Így válaszd ki az ideális cumisüveget!

2023-08-26 10:35
Így válaszd ki az ideális cumisüveget!

Kevés dolog lehet fontosabb az újdonsült szülők számára, mint a gyermekük megfelelő táplálása, megnyugtatása, nehezebb napok esetén pedig a fájdalomcsillapítás biztosítása.

Bármit is mondanak az ellenzők, a cumi és cumisüveg hosszú évtizedek óta a szülők és a gyermekek segítője, a családok megmentője.

Semmiképpen sem szabad tehát eltagadnunk a cumi és a cumisüveg vitathatatlan előnyeit, lemondani az általuk nyújtott hatalmas, akárcsak időközi segítségről!

Egyetlen családnál sem hiányozhatnak az anatómiailag alakított formájú egyszerűbb cumik vagy játszócumik, a gyermek megnyugtatására szánt éjszakai cumik, a fogszabályzós cumik, valamint a gyermekünk etetésére szolgáló különböző etető vagy itató cumisüvegek.

A cumisüvegek a gyermek életkorának előrehaladtával pedig kicserélődhetnek például etetőhálóra, később pedig itatóra, itatópohárra vagy itatókulacsra.

De milyen cumit válasszunk gyermekünknek, a különböző életkorban melyik lehet az ideális megoldás?

Már a legkisebbek számára is alkalmas a legegyszerűbb cumi, hiszen ez valójában a gyermekünk megnyugtatására szolgál. Így tehát, már a kórházba, a gyermekünk születésére is érdemes magunkkal vinni több, egyszerűbb cumit.

A cumisüveg a gyermekünk itatására és etetésére való legfőképpen, így mindenképpen célszerű beszereznünk néhány cumisüveget is, szintén már a gyermekünk születése környékén is. Hiszen, könnyen előfordulhat, hogy nem sikerül a szoptatás, esetleg csupán nehézségeink adódnak a szoptatással kapcsolatban, amikor is kiegészítő táplálásra lesz szükség.

Mindenképpen vásároljunk tehát már várandósan is hagyományos cumikat, illetve cumisüvegeket is, de már ekkor is gondolhatunk arra, hogy mennyivel megkönnyíthetik majd a hozzátáplálás időszakát a különböző etető-, itató-, játszó-, fogzást megkönnyítő, éjszakai megtalálását elősegítő cumik!

Cumisüveg választás

Hogyan segíti az etetést és az itatás a cumisüveg?

A cumisüveg a legújabb fejlesztésű anyagokból készült, tapasztalt szakértők által gondos teszteléseknek alávetett termék. Így tehát, biztosak lehetünk abban, hogy a cumisüvegek tökéletes fogást, tökéletes anatómiai kialakítást biztosítanak a gyermekünknek.

Az üvegeket úgy tervezték, hogy a folyamatos tisztításnak, sterilizálásnak könnyen ellenálljanak, strapabíróak legyenek. A legtöbb cumi jól bírja azt is, hogy ha esetleg a gyermekünk véletlenül elejti. Ezek a modern, erős cumik fel vannak készülve arra, hogy folyamatosan mosogatógépbe kerülnek, esetleg a mikrohullámú sütőben fogjuk őket sterilizálni.

Ma már ugyanis nincsen szükség arra, hogy felfőzzük a vizet és abban főzzük ki a cumit, hiszen ez már egy elavult technológiának számít. Mi sem egyszerűbb tehát, mint a legmodernebb, anatómiai cumisüvegekből etetni és itatni gyermekünket!

Nem szabad, hogy emiatt lelkiismeret-furdalásunk legyen, hiszen mi biztosan mindent megtettünk azzal kapcsolatban, hogy a szoptatás a maga természetes módján sikerülhessen! Hogyha ez esetleg nem valósult meg, akkor pedig bátran éljünk a cumisüvegek adta lehetőségekkel!

Hiszen, ma már senkinek sem kell belebolondulni a sikertelenségbe, senkinek sem kell rossz anyának éreznie magát akkor, hogyha esetleg a szoptatás nem sikerült vagy pedig nem képes tökéletesen fedezni a gyermekünk táplálék-igényeit!

Egyébként a szoptatás mellé is szükségünk lehet például itatócumira, legalább egyre. Ezért érdemes mindenképpen beszerezni néhány cumisüveget akkor is, hogyha szoptatást tervezünk, és tökéletesen biztosak vagyunk annak sikerességében.

Etetés itatás cumisüveggel

Miért praktikus az anatómiai, az anti-colic illetve a BPA mentes cumisüveg?

Ma már, a modern cumiktól, cumisüvegektől nem kell tartani.

