Kiegészítők babakocsikhoz

2020-11-30 19:53
Kiegészítők babakocsikhoz

A babák megfelelő szállítása nem csak jó minőségű babakocsit igényel, de számos olyan eszközt is, amelyek kényelmesebbé teszik az utazást. A tartozékok egy része a gyerekek igényeinek figyelembe vétele mellett az anyukák komfortérzetének javítását is szolgálják.

Ebben a bejegyzésben olyan kiegészítő termékeket mutatunk, amiket már a baba érkezése előtt érdemes beszerezni.

A tárolást megkönnyítő felszerelések

A kiruccanások során az egyik legnehezebb feladat a babaholmik átlátható tárolása. A különféle méretekben kapható pelenkázó táskák ehhez nyújtanak nagy segítséget. Egy jó pelenkázótáskának a következő feltételeknek kell eleget tennie:

  • Legyen benne elegendő tároló rekesz és zseb, amelyekbe a pelenkák, a tisztálkodási szerek és a rágcsálni valók is elférnek.
  • A babakocsin és a vállakon egyaránt szállítható legyen. Az állítható vállpántokkal bármelyik szülő magára teheti a táskát.
  • Készüljön vízálló anyagból, így az esetleges baleseteknél és az esősebb időszakban sem kell tartanunk a táska tartalmában átnedvesedésétől.

A táskákon túl, egyéb olyan eszközök is vannak, amelyek a kényelmesebb tárolást célozzák meg. Ilyen például a babakocsikra rögzíthető, univerzális pohártartó. A nevéből adódóan bármilyen típusú babakocsira egyszerűen felszerelhető.

Babakocsi kiegészítők

Esővédők és szúnyoghálók

A kicsikkel akkor is ki kell mozdulni, ha éppen rosszabb az idő, de gondolni kell a hirtelen időjárás-változásokra is. A hideg ellen fel lehet öltözködni, az eső viszont bármikor meglephet minket. Az ilyen problémára nyújtanak jó megoldást az esővédők, melyek összehajtva kis helyen, a kocsi aljában is elférnek, csapadék esetén pedig pillanatok alatt fel lehet húzni. A HDplanet kínálatában esővédők is megtalálhatók, melyek átlátszó felületükkel még a kicsik kilátását sem akadályozzák.

Szintén hasznos segédeszköz a szúnyogháló, mely ráadásul a legtöbb esetben univerzálisan használható fel. Emiatt nem kell aggódni, hogy nem lehet felszerelni a babakocsira, csak ellenőrizni kell a méreteit, és a gumiszegélyek segítik a rögzítést. A szúnyogháló nagyon jó szolgálatot tesz a séták során, hiszen a gyerek pihenését nem zavarják meg a szúnyogok és a legyek, ezért ténylegesen élménnyé válik a kimozdulás.

Napellenzők és napvédők

Ha már az eső ellen védekeztünk, akkor ugyanezt kell tennünk a nyári napsütés ellen is. A gyerekek fehér bőre sokkal könnyebben leég, ezért még a délutáni órákban is megkaphatja őket a napsütés. A babakocsira szerelhető napernyők nem csak a napsugarakat árnyékolják le, de az UV sugárzástól is megvédik a gyereket. Ez legalább olyan fontos, mint a leégés elleni védelem, a modern napvédők pedig már megfelelnek ennek a feladatnak.

A HDplanet által is kínált Jané UV szűrős napernyői rejtett szegecselést használnak, így a gyerekek még véltelenül sem sérülhetnek meg tőlük. Az állítható dőlésszög pedig egy kiváló funkció a Nap útjának lekövetéséhez, így a gyerekünk bármelyik órában védhető a leégés és az UV sugarak ellen.

2020-11-30 19:53