egyik első dolog, amiről gondoskodni szeretnénk: a babakád, kiskád vagy babafürdető.

Teljesen természetes, hogy ebben az időszakban mindannyian nagyon vágyunk már a mennyeien édes, semmihez sem hasonlítható babaillatra, a picinyünk édes gagyogására a fürdőkádban, a fantasztikus hangulatra, öröm-élményre, a kedves mosolyára, amit az ölelés, a pancsizás okoz. Mindent tőlünk telhetőt megtennénk, hogy ez a csoda megvalósulhasson, így a fürdőkáddal kapcsolatban is azt szeretnénk, hogy minden tökéletes lehessen.

Bár a valóságban sokan nem lesznek ennyire boldogok és szerencsések a fürdetés során, az viszont minden esetben igaz, hogy a babafürdetés minden babás, kisgyermekes család számára a napi rutin elengedhetetlen része. Olyasmi, amivel akár több, mint egy órát is eltölthetünk naponta. Egy kényelmes, kézre álló fürdőkáddal pedig sokat enyhíthetünk a kellemetlenségeken is.

Így tehát mindenképpen elmondhatjuk, hogy a jó minőségű, ergonómiai szempontokból megfelelően kialakított, kényelmes magasságot biztosító, stabil, mindenki számára kedves színvilágú babakád milyensége nagyban meghatározza az újdonsült család életminőségét, mindennapos hangulatát és teherbírását.

A babakád ezen felül kiemelten fontos kellék, amelyik megkönnyítheti, meggyorsíthatja a mindennapi rutin eseményeket, ezért a praktikusabb szempontokra is érdemes figyelnünk a kiválasztása során. Nagyon fontos ugyanis például már időben kitalálnunk, hol fogjuk fürdetni a kicsinyünket. Sokan ragaszkodnak a gyermek szobájának, egy lakószobának a melegéhez, esetleg egy nagyobb asztalhoz.

Ettől ma már sokkal praktikusabb és biztonságosabb megoldás egy modern kádállvány vagy pedig egy állványos babakád beszerzése. A kádállvány ráadásul kíméli a derekunkat, csökkenti a derék-becsípődés előfordulásának esélyeit a hajlongásnál, ez pedig hatalmas segítséget jelenthet egy frissen született gyermek családjának.

MELYEK AZ ANATÓMIAI BABAKÁD VITATHATATLAN ELŐNYEI?

Több szempontból is érdemes egy úgynevezett anatómiai babakádban gondolkodnunk.

Ahogyan a neve is mutatja, a babakád egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy a baba testére szabottan, anatómiailag annak megfelelően alakították ki. Ezzel a speciális kialakítással pedig növelik a baba kényelmét, komfortérzetét, illetve csökkentik a balesetveszélyt. Az anatómiailag ideálisan kialakított kádban ugyanis nehezebb elcsúszni, megcsúszni, ezzel pedig egy valós, komoly veszélyt csökkentettünk.

Bizonyos típusoknak továbbá négy, csúszásgátlóval ellátott lába is van, ez pedig megnehezíti, hogy maga a kád megcsússzon a mosógépen vagy az asztalon, ahová tettük. Hasznos funkció lehet továbbá a beépített hőmérő, hiszen nem kell a kis halacska hőmérőt keresgetni a vízben és a könyökünk bedugásával sem kell szórakozni. A leeresztő dugó is praktikus akkor, amikor a nagy kádba tett kiskádban fürdetünk, hiszen így nem kell a vízzel teli babakádat kiönteni. A babakád külön kis adagolójába sampon is tölthető, ez különösen jól jön akkor, amikor emiatt nem kell egy plusz flakont becipelnünk a szobába. Az anatómiai babakádhoz külön vásárolható kádállvány is, ez pedig még tovább növeli a biztonságot és a kényelmet.

Az anatómiai babakád kis mérete miatt is különösen praktikus és kényelmes a legapróbb újszülöttek számára is. A picike méret miatt pedig környezetbarátnak is minősül, hiszen csökkenti a vízfelhasználást, nem kell már az újszülöttünket is egy, számára még óriásinak minősülő, hagyományos babakádban megfürdetni, nem csak rengeteg vízzel tudjuk megtölteni tehát a kádat. Igazából a mérete alig nagyobb, mint egy nagyobb lavór vagy egy szennyes kosár, viszont egészséges, a babák számára ideális anyagösszetétellel rendelkezik. A kis méret további előnye az is, hogy kisebb méretű állványt igényel, ez a kisebb méretű állvány ráadásul egészen picire összecsukható.