Hiszen, nemcsak az anatómiai kialakításukkal, hanem a környezet- és gyermekbarát anyag-összetételükkel is segítik a gyermekünk egészséges fejlődését, csökkentik a betegségek kialakulásának esélyét.

Az anatómiai cumisüveg elősegíti, hogy a cumizás élménye a szoptatáshoz hasonlítson, természetközeli legyen a baba számára.

Az anti-colic cumisüveg, ahogyan a neve is mutatja, akár nyolcvan százalékban is csökkentheti a levegőnyelés vagy felfúvódás kockázatát speciális, a levegő elvezetését biztosító kialakításának köszönhetően.

A BPA-mentes cumisüveg egészségesebb műanyagból készült, kevesebb káros anyagot tartalmaz.

Ezek a cumisüvegek tehát teljesen egészségesek, környezetbarát megoldásokat tartalmaznak, így tehát bátran használhatjuk őket a gyermekünk cumiztatására.

Mikor érdemes beruházni egy cumisüveg készletbe?

Számos különböző típusú és méretű, illetve számos, adott életkorhoz köthetően különböző cumira van szükségünk egy gyermek felneveléséhez. A cumisüveg készlet egy gazdaságos, praktikus, sokoldalú lehetőség arra, hogy megkönnyítsük a vásárlást. A cumisüveg készletet kiválaszthatjuk egy egységes stílusnak és színvilágnak megfelelően.

Bizonyos esetekben a cumisüveg tisztítását segítő üvegmosó- és cumitisztító keféket, azaz akár egy komplett tisztítórendszert is megtalálhatunk egy készletben. Ha megtehetjük, célszerű egy egészen professzionális cumisüveg készletbe befektetni, amelyik anatómiai szempontból ideálisan kialakított, kiváló minőségű, jól variálható cumikat és kiegészítőket tartalmaz.

Cumisüveg készlet, szett

Mit jelent a játszócumi?

A játszócumi, ahogyan a nevében is benne van, elsősorban a játékhoz, egyszerűbb tevékenységekhez használatos.

Fontos tudni, hogy a játszócumi nem etetőcumi. Ennek egyrészt az az előnye, hogy nem feltétlenül kell az ételmaradékot is kitakarítani belőle. Hiszen, a játék során azért egy cumi könnyedén elkoszolódhat, így ezek a cumik gyakorlatilag folyamatos fertőtlenítést, tisztítást igényelnek. Az pedig nem praktikus, hogyha a játszócumi érintkezik az étellel is. A játszócumi tehát egy gazdaságos, egyszerű, folyamatos strapára szánt cumi.

A játszócumi gyorsan fogyó eszköz, amiből mindenképpen érdemes többet vásárolni. Hiszen, ezek a cumik egyrészt gyakran eltűnhetnek, elkallódhatnak, kieshetnek a gyermek szájából. Másrészt azért is, mert nagyon praktikus lehetőség az, hogy a gyermek jellemző élettereiben több cumit is elhelyezünk. Így tehát, érdemes mindig tartalék cumit tartani például a babakocsiban és az autóban is. Illetve, természetesen a gyermek jellemző alvóhelyei körül: a pihenőszék tartójában, a játszószobában, a gyermekszobában, de esetleg akár a szülői hálóban is jól jön a tartalékolás, hiszen könnyedén lehet, hogy akár ott szenderedett éppen álomba a gyermek vagy pedig éjszaka ott lesz könnyebb villanyt kapcsolni a cumi megkeresése okán.

Mit jelent a fogszabályzós cumi és mikor praktikus ez a megoldás?

A fogszabályzós cumit másképpen fogzós cuminak is nevezzük. Ennek egyik funkciója az, hogy a gyermekünk fogzását megkönnyítse, később pedig, ahogyan a neve is mutatja, a fogak alakjának jellemző torzulását minimalizálja. Számos fogszabályzós cumi rendelkezik egyben hűtő funkcióval vagy cooling funkcióval is, illetve számos egyéb anatómiai jellegű megoldással igyekeznek megkönnyíteni a gyermekünk fogzás körüli nehézségeit.

Egyes fogszabályzós cumik rendelkeznek például egy hálószerű, szellőző kialakítással, ami abban segít, hogy az ilyenkor összegyűlt nagyobb mennyiségű nyál könnyedén eltávozhasson a gyermekünk szájából. Ezáltal pedig ezek a cumik tovább könnyítenek a fogzási nehézségeken, illetve segítik a nyállal együtt a káros anyagok eltávozását is.

A fogszabályzós cumik nyugtató funkcióval is rendelkeznek, hiszen ebben az időszakban erre is mindenképpen nagy szükség bizonyul. Léteznek olyan fogszabályzós cumik is, amelyek foszforeszkálnak a sötétben. Így könnyebb lesz őket megtalálni éjszaka is, hiszen ebben az időszakban, a fokozott nyáltermelés miatt, a szokásosnál is gyakrabban lehet arra számítani, hogy a gyermekünk elhagyja a cumiját, kiesik a cumi a szájából.

