Így válaszd ki az ideális babakocsit!

2023-08-25 17:13
Így válaszd ki az ideális babakocsit!

„Oly aprók a kezek, melyek örökre elrabolják a szívünket.”

Manapság a babakocsik sokkal modernebbek, mint hajdanán. Természetesen emellett többfunkciósak, és kényelmesek is, mind a baba, mind a szülők nagy örömére. 100%-ban biztonságos anyagokból készülnek, amelyek az érzékeny babáknál sem okoznak allergiás reakciót. Gyakran keresik a 2in1, a 3in1, és a multifunkciós babakocsikat, szerencsére már nagy választékból lehet megrendelni a legjobbat. Nézzük, milyen szempontokra jó figyelni a válogatás során!

MULTIFUNKCIÓS BABAKOCSI

A multifunkciósnak mondott babakocsik több mint egy funkció ellátására termettek. Azaz, a baba hordása mellett egy csomó mást is kínálnak. Ezek igen hasznos megoldások, melyek nagymértékben megkönnyítik a babás családok életét.

Vegyük például az alábbi remekbe szabott tulajdonságokat:

Könnyű súly:ha a kocsi könnyű, magától értetődő, hogy egyszerűbb tolni, és megemelni. Nem feltétlenül kell vele kerülgetni az útpadkákat, és a járdahibákat, hiszen csak egy kis emelés, és máris tovább lehet gördülni. Ez a tulajdonság pedig egy sport babakocsinál pláne előnyös. Nem kell tehát Herkulesnek lennünk ahhoz, hogy elinduljunk egy sétára csemeténkkel.

Állítható magasságú tolókar:természetes, hogy a családból mindenki ki akarja venni a részét a legifjabb családtag tologatásából a séta alatt. De nem vagyunk mind egyforma magasságúak. Nos, semmi gond, nem kell görnyedni, a tolókart a kívánt magasságra kell állítani, és máris kellemesebbek lesznek a szabadban töltött percek, és órák.

Egyszerre fékezhető hátsó kerekek:stabilabb megállást biztosít, így elkerülhetőek vele a merő véletlenből és figyelmetlenségből adódó balesetek. Megnyugtató a tudat, hogy a babakocsi ott marad, ahol megállítjuk.
A kerekek egyébként egyszerűen le- és felszerelhetőek.

Első kerekei bolygósíthatóak:sima ügy vele a kanyarodás, és a bevásárlás. Nincs több ügyetlenkedés és izzasztó percek!

Nagy méretű tárolókosár:belefér minden, ami egy babás úthoz szükséges. Mire gondolunk itt? Például az inni-, és ennivalóra, a pelenkára, kendőkre, és takaróra. Sőt, egy parkban való sétánál egy-két magazint is belecsempészhet az anyuka egy szuper kikapcsolódáshoz, míg a gyerkőc édesdeden alszik.

Nagy és bővíthető kupola:minden időjárás esetén védelmezi a babát. Óvja a káros, erős napsugárzástól, így nem ég le az extra érzékeny bababőre. Rossz időben pedig védi a nagy széltől, a hidegtől, és csapadéktól. Így lesz a baba nem csak boldog, hanem egészséges is, legyen tavasz, nyár, ősz, vagy tél!

Multifunkciós babakocsi

SÚLYHATÁR

A babakocsik többsége újszülött kortól 15 kg-os súlyhatárig, azaz körülbelül 3 éves korig használható. Ez azért előnyös, mert így a babakocsis korszakhoz bőven elég egy járgány is, hiszen minden, az életkor növekedéséből adódó igénynek eleget tesz.

SZÍNEK, ANYAGOK, DESIGN

A babakocsik tervezői kedveztek azoknak, akik szeretik a visszafogott, letisztult design-t, így több ilyen modellel is ellátták a piacot. Ezeket a kocsikat a világos színű váz jellemzi.

Természetesen a variációk igen széleskörűek. Az elérhető színek a teljesség igénye nélkül: lila, fekete, bézs, rózsaszín, szürke, grafitszürke barna, kék, mintákkal, és anélkül. Találhatóak köztük lányos, fiús, és unisex színek is, hatalmas választékban, így minden szülő kiválaszthatja a neki megfelelőt.