Anatómiai babakád

Mit jelent a piskóta kád és kiknek ajánljuk a megvásárlását?

A piskóta kád az egyik legkedvezőbb áron elérhető, mégis speciálisan pici babák számára kialakított babakád.

A piskótakád a nevét a sajátos, babapiskótára emlékeztető formájáról kapta. Ezt a formát eredményezi ugyanis az a különleges kialakítás, amelyik az újszülött és a kisebb babák testvonalait és fürdés közbeni jellegzetes elhelyezkedését követi, illetve a szülők számára is könnyebbé teszi a kiskád megfogását, megemelését és szállítását. Mindez pedig nagyon fontos szempont egy olyan babakádnál, amelyiket minden nap legalább kétszer meg kell emelnünk, akár vízzel együtt is. Egyes piskótakádak formatervezése továbbá lehetővé teszi azt is, hogy a nagyobb babák, kisebb gyerekek akár már egyedül ülve is vidáman fürödjenek benne.

A piskótakád törhetetlen népszerűségének oka tehát az, hogy egyszerű és mégis nagyszerű babakádról van szó. A piskótakádat tehát bátran ajánljuk szinte mindenkinek és szinte mindenhova, ahol a babával megfordul a család. A piskótakád tökéletes választás például a nagymamához vagy olyan helyekre, ahol viszonylag sok időt töltünk a picivel. Így a kádat nem kell utaztatni és kitenni ezáltal a szennyeződés veszélyének, a mamánál pedig vígan elfér a szekrény tetején, legalább arra nézve is gondolhat a szeretett unokájára.

Ha pedig az összes szeretett picinyünk kinőtt a babakádas időszakból, akkor a piskótakádat eladományozhatjuk vidéki ismerőseinknek, hiszen mind a nagyobb állatok itatásához, mind a gyümölcs-szedéshez nagy hasznát fogják venni. Így tehát a piskótakádunk új életet élhet, újrahasznosíthatónak mondható, ezzel pedig a bolygónk egészségét is kíméli.

A piskótakádat továbbá azért is sokan szeretik még, mert számos különleges színvilágban is kapható. Talán ez az a babakád-típus, amelyik a leginkább változatos színpalettával rendelkezik. Kék, zöld, fehér, rózsaszín, narancssárga, sötét pink és más hasonló, különleges színárnyalatok mellett továbbá számos különleges mintázatban is gyönyörködhetünk, amelyek reményeink szerint felkeltik majd a kicsinyek érdeklődését és nagyobb kedvet csinálnak majd a pancsizáshoz. Így tehát az aranyos bocitól kezdve a vagány dínókon át a legtöbb kedvenc mesehős és rajzfilm-figura is képviselteti magát, ízlésünk és preferenciáink szerint, a piskóta babakádakon.

Piskóta babakád

MIKOR PRAKTIKUS MEGOLDÁS A BABAKÁD ÁLLVÁNNYAL EGYÜTT?

Lehetséges eleve úgy megvásárolni a babakádat, hogy számos más, hasznos kiegészítővel együtt, a megfelelő típusú babakád állványt is beszerezzük hozzá, így tulajdonképpen egy, saját magunk által összeállított szettet kapunk.

Ezzel pedig mindenképpen megtakarítunk legalább egy szállítási- vagy futárköltséget. Hiszen, ha az állványon még várandósan spórolnánk is, egy-két hét hajlongós babakád-használat után nagy valószínűséggel belátjuk majd, hogy mégiscsak szükségünk van rá, így ekkor egy újabb rendelést kellene leadnunk.

A hagyományos, állványos babakádnál is praktikusabb az a megoldás, amikor egy olyan szettet vásárolunk, amelyikhez akár pelenkázólap is tartozik, az aljába pedig különféle tároló rekeszek is be vannak építve annak érdekében, hogy a baba összes holmija egy helyen legyen, és jól szállítható lehessen. A szett tartalmaz egy speciális hajmosó-edényt is, amellyel a legkisebbek számára gyakran még igen kelletlen hajmosási rutint is nagyban megkönnyíthetjük.