Fogszabályzós cumi

Mikor van szükség a cumitartó csipeszre?

A cumitartó csipesz nagyon praktikus akkor, amikor a gyermekünk gyakran hagyja el a cumiját: ez pedig, gyakorlatilag, szinte minden gyermekre jellemző. Így tehát, bátran ajánljuk, hogy már a várandósság időszakában szerezzen be egy cumitartó csipeszt.

A cumitartó csipesz segítségével a cumit könnyedén a ruhára akaszthatjuk, így pedig nagyban megnehezítjük annak a valószínűségét, hogy a szájból kiesett cumi eltűnik, illetve olyan helyre esik, ahonnan mindenképpen sterilizálni kell.

A cumitartó csipeszek kedvező árú, gazdaságos lehetőséget biztosítanak tehát arra, hogy a cumik életét meghosszabbítsuk, illetve a cumik eltűnésének, elhagyásának esélyét minimalizáljuk.

Mi a különbség a cumisüveg és az itató között?

A cumisüveg a hagyományosan cumis korúnak számító gyermekek jellemző ételeinek, italainak tárolására szolgál. Így tehát, leggyakrabban tápszert, tejitalt, illetve hasonló babapépeket, babaitalokat tárolunk benne.

Az itató pedig már nagyobb babáknak vagy kisebb gyerekeknek ajánlott. Hiszen, nagyon praktikus megoldás arra, hogy a gyermek megtanulja azt, hogy hogyan igyon önállóan. Az itató használatával a gyermek könnyebben megtanulhatja később megfogni a poharat is, miközben, a tanulási folyamat során, az ital sokkal kisebb eséllyel lötyög ki, okoz balesetveszélyt vagy pedig félrenyelési lehetőséget.

Hogyan könnyítsük meg a hozzátáplálást az etetőcumi vagy pedig a cumi háló alkalmazásával?

A cumiháló segítségével a nagyobb, darabos ételeket is könnyedén odaadhatjuk a gyermekünknek, hiszen így biztosan nem fogja félrenyelni, nem fog öklendezni, azaz a balesetveszélyt is minimalizálhatjuk.

Ennek eredményeként tehát a gyermekünk nagyobb étvággyal, jobb kedvvel és nagyobb lelkesedéssel fog táplálkozni remélhetőleg, ezáltal pedig biztosított a növekedése, jó közérzete, jó alvása, az idegrendszerének tökéletes fejlődése. Mindenképpen érdemes tehát kipróbálni az etetőcumit vagy cumihálót, hiszen a gyermekünk egészséges étkezésre szoktatása megér egy ilyen minimális kiadást.

Vásároljon tehát ön is modern, gyermek-, család- és környezetbarát cumit, cumisüveget igényeinek és lehetőségeinek megfelelően!

Szerezzen be cumit és cumisüveget minél többféle méretben és típusban még a várandósság alatt, hogy a későbbi nehézkes időszakban ne okozzon gondot a cumisüveg megvásárlása!

Webáruházunkban egyébként könnyű és gyors kiválasztási és megrendelési lehetőséget, kedvező árú, hamar megérkező kiszállítást biztosítunk.

Így tehát, akkor is nyugodtan gondolhat ránk, hogyha már megszületett a gyermek és változnak az igényei, ha eltűnt a cumi és másikra van szükség. Esetleg, ha a dackorszakban elutasítja, elkezdi nem kedvelni a gyermekünk az adott típust és abban reménykedünk, hogy valamelyik másik típust majd szívesebben elfogadja, szimpatikusabbnak gondolja.

Kollégáink nagy tapasztalattal és szakértelemmel válogatták össze webáruházunk cumi- és cumisüveg kínálatát. Így tehát ön biztos lehet abban, hogy az általunk forgalmazott cumisüvegek a legjobbat fogják tenni a gyermekének, tökéletesen egészségesek, biztonságosak, káros anyagtól mentesek, jól tisztíthatóak, állják a strapát, legtöbb esetben pedig mikrohullámú sütőben is sterilizálhatóak.

A cumisüvegek karbantartását illetően kérjük, olvassa el az egyes termékekre kattintva elérhető tájékoztató anyagainkat, kövesse figyelemmel szakértő tippjeinket és tanácsainkat, kérdés vagy észrevétel esetén pedig bátran szóljon hozzá és írjon véleményt a termékről! Mivel a részletes is leírásban minden hasznos információt feltüntettük, így biztosan nem marad tájékoztatás nélkül!

2023-08-26 10:35