A babakocsik légáteresztő anyagból készülnek, megakadályozzák a baba beizzadását, és az ebből fakadó kellemetlenségeket (nyűgösség, több átöltöztetés), és betegségeket (gombásodás, megfázás).

MÓZESKOSÁR

Amikor megérkezik az új családtag, kitüntetett figyelemre és gondoskodásra van szüksége. Ezt adja meg számára a mózes feltét, melyet az első hat hónapban lehet használni. Az anyaméh után ez lesz számára idekinn a legkényelmesebb felület, ahol szépen tud fejlődni, és nagyokat pihenni.

Rendkívül praktikus, mert egy kattintással fixen a vázra helyezhető. Bővíthető cipzáros kupola biztosítja a kicsi védelmét és a nyugalmát.

SPORT BABAKOCSI

A multifunkciós babakocsi egyik remek kiegészítője a sport feltét, mely hat hónapos kortól használható. Miért maradna otthon a pici, ha együtt is kirándulhat a család? A sport feltét háttámlája dönthető, így a kicsi aktívan nézelődhet séta közben, és csodálhatja a körülötte lévő világot. A lábtartót is a megfelelő szögbe állíthatjuk, így nincs lábzsibbadás, csak kényelem, és változatosság. 5 pontos biztonsági öve puha övpárnákkal van ellátva, vagyis az apróbb döccenők esetén sem bukik előre a baba, teljes biztonságban lehet a kaland részese.

A kupolája állítható, hogy egy szelesebb, naposabb idő se fogjon ki a kocsin, sőt egy hirtelen zápor esetében sem ázik majd meg a legkisebb túratárs, mert esővédő óvja. A szúnyogháló pedig az est közeledtével tántorítja el a csípéstől a ravasz szúnyogokat.

Ha pedig hosszabb időre letáborozik a csipet-csapat, a babakocsi karfája levehető, és felpatentozható rá a kiesésgátló.

A nagyméretű hátsó kerekek szinte minden tereppel megbirkóznak, az első kerekekkel pedig kiválóan lehet manőverezni.

Azt pedig minden kismama jól tudja, hogy pakolni mindig van mit, így tuti szükség lesz a kismama táskára, mely összehajtható pelenkázó alátétet is tartalmaz, így nem rémálom többé a pelenkázás.

Amennyiben a kitűzött célhelyszínt autóval szeretnénk megközelíteni, akkor sem kell lemondanunk róla, hiszen a sport feltét egy autóshordozó adapter segítségével máris útra késszé varázsolja a babát.

A sétáról kedvezőtlenebb időjárás esetén sem kell lemondani, hiszen a lábzsák melegen tartja a baba lábait. Otthon maradásról szó sem lehet, irány a friss levegő!

Ha már a súlynál tartunk, meg kell említenünk, hogy a babakocsi súlya sport feltéttel együtt kb. 15 kg, ami igen könnyűnek mondható a babakocsik világában.

Útra fel!

Sport babakocsi

IKER BABAKOCSI

Mindig nagy az öröm az olyan családban, ahol a gyermekáldás duplán érkezik, és ikrek sírnak fel a szülésnél. Természetesen őket a mai nőgyógyászati vizsgálatoknak, és a modern stílust felvállaló tervezőknek köszönhetően már ikres kiegészítőkkel várhatják otthon. Köztük van az iker babakocsi is.

Egy ilyen szuper babakocsi esetében kiemelten fontos a masszív, időtálló váz. Jó hír, hogy strapabíró dupla első és hátsó kerékkel felszerelt, valamint első kerekei összevontak, hogy ne növeljék tovább a méretét.

Ha két gyermekre kell egyszerre figyelnünk, hatalmas előny a kocsi könnyű, gyors összecsukhatósága, ráadásul ezt akár egyetlen kézzel is kivitelezhetjük.

A biztonság tényleg nagyon fontos, így puhán párnázott 5 pontos biztonsági öv vigyáz a babákra.

A szülők örömére a babakocsi tolókarja ergonomikusan kialakított, puhán párnázott, mely különösen fontos, hiszen nagyobb az az édes teher, amelyet tolni kell, így elsődleges a kényelem.