Ez a fürdetőállvány szett is összecsukható, így jól tárolható akkor, amikor nincsen rá szükség, például a nagymamánál. Kis helyen is elfér, így a kompakt elrendezése miatt bátran ajánljuk a legkisebb lakásokba, lakrészekbe, apartmanokba és albérletekbe is. Mi több, az állvány gurítható is, így azt megemelnünk, azzal cipekednünk sem kell, a fürdetés idejére pedig a kerekek fixálhatók is. A pelenkázó rész egy mozdulattal leválasztható az újszülöttek, kisebb babák számára speciálisan kialakított, megerősített anatómiai kádtól. A szett tehát mindent tartalmaz, ami a legkisebbek esti rutinjához kell. A szett a legkisebb kortól egészen tizenegy kilós súlyig vagy tizenkét hónapos korig is kiválóan alkalmazható.

MIKOR JÖN JÓL A KÁDÁLLVÁNY VAGY FÜRDETŐ ÁLLVÁNY?

A kádállvány vagy fürdető állvány több esetben, több különböző típusú fürdőkádhoz is megvásárolható tehát külön tételként is.

Ez egyrészt jól jön akkor, amikor a fürdőkád-állvány fontosságát már a babakád megvásárlása után kezdjük belátni, illetve egyéb esetekben is spórolhatunk vele.

A fürdőkád állvány igazából nem kerül sokba, azaz nem számít nagy kiadásnak a babakelengye további összetevőihez képest.

Amennyiben nagyra nőttünk, esetleg hát-illetve derékfájással küzdünk, nem szabad sokat gondolkodni a kádállvány megvásárlásán, hiszen ez egy olyan, egyszerűen nagyszerű termék, amelyik nagyban megkönnyítheti a mindennapi életünket, így pedig biztosan hálásak leszünk azért, hogy megvásároltuk.

A kádállványoknak is könnyedén adhatunk második életet, idejük lejártával, hiszen egy asztallappal máris nagyszerű konyhapult, virágtartó, kerti bútor vagy más hasonló, kreatív kiegészítő lehet belőle.

Babakád szett állvánnyal

ÍGY KÖNNYÍTHETJÜK MEG A BABAKÁD SZÁLLÍTÁSÁT!

Nem érdemes tehát nagyon sokat spórolni a babakádon, illetve különösebben fogunkhoz verni a garast a babakád kiválasztásánál, hiszen alapvetően nem egy drága termékről van szó.

Megtehetjük például, hogy a legegyszerűbb piskótakádból minden nagyszülőhöz vásárlunk egyet-egyet, így nem kell minden hétvégén beszuszakolni azt a csomagtartóba, majd pedig durván kifertőtleníteni.

A hagyományos piskótakádhoz köthető nehézkes szállítás problémáját enyhíthetjük továbbá azzal is, ha összecsukható babakádat vásárlunk.

Az összecsukható babakád nagyon praktikus bármilyen utazáshoz, különösen akkor, amikor kénytelenek vagyunk azt folyamatosan a csomagtartónkban tárolni. Bármilyen nyaralásnál előállhat ugyanis ez a probléma.

Bár az összecsukható babakádat igazából a hétköznapokban is nyugodtan használhatjuk, tökéletesen megteszi majd addig, amíg el nem kezdi a nagyobb kádat használni a gyermekünk. De bátran megvehetjük második kádnak is, tartalékba, a testvérnek, a játékbabának vagy a nagymamához, igazából csak a képzeletünk, esetleg a pénztárcánk nagysága szab határt a lehetőségeknek.

VÁLASSZUNK TEHÁT BABAKÁDAT KEDVÜNKRE, ÉLJÜNK A SZÉLES VÁLASZTÉK NYÚJTOTTA LEHETŐSÉGEKKEL!

Élvezzük a különböző típusú és méretű, különböző életkorú babák számára kialakított, más-más érdekes és változatos vagy éppen megnyugtatóan egyszerű, letisztultan elegáns színvilágot képviselő baba-fürdetőkád nyújtotta kényelmet és biztonságot!

Hiszen a HDplanet webshopban könnyen, egyszerűen és gyorsan, pár kattintással beszerezhető a babakád és az azzal kapcsolatos számos kiegészítő, amelyik akár néhány napon belül az otthonunkban is lehet! Így tehát bátran gondoljunk erre akkor is, amikor a baba első hetében majd mégiscsak kellene az a babakád-állvány!

2023-08-25 16:58