Bevásárolni pedig ikrekkel is kell menni olykor, így a cipzározható bevásárlókosár hatalmas segítség lesz a botban való időzéshez. Ugyan ki tudna még egy iker babakocsi tolása mellett egy bolti bevásárlókosarat is navigálni?

Plusz egy pont az anyukák mosolyáért: a lábtartó műbőr anyaga miatt könnyen tisztítható és gyorsan szárad, azaz több minőségi idő marad, amit a babákra, vagy magára fordíthat a szerencsés ikres anyuka.

Ugyan ikrekről van szó, de ha kívülről olyanok is, mint két tojás, mégiscsak különböző igényeik vannak. Erre is gondoltunk, így az ülőrészek háttámláinak pozíciója külön-külön is állítható. Természetesen a kupolák is külön-külön hátratolhatóak és előre húzhatóak, valamint a karfái is különállóak, külön is leszedhetőek és kicsúszásgátlóval felszereltek. Magától értetődő, hogy lábzsákból is kettőt találunk a babakocsihoz, így mindketten egyszerre melegedhetnek. Napernyő, esővédő is kíméli a gyermekeket, melyek különálló tartozékként szerezhetők be. Mindent az iker babákért!

Ikrek mellé a babakocsihoz dupla tárolórész jár, így nem kell szorongani, bőven befér az enni- és innivaló, a pléd, és a pelenka.

Amire figyelni kell, hogy a babakocsit ne terheljük túl, újszülött kortól csak addig használható, amíg a gyerekek együttes súlya nem haladja meg a 30 kg-ot.

A tervezők gondoskodtak a könnyű kivitelről, és hiába iker babakocsiról van szó, a váz súlya kerekekkel együtt mindössze 16,3 kg körül alakul.

Iker babakocsi

BABKOCSI KIEGÉSZÍTŐK

Testvérfellépő (multifunkciós)

Segítségével a nagyobb testvér is utazhat a kocsival, és sokkal közelebb kerülhet a tesójához. 2 éves kortól 5 éves korig vagy 20 kg-ig használható.

Pelenkázó táska kiegészítőkkel, azaz minden földi jóval: színben hozzáillő irattartóval, pelenkázó lappal. Csak rögzítsük a babakocsi tolókarjára, és élvezzük a funkcióit, hiszen nagyméretű, cipzáras belső részébe sok mindent lehet pakolni, oldalán pedig található egy tároló a kisebb dolgoknak, illetve a két szélén a cumisüvegnek. Hordható oldaltáskaként is, hordását az állítható vállpántja teszi kényelmessé. Bírja a strapát, és végtelenül praktikus.

No de gondoljunk a szülőkre is!

Kézmelegítő babakocsira

Az univerzális kézmelegítő bármelyik babakocsira tépőzárral egyszerűen feltehető és levehető, és megvédi a kezet a hideg okozta szárazság érzésétől és a kéz kirepedezettségétől. Finom puha, lélegző anyagból készült, mely vízálló, légáteresztő, és jól szigetel. A borús napokat akár vidám színű kézmelegítővel is feldobhatjuk.

Multifunkciós akasztó babakocsira

Csak a képzelet szab annak határt, hogy mit akasztunk rá, illetve az 5 kg-os teherbírása.

Szállítótáska babakocsihozakár háton hordozáshoz is. Repülőgépen is elfogadják.
Divatos babakocsi betét lélegző réteggel, mely nem csak kényelmes, de megvédi a babakocsi huzatát a szennyeződéstől és az elhasználódástól.

Univerzális pohártartó babakocsira, hogy az innivaló mindig kéznél legyen.

UV szűrős napernyő babakocsira, 50+-os védelemmel, mely UVA és UVB sugarak ellen véd. Figyelünk a babákra!

További praktikus kiegészítők babakocsihoz: esővédő, szúnyogháló, tolókar védő, adapteres rögzítő mózeskosárhoz, neszesszer+cumitartó, nyálkendő rágókákkal, bundazsák (szőrmével).

Keressünk bár sport babakocsit, multifunkciós babakocsit, 2in1, 3in1, illetve iker babakocsit, mózeskosarat, vagy akár egyéb babakocsi kiegészítőket, itt biztosan megtaláljuk! Kifutó modelljeink akciós áron beszerezhetőek!

2023-08-25 17